Zdeněk Janda
24. listopadu 2014 • 13:10

Kašpařík o přísnějším trendu sudích: Ať si každý udělá obrázek sám...

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Proti Liberci včera odehrál 800. extraligový zápas. „Co to pro mě znamená? Že už jsem starej,“ pousmál se 35letý plzeňský útočník Pavel Kašpařík. Jeho tým partii zvládnul, vyhrál 3:1, i když se o výhru strachoval až do konce. Opět… „Věříme, že brzo přijde zápas, který zvládneme bez takových nervů,“ přál si zkušený centr, jenž rovněž upozornil na to, že není lehké se přizpůsobit „novému“ trendu pískání.



Nervy, zase nervy. Plzeň bývala v minulých letech schopná hlavně doma vládnout, soupeře znemožnit. Ovšem v této sezoně, když na tom mužstvo není psychicky tak dobře, se mu to nedaří. Nad Libercem vedla 2:0, soupeř byl mátožný. Ale domácí to nedokázali potrestat.

„Kdybychom odskočili na 3:0, bylo by po zápase. Jenže nám se tohle bohužel nedaří. Chybí nám k tomu vždycky kousíček, ale věřím, že se to změní a příště odehrajeme bez nervů nějaký zápas až do konce,“ přeje si Kašpařík, jenž příliš neprožíval to, že odehrál partii číslo 800. „Už je to nějaký pátek, co hokej hraju. A chtěl bych hrát dál, ale rozhodně ne kvůli tomu číslu,“ pousmál se po včerejším zápase.

V něm se opět potvrdilo, že rozhodčí v posledních dvou kolech přitvrdili. A vydali se cestou: Pískat všechno! V době, kdy se na sudí objevila oprávněná kritika, se rozhodli, že budou trestat jakýkoliv závan faulu.

SESTŘIH: 23. kolo extraligy, Plzeň - Liberec 3:1
Video se připravuje ...

„Je těžké, když je to jeden tak, druhý den tak. Ale víc bych to nechtěl hodnotit,“ reagoval Kašpařík. „Ať si to komentují ti, kteří na to mají pravomoc. Nám hráčům nezbývá nic jiného, než se podřídit. Ale každý, ať si udělá obrázek sám. Kdo tomu trochu rozumí, může to posoudit sám,“ dodal plzeňský útočník.

Právě na vysoký počet vyloučení včera málem domácí doplatili. „Naštěstí Jožo (Balej) s Ryanem (Hollwegem) ta oslabení zvládla perfektně,“ pochválil útočníky, kteří dokonale dokázali pokrýt přesilovky soupeře.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud