14. prosince 2014 • 21:08

Mlha zahalila dramatické derby. V Hradci se deset minut nehrálo

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hradec Králové je na domácím ledě třetím nejlepším týmem v hokejové extralize, jeho nedobytný hrad se však až příliš čas halí do husté mlhy, ve které nelze hrát. Na několik minut bylo přerušené i nedělní derby s Pardubicemi, hra však po deseti minutách pokračovala a domácí nakonec slavili vítězství 6:4.



„Pamatuju tady hustší mlhy, ale rozhodčí se nás gólmanů ptali, jestli to chceme přerušit. Nevím, co říkal Robert Kristan, ale já sudímu pověděl, že je to tady normální, ať hrajeme dál,“ popsal hradecký brankář Pavel Kantor. „Ale z toho důvodu, že údajně neběžely větráky, jsme šli do šaten,“ dodala brankářská jednička Mountfieldu.

Hradecký stadion má problémy s vlhkostí dlouhodobě – především na jaře a na podzim. Přerušené bylo i utkání se Spartou, často se pak v krajních pásmech tvoří louže, nebo se rosí plexiskla, přes které pak mají fanoušci výrazně zhoršenou viditelnost.

Mlha v Hradci
Video se připravuje ...

Radnice města už kvůli těmto problémům odsouhlasila nákup a instalaci zvlhčovacího zařízení, které se do akce dostane začátkem příštího roku. Je však otázkou, zda nerozptýlí i body, které domácí i v mlze na domácím ledě získávají.

Největší problém s mlhou však v sezoně měli v Brně, kde se ve 14. minutě zápas se Zlínem předčasně ukončil a dohrával se v jiném termínu. "Problém byl s počasím. Venku byla 98% vlhkost, zmoklí diváci přišli do haly mokří a vše se do ní "natahalo". Klimatizace, vzduchotechnika, všechno jelo naplno, ale nebylo v silách obou zařízení, aby se v nějakém rychlém časovém horizontu zlepšilo ovzduší v hale," pravil tiskový mluvčí Komety Michal Chylík.

SESTŘIH: 30. kolo extraligy, Hradec Králové - Pardubice 6:4
Video se připravuje ...

Kristan inkasuje gól za svá záda
Kristan inkasuje gól za svá záda

MATCH OVERVIEW LEGACY
14. 12. • 17:30
Mountfield HK
Mountfield HK
6:4
ONLINE
14. prosince
17:30
HC ČSOB Pojišť. Pardubice
HC ČSOB Pojišť. Pardubice
Góly

Domácí: 05:47. Vantuch, 08:58. Frühauf, 20:17. Knotek, 23:40. Tvrdík, 35:40. Šimánek, 52:05. Červený

Hosté: 20:23. Tybor, 37:36. Čáslava, 41:37. Benák, 47:32. Nahodil

Sestavy

Domácí: Kantor (Kacetl) – Frühauf, Vydarený, Slovák, Vašíček, Pláněk, Mikuš, Dietz – Knotek, Mertl, Šimánek „C“ – Dej, Kukumberg, Pospíšil – Nedvídek, Tvrdík, Červený – Beránek, Troliga, Vantuch. Trenér: Peter Draisaitl.

Hosté: Kristan (Halász) – Gregorc, Čáslava „C“, Benák, Havlík, Píša, Zdráhal, Korím – Sýkora, Zohorna, Marcinko – Radil, Nahodil, Tybor – Kolář, Kaut, Starý – Kňazev, Moučka, Půhoný – Poulíček. Trenér: Zdeněk Venera.

Rozhodčí

Hribik, Úlehla – Brejcha, Suchánek.

Stadion

Zimní stadion v Hradci Králové

Návštěva

6890 (vyprodáno) diváků

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Čtvrtfinále
Články odjinud


Články odjinud