19. ledna 2015 • 10:44

Pili jste? Smůla. Asi dvacet fanoušků Komety nepustili na hradecký stadion

Autor: mir
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
VŠECHNA VIDEA ZDE

Extraligové zápasy Komety v Hradci Králové budí pozornost nejen kvůli dění na ledě, ale i pro události v hledišti. V minulých zápasech totiž docházelo k excesům a incidentům, která musela řešit pořadatelská služba, utkání se kvůli tomu i přerušovala. V neděli proběhlo vše v klidu, také díky způsobu, jakým si hradecký klub na příznivce posvítil.



Kdo se ocitl v podezření požití alkoholu, tomu byla pořadatelem jeho přítomnost prověřena. Zhruba dvacet fanoušků se do arény nedostalo a nevidělo tak sladké vítězství Komety 7:0.

„Po posledních zkušenostech s příznivci Komety jsme prováděli přísnou kontrolu na alkohol. Fanoušky, u nichž byl zjištěný, jsme na základě návštěvního řádu nevpustili dovnitř,“ uvedl pro iSport.cz Aleš Kmoníček, generální manažer Mountfield HK. „Naším přáním bylo, aby zápas proběhl v klidu a i díky našemu zásahu v klidu skutečně proběhl. S fanoušky Brna nebyl sebemenší problém,“ pochvaloval si.

SESTŘIH: 39. kola extraligy, Hradec Králové - Kometa 0:7
Video se připravuje ...

Žádné rvačky jako dříve, žádný festival pyrotechniky jako minule. Samozřejmě, že diváci, kteří se dovnitř nedostali, nesli zápasem nezakončený výlet na východ Čech nelibě. Málokde se totiž režim dodržuje tak jako se včera dělo v Hradci Králové. Přitom se jelo pouze podle daného mustru.

„Jednalo se asi o dvacet lidí. U vstupu se však rozhodně nedělo nic drastického. Chápu, že se zákaz vstupu některých Brňáků mohlo dotknout, tomu naprosto rozumím, na druhé straně, naší prioritou byl klid při utkání. A to proběhlo naprosto v klidu,“ reagoval spolumajitel klubu Miroslav Schön.

V Hradci neponechali nic náhodě, na základě prohlídky videozáznamu z minulého vzájemného duelu na východě Čech se rozhodli rovnou zamezit vstupu pěti osobám, i kdyby nadýchali jen plnotučné mléko.

MATCH OVERVIEW LEGACY
18. 1. • 17:30
Mountfield HK
Mountfield HK
0:7
ONLINE
18. ledna
17:30
HC Kometa Brno
HC Kometa Brno
Góly

Domácí:

Hosté: 20:13. Ptáček, 21:33. Kuboš, 25:54. Vondráček, 29:43. Dočekal, 37:18. Honejsek, 44:53. Honejsek, 58:13. Ton

Sestavy

Domácí: Kacetl (26. Kantor) – Dietz, Vydarený, Pilař, Mikuš, Pláněk, Vašíček, Jank – Kudrna, Mertl, Šimánek "C" – Dej, Kukumberg, Pospíšil – Vantuch, Knotek, Červený – Beránek, Nedvídek, Kopta. Trenér: Peter Draisaitl.

Hosté: Čiliak (Falter) – Ptáček, Kempný, Dujsík, Hanzlík, Kuboš, Malec, Vágner – Ton, Němec, Hruška – Vondráček, Koreis, Burian – Honejsek, H. Zohorna, Dočekal – R. Zohorna, Čermák "C", Káňa. Trenér: Vladimír Kýhos.

Rozhodčí

Fraňo, Pavlovič – Lhotský, Svoboda

Stadion

FORTUNA aréna

„S ohledem na to, co tu někteří fanoušci rozpoutali posledně, myslím tím především ohňostroje, jsme byli rozhodnuti předem identifikované příznivce nevpustit na stadion. Celou akci vnímám pozitivně,“ dodal Schön.

Brněnští hráči se o celé akci dozvídali až po zápase. „Samozřejmě je to nepříjemné. Minulý rok tu byl nějaký problém, tak nevím, jestli se teď v Hradci báli…“ přemýšlel útočník Tomáš Vondráček. „K hokeji nepatří výtržnosti, ale co se s tím dá dělat,“ pokrčila rameny jedna z velkých postav nedělního duelu extraligy.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud