27. listopadu 2014 • 15:56

Kysela bude platit. Za obvinění rozhodčích dostal pokutu 20 tisíc

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Generální manažer hokejistů Litvínova Robert Kysela dostal od disciplinární komise extraligy pokutu 20 tisíc korun za obvinění rozhodčích z tendenčního rozhodování. Kyselu rozzlobil průběh utkání 20. kola na ledě Zlína, v němž Verva 14. listopadu prohrála 5:6 v prodloužení. Disciplinární komise řešila Kyselovy výroky v České televizi i další vyjádření v médiích.



"Robert Kysela se dopustil přestupku poškození pověsti extraligy. Ten spočíval především v tom, že obvinil rozhodčí z tendenčního řízení utkání a v souvislosti s tím citoval anonymní e-mailové zdroje zmiňující možné korupční jednání, aniž by takové jednání bylo jakkoli doloženo," uvedl v tiskové zprávě šéf disciplinární komise Karel Holý.

Podle herního řádu extraligy může její ředitel Josef Řezníček za výroky poškozující dobré jméno soutěže udělit pokutu minimálně 50 tisíc korun. Kysela dostal po jednání disciplinárky nižší trest.

"Předseda disciplinární komise vzal v potaz, že na jednání Asociace profesionálních klubů ledního hokeje a v následných rozhovorech pro sdělovací prostředky projevil Robert Kysela nad svým jednáním lítost, přičemž uznal, že jeho vyjádření byla nešťastná, nevhodná a bez podložených důkazů," uvedla disciplinární komise.

"Je samozřejmě smutné, že tahle situace se dost často děje ve Zlíně... Je to až zavádějící. Nechci předesílat, kam by tyhlety věci až mohly dojít, ale normálně mi chodí maily od fanoušků, že to jednání zavání až korupčním jednáním a takovými věcmi. Tomu se chci bránit," řekl Kysela dva dny po utkání v České televizi.

Následně si Litvínov na hlavní sudí Romana Poláka a Roberta Čecha i čárové Jaromíra Bryšku a Přemysla Skopala, kteří duel řídili, oficiálně stěžoval.

Kysela se následně za prohlášení omluvil vedení Zlína, svá vyjádření uvedl na pravou míru a uvedl, že slova o korupci byla zkreslena. Nezměnil ale názor, že výkon rozhodčího Romana Poláka v daném duelu byl katastrofální. Navíc uvedl, že nemá v plánu se omlouvat Polákovi, který po něm omluvu žádal a chtěl ji vymáhat i soudní cestou.

Pokutu ve výši 10 tisíc korun už dostal po utkání Litvínova ve Zlíně trenér Severočechů Miloslav Hořava za to, že se v den utkání vyjádřil k výkonu rozhodčích. Hořava s ní nesouhlasí a prohlásil, že ji nezaplatí a raději prý skončí s trénováním.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud