Jiří Punčochář
19. prosince 2014 • 21:38

Chceme LEPŠÍ led, zlobí se hráči Komety. V Brně teď vyšetřují i vodu

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Slavia si během pauzy vyřešila post trenéra, jinde se zabývají hráčskými přesuny. Kometa takové problémy řešit nemusí, bodové konto jí utěšeně narůstá. Přesto se nedá říct, že by panoval v Brně klid. Pod povrchem bublají potíže s ledem, na jehož kvalitu si stěžují hráči, celá jeho vrchní vrstva se kvůli tomu vyměňuje. Pak se mají zlepšit třeba přesilovky, nad kterými fanoušci lomí rukama.



Místo pokusu o přihrávku nápřah až ke světlům a co nejprudší rána pod horní tyč. To je v brněnské hale Rondo nejjistější způsob, jak využít přesilovku, jak to i v posledním předvánočním kole v neděli proti Olomouci (3:1) předvedl Jan Hruška.

„Nemá cenu někomu nahrávat, protože než se tam puk dostane, bůhví co se stane. Tak jsem zavřel oči a vystřelil,“ konstatoval v televizním rozhovoru útočník Komety.

Ukázal tím nejen na vlastní produktivitu, ale zároveň i na jednu svízel. V Brně se Kometě nekombinuje dobře nejen proto, že k ní soupeři jezdí bránit, ale taky kvůli špatnému ledu.

SESTŘIH: 30. kolo extraligy, Kometa Brno - Olomouc 3:1
Video se připravuje ...

Led, to je v klubu asi nejfrekventovanější téma posledních dní. Stěžují si brněnští hráči, vnímají ho hosté, kroutí nad ním hlavou amatérští hráči, kteří si jdou do Ronda zahrát hokej po práci. Vadil i týmům brněnských univerzit v tradičním říjnovém utkání.

„Led tady není ideální. Je moc měkký, puk skáče, to je vidět. Těžko se zakončuje. Nevím, jestli to může být omluva pro špatné přesilovky, nebo je to na obou stranách stejné,“ líčil olomoucký útočník Martin Cibák.

Dát rychlou přihrávku je obtížné, stěžuje si Ostřížek

V daném zápase oba celky promrhaly dlouhé přesilovky pět na tři, což je v Brně tradice. Domácím se nedaří je proměňovat, souhra vázne. Dostat puk v rychlosti na zakončujícího hráče je až příliš komplikovaná činnost. „Je z toho nevýhoda domácího ledu,“ stěžoval si dokonce brněnský útočník David Ostřížek.

Na rozdíl od Cibáka považují Brňané led za přemražený, pozorují to poslední dobou častěji. Na tréninku jsou spokojení, ale přijde zápas a zase to drhne. „Každá nahrávka skákala, nemohli jsme si dát nahrávku, aby se z toho z jedničky dalo pálit, najednou to přeskočilo hokejku,“ popisoval Ostřížek patálie proti Olomouci.

A že oběma týmům se na jejich ledě hraje stejně? Brňané nesouhlasí. Cítí se v nevýhodě, doma mají útočit, tvořit. Požadují lepší podmínky. Nezůstalo jen u nářků při rozhovorech, jednání s ledaři i se správcem haly už proběhla.

Kometa udělá regeneraci ledu

Paradoxně doma Kometa proměňuje víc přesilovek, při kterých nedostatky ledové plochy vnímá intenzivněji než venku. Na to, kolik má v početní převaze pokusů, je ale počet gólů slabý, horší přesilovku má v extralize už jen Liberec.

Přestávka přichází Kometě vhod, až do 28. prosince (nejbližší domácí zápas se Spartou) bude čas na hřišti pracovat. Ledaři odeberou horní vrstvu plochy a nahradí ji novou. Říkají tomu regenerace.

Navíc probíhá vyšetřování příčiny (ne)kvality ledu. „V tuto chvíli nevíme, kde přesně je problém, ale intenzivně na tom pracujeme,“ řekl Mf Dnes ředitel haly Martin Krpec. Na vině může být podle jeho zjištění i horší kvalita vody. „Poslali jsme ji na rozbor a čekáme na výsledky.“

Problémy s ledem nejsou v Rondu novinkou, objevovaly se už v první lize. Buď byl led špatný, nebo, jako v nováčkovské extraligové sezoně, zašedlý.

Kometa se na led nechce vymlouvat, nicméně asistent trenéra Karel Beran říká: „Jistá věc je ta, že pokud kvalita ledu je dobrá, puk klouže, na všechno je víc času. Může to hrát roli.“

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Čtvrtfinále
Články odjinud


Články odjinud