15. prosince 2014 • 08:18

Překonal Francouze a tyč! Škoda, litoval exlitvínovský Stříteský

Autor: ixs
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Mohl být hrdinou a katem svého bývalého týmu. V nedělním 30. kole hokejové Tipsport extraligy chtěli domácí z Mladé Boleslavi proti druhému Litvínovu utnout sérii pěti porážek v řadě. Po šedesáti minutách bylo skóre 2:2 a v prodloužení mohl při přesilovce rozhodnout právě exlitvínovský obránce Matěj Stříteský. Svým typickým způsobem napálil puk na bránu, překonal Pavla Francouze, ale cinkla jen tyčka. „Je to škoda, Francouz nic neviděl,“ litoval. Vítězství 3:2 nakonec získal v nájezdech Litvínov.



MATCH OVERVIEW LEGACY
14. 12. • 18:20
BK Mladá Boleslav
BK Mladá Boleslav
2:3
ONLINE
14. prosince
18:20
HC Verva Litvínov
HC Verva Litvínov
Góly

Domácí: 22:10. Stříteský, 48:22. Pacovský

Hosté: 10:09. Petružálek, 23:37. Petružálek, . Hanzl

Sestavy

Domácí: Růžička M. (Rittich) – Stříteský, Vidmar, Trončinský, Žabka, Robar, Trška, Čermák – Mikulík, Musil, Klimenta – Lenc, Výborný, Bárta – Látal, Vrbata, Pacovský – Jarůšek, Kubica, Pabiška

Hosté: Francouz (Soukup) – Kubát, Chaloupka, Šlégr, Kousalík, Pavlík, Pavelka, Kasal – Lukeš, Hübl, Jánský – Ručinský, Hanzl, Petružálek – Trávníček, Piroš, Martynek – Gerhát, Jurčík, Majdan – Písařík

Rozhodčí

Hodek, Lacina – Blümel, Lučan

Stadion

ŠKOENERGO Aréna

Návštěva

2 470 diváků

Opět ho bylo všude plno. Matěj Stříteský ukázal, že se mu proti jeho bývalému klubu daří. Ve třech zápasech si připsal tři body za dva góly a jednu asistenci. „Nevím, čím to je, že se mi tak daří,“ pravil po zápase mladý bek. V prodloužení nedělního zápasu mohl přidat další branku.

Bruslaři měli z třetí třetiny k dispozici přesilovku a Stříteský měl na holi vítěznou trefu. Po ráně od modré však orazítkoval jen tyč, což ho hodně mrzelo. „Sahali jsme po dvou, možná třech bodech, ale i ten jeden bereme,“ řekl.

SESTŘIH: 30. kolo extraligy, Mladá Boleslav - Litvínov SN 2:3
Video se připravuje ...

Právě v předvánočním zápase předvedl zas velmi dobrý výkon, který korunoval gólem ve 23. minutě druhé třetiny.Po pěkné přesilovkové kombinaci s Martinem Látalem a Davidem Výborným překonal ranou od modré brankáře hostí Pavla Francouze. „Měl jsem štěstí, Pavel (Francouz) mi po zápase říkal, že to tečoval někdo z jeho spoluhráčů,“ vysvětloval Stříteský.

Možnost přiblížit Bruslaře k vítězství nad Litvínovem dostal Stříteský po prodloužení i v nájezdech. Proti bezchybnému Francouzovi však neuspěl. „Jsem dřevák,“ komentoval s úsměvem. Podle něj byl zápas takto vyrovnaný hlavně díky golmanům. „Jak Pavel Francouz, tak u nás Růža (Martin Růžička) chytali skvěle celý zápas,“ uzavřel Stříteský.

Akademie žurnalistiky a nových médiíFoto RAS

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Čtvrtfinále
Články odjinud


Články odjinud