26. prosince 2014 • 22:08

Nový kouč Slavie Gregor: Srdíčko tam bylo, ale výhrady mám

Autor: vrb
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Penalty ve šlágrech? Křapka měl proti Krejčímu namále, Chorý pádu přidal
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hořká premiéra. Trenér Dušan Gregor vedl Slavii poprvé od svého příchodu, před téměř 11 tisíci fanoušky však jeho tým nestačil v pražském derby na Spartu 0:3. „Odehráli jsme celkem slušný zápas, ale spokojení nemůžeme být. Zápas rozhodl úvod, kdy jsme v oslabeních dvakrát inkasovali a proti tak silnému mužstvu jako má Sparta, se skóre těžko obrací,“ zhodnotil slovenský kouč posledního týmu extraligy.



MATCH OVERVIEW LEGACY

Slavia se tak dál potápí na posledním místě s osmibodovou ztrátou na předposlední Zlín. „Nechci hovořit o play off, ani o baráži, ale situace je vážná.“

Gregorův tým srážely hlavně tresty. Na vyloučení to bylo 2:9. V 7. minutě Sparta vedla 2:0 po přesilovkových gólech Emingera. „Co k tomu dodat. Musíme to zlepšit, jiná cesta nevede,“ uznal slávistický trenér.

Ve druhé třetině se Slavia herně mírně zvedla, ale ani to nestačilo. „Sparta měla pár hluchých míst, a kdyby se nám podařilo vstřelit kontaktní gól, mohli jsme se zápasem něco udělat, ale nedali jsme – to byly momenty, které rozhodly,“ dodal Gregor.

Přesto Sparta přestřílela Slavii 31:15. „Nedokázali jsme se udržet na puku v útočném pásmu. Hokej je dnes o tom, že si vytvoříte tlak a dokážete se dostat do šancí, nám se to nedařilo. V některých momentech nám chyběla souhra,“ přiznal kouč, který předtím vedl Vladivostok v KHL.

SESTŘIH: 31. kolo extraligy, Sparta Praha - Slavia Praha 3:0
Video se připravuje ...

Ve třetí části už si slávisté moc gólových příležitostí nevytvořili. Naopak Forman zvýšil na 3:0. „Soupeř už si to zkušeně pohlídal a vyhrál zaslouženě. Nám chyběla jednoduchost a důraz. Není možné, když ve třetí třetině chceme se zápasem něco neudělat, že nevystřelíme na bránu,“ zlobil se šéf střídačky.

V přístupu hráčů Gregor velké mezery neviděl. „Srdíčko tam bylo, ale k nějakým hráčům výhrady mám. Ale porovnávat se dneska se Spartou, je těžké. Neberte to jako kompliment, dá se porazit každý, ale dejte mi čas.“

Právě na soudržnosti a týmovém duchu chce Gregor stavět nejvíc. „Od prvního momentu jsem říkal, že je jedno, jestli je na střídačce Gregor, nebo železný Mike. Nespraví to ani on, spravíme to my všichni. Všude ve světě se klade důraz na loajalitu ke klubu, za zodpovědnost za značku a já to nepovažuje za nějaké prázdné řeči,“ zdůraznil. „Na druhou stranu negativ bylo hodně, musíme stavět na pozitivních věcech a zlepšit věci, které nám nejdou. To je jediná cesta, která nás vyvede z této situace.“

Slavia pod novým koučem Gregorem zápas se Spartou nezvládla
Slavia pod novým koučem Gregorem zápas se Spartou nezvládla

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud