28. prosince 2014 • 13:11

Plzeň zase bez Hollwega! Bourák si za koleno nezahraje ŠEST zápasů

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Jarůšek nechtěl hattrick: Stálo by to peníze, smál se. Jágr mu hokejky nevrátil
Vaniak: Staněk se ti dostane do hlavy, Vindahl Čechy nepředčí. Na EURO...
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejistům Plzně bude opět delší dobu chybět americký útočník Ryan Hollweg. Ten si za faul na boleslavského Davida Vrbatu nezahraje celkem šest zápasů. Šéf disciplinární komise Karel Holý dospěl k názoru, že Hollweg zasáhl soupeře kolenem úmyslně a navíc mu způsobil zranění, kvůli kterému nemohl pokračovat v zápase.



Holas sice shledal, že Hollweg chtěl zřejmě zasáhnout protivníka čelem, ale vše proběhlo ve vysoké rychlosti. "Když se protihráč pokusil střetu vyhnout, hráč Ryan Hollweg změnil svůj pohyb a ve snaze protihráče jakýmkoli způsobem atakovat ho zřetelně zasáhl do oblasti kolena," popisuje situaci předseda disciplinárky.

Hollweg zase fauloval! Kolenem sejmul Vrbatu
Video se připravuje ...

"Bezprostředně před zákrokem přenesl těžiště, pokusil se protihráče zasáhnout ramenem a využít toho, že vzhledem k rychlosti nájezdu nestihne reagovat. Musel si být při tom vědom možných následků zákroku, včetně případného těžkého zranění," vysvětluje přísný trest Holý.

Hollweg dostal automaticky stopku na jeden zápas za druhý osobní trest v ročníku, pak vstoupí v platnost pětizápasový distanc od disciplinárky, celkem tak bude Plzni chybět šest zápasů.

Od roku 2012, kdy Hollweg přišel do extraligy, se disciplinární komise zabývala jeho zákroky či jednáním osmkrát. V šesti případech mu byl uložen trest nepodmíněného zastavení činnosti, z toho třikrát za Zásah do oblasti hlavy a krku, dvakrát za Faul kolenem, a jednou za Naražení zezadu, konstatuje nakonec oficiální dokument disciplinární komise.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud