František Suchan
28. prosince 2014 • 21:12

Bojujeme za Friga! Hradec vyhrál pro beka, kterému operovali nádor

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jsou chvíle, kdy hokejové starosti ustupují těm mnohem vážnějším. Jedna taková potkala před Vánoci hradecké hokejisty, když se bek Peter Frühauf dozvěděl, že na jeho tělo zaútočila zákeřná nemoc. První domácí utkání po svátcích, ale dopadlo pro tým skvěle, srazil Litvínov 2:1. Pomohla i „Frigova“ bojovná nátura a dobrá nálada, sám už byl totiž přímo na stadionu.



Vřelý transparent domácího kotle, potlesk tribun při oznámení hlasatelem, že úterní operace dopadla zdárně, a na chodbách rozvěšené papíry se vzkazy fanoušků. To by Peteru Frühaufovi, 32letému hradeckému obránci, poslalo sílu potřebnou pro zotavení tak jako tak.

Výhra parťáků, kteří i bez něj zvládli udolat Vervu, mu však v neděli ve VIP prostorách našlapaného zimáku udělala zřejmě největší radost.

I když že by prešovský bourák, dobrá duše kabiny, potřeboval v těžké životní situaci nějak zvlášť chlácholit, to prý ne… „Spíš on pomáhá nám než my jemu,“ usmál se kouč Peter Draisaitl. „Je strašně pozitivní, už zase chodí mezi klukama a dělá prdelky. Famózní chlap! My můžeme jen doufat a držet mu palce, aby to zvládl a té nemoci se nadobro zbavil.“

SESTŘIH: 32. kolo extraligy, Mountfield HK - Litvínov 2:1
Video se připravuje ...

V klubu věří, že se absence klíčového člena defenzivy nebude nakonec zase tak dlouho trvat. „Jelikož se podle prvních lékařských zpráv nejedná o „nejhorší“ variantu, je velmi pravděpodobné, že následná léčba bude mít rychlejší a samozřejmě i pozitivnější průběh. Podle dalších vyšetření bude teprve stanoven časový harmonogram léčby,“ sdělil v prohlášení generální manažer Aleš Kmoníček. „Peter byl druhý den propuštěn k domácímu léčení, a tak mohl strávit vánoční svátky v kruhu svých nejbližších. Všichni věříme, že se rychle uzdraví a co nejdříve se vrátí mezi kluky do kabiny.“

Tu už teď zase nabíjí svými fórky, i když se zrovna neobléká do výstroje. „Řekli jsme si, že za něj teď budeme bojovat,“ zmínil Tomáš Mertl, který úspěšný duel načal trefou už po patnácti vteřinách. „Frigo je jeden z nás, náš kamarád a tohle je hodně nepříjemné. On to ale bere s humorem, má výbornou povahu. Nemám o něj strach, bude to dobré,“ dodal obránce Bohumil Jank, jehož premiérový zásah sezony následně partii rozštípl.

Mountfield se tak prozatím zvládl zdárně vypořádat s nečekanou ztrátou dvou nejproduktivnějších obránců, na vlastní žádost totiž nedávno klub opustil i Tomáš Slovák.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud