Richard Šíma
4. ledna 2015 • 19:20

Trvaj ukončil svou neprůstřelnost sám. Smolným zásahem

Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Trvalo to dlouhých 156 minut, než se našel někdo, kdo dokázal překonat olomouckého brankáře Jiřího Trvaje. Tak dlouhá už byla jeho série neprůstřelnosti ve chvíli, kdy v utkání ve Vítkovicích poprvé inkasoval. A vlastně si ten gól, který neprůstřelnost uťal, dal Trvaj sám. Ostravané i díky tomuto momentu vyhráli 2:1.



MATCH OVERVIEW LEGACY
4. 1. • 15:30
HC Vítkovice Steel
HC Vítkovice Steel
2:1
ONLINE
4. ledna
15:30
HC Olomouc
HC Olomouc
Góly

Domácí: 31:59. Huna, 32:32. Húževka

Hosté: 11:39. Buc

Sestavy

Domácí: Dolejš (Maxwell) – Hrbas, Kudělka, Zíb, Malec, Kovář, Šenkeřík, Pastor – Káňa, Burger, Olesz – Huna, Roman, Svačina – Vandas, Húževka, Szturc – Šedivý, Hlinka, Kucsera – Němec

Hosté: Trvaj (Vošvrda) – Staněk, Vyrůbalík, Majeský, Jaroměřský, Škůrek, Ondrušek, Bartoň – Rác, Marosz, Cibák – Rachůnek, Patera, Řípa – Zuzin, Herman, Vodný – Diviš, Knotek, Buc – Matai

Rozhodčí

Horák, Fraňo – Gebauer, Lederer

Stadion

ČEZ aréna Ostrava

Návštěva

7 491 diváků

Ve statistikách bude uvedeno jméno vítkovického útočníka Rudolfa Huny, ale kdoví, jestli by jeho střela ze 32. minuty duelu s Olomoucí za brankovou čáru doklouzala. Trvaj puk přitlumil, ale černá guma proklouzla mezi jeho betony. Zůstala před čárou a dál by se nejspíše nedostala, kdyby nepřišel brankářův smolný zásah. „Cítil jsem, že jsem puk neudržel, tak jsem lapačkou sáhnul za sebe, abych ho zastavil. Bohužel stál na ledě za mnou a já ho tou lapačkou trefil. A dal jsem si to tam vlastně sám,“ vylíčil Trvaj, co přesně se stalo.

Měl pech, do 32. minuty chytal suverénně. Hunovi, který ho překonal, o několik sekund dřív zlikvidoval velkou možnost.

Moment: Konec Trvajovy neprůstřelnosti
Video se připravuje ...

Třiatřicet sekund po vyrovnávacím gólu inkasoval Trvaj podruhé, tentokrát ho překonala těžko chytatelná Húževkova dělovka. V té chvíli se skóre překlopilo na vítkovickou stranu a Olomouc už nevyrovnala. „Měli jsme možná více ze hry, ale nějak málo jsme se tlačili před branku,“ pravil Trvaj, jehož ztráta bodů mrzela pochopitelně mnohem více než konec jeho více než dvouzápasové neprůstřelnosti.

Pro Vítkovice jsou tři body z utkání s Olomoucí prvním bodovým ziskem proti tomuto soupeři v sezoně. Oba předchozí duely Ostravané prohráli a oba jednoznačně. Nejdříve 1:9, pak 1:4. „Bylo hrdostí každého našeho hráče to zlomit a Olomouc konečně porazit. To se povedlo, byli jsme v utkání ani ne tak lepší, jako spíše šťastnější,“ poznamenal Jakub Petr, vítkovický trenér. 

SESTŘIH: 34. kolo extraligy, Vítkovice - Olomouc 1:2
Video se připravuje ...

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Čtvrtfinále
Články odjinud


Články odjinud