21. prosince 2014 • 11:31

Slavia má pod Gregorem první posilu. Z Pardubic přichází Jan Kolář

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Od smutné fotky ke slovenskému snu: Česko je pragmatičtější, říká Smetana
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejisty Pardubic posílil slovenský útočník Jakub Gašparovič z Trenčína. Kádr východočeského celku naopak opustil Jan Kolář, jenž vyztuží ofenzivu pražské Slavie, která ho získala na měsíční hostování.



Čtyřiadvacetiletý Gašparovič přišel do Pardubic s vizitkou nejproduktivnějšího hráče Trenčína v této sezoně, v níž nasbíral v 36 zápasech 13 gólů a stejný počet asistencí.

"V Trenčíně dlouho hrával s Radoslavem Tyborem, i z této sezony jsou statistiky optimistické," řekl sportovní manažer Pardubic Dušan Salfický na adresu bývalého kapitána slovenské reprezentační dvacítky.

Gašparovič strávil většinu kariéry v Trenčíně, krátce působil v Medvěščaku Záhřeb v lize EBEL a minulou sezonu strávil v kazašské Karagandě.

Pardubice naopak opouští Jan Kolář, jenž vypomůže poslednímu týmu extraligové tabulky Slavii. Třiatřicetiletý hráč do pražského klubu míří již podruhé. Na začátku předešlé sezony odehrál ve Slavii pět zápasů, ve kterých vstřelil čtyři branky.

"Dáváme poměrně málo gólů, proto potřebujeme hráče, který nám pomůže vylepšit produktivitu. Věříme, že Honza naváže na loňské povedené působení a pomůže našemu týmu na lepší pozice v tabulce," uvedl majitel klubu Vladimír Pitter.

Oba hráči se mohou v nových dresech poprvé představit v pátečních zápasech 31. kola extraligy, v němž Pardubice přivítají Olomouc a Slavii čeká pražské derby na ledě Sparty.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Čtvrtfinále
Články odjinud


Články odjinud