26. ledna 2015 • 04:58

Oni si ho tam dali sami, smál se Výborný po vlastňáku Kristana

Autor: mir
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Výhra 3:2 na pardubickém ledě rozlila v mladoboleslavské kabině gejzír euforie. Tým BK vyhrál v extralize potřetí v řadě a přihlásil se znovu k boji o předkolo play off. Byl to ale na pardubickém ledě prazvláštní večer, jen co je pravda…



MATCH OVERVIEW LEGACY
25. 1. • 17:00
HC ČSOB Pojišť. Pardubice
HC ČSOB Pojišť. Pardubice
2:3
ONLINE
25. ledna
17:00
BK Mladá Boleslav
BK Mladá Boleslav
Góly

Domácí: 18:14. Marcinko, 33:17. Sýkora

Hosté: 25:10. Bárta, 29:51. Výborný, 54:17. Hyka

Sestavy

Domácí: Kristan (Halász) – Benák, Havlík, Gregorc, Čáslava (C), Píša, Ščotka, Zdráhal, Korím – Radil, Nahodil, Tybor – Sýkora, Zohorna, Marcinko – Gašparovič, Kaut, Starý – Voženílek, Špaček, Cetkovský.

Hosté: M. Růžička (Rittich) – Ovčačík, Hruška, Kočí, Trončinský, Holub, Robar, Trška – Pabiška, Broš, Látal – Bárta, Výborný, Jarůšek – Volf, Kašpařík, Pacovský – Lenc, Musil, Hyka.

Rozhodčí

Hribik, Koch – Lhotský, Svoboda

Stadion

Tipsport arena Pardubice.

Domácí hráči věnovali hostům dva velmi laciné góly, třetí rozhodující pak přidal rychlík Tomáš Hyka, když pohodlně přebruslil Aleš Píšu a v 55. minutě zapíchl dýku do zad domácích hráčů.

Východočeši v duelu vedli 1:0 a celkem kontrolovali hru. Pak to ovšem přišlo. Cetkovského kiks, po němž hosté ve 26. minutě srovnali na 1:1, dlouho rozdýchával i hlavní kouč Miloš Říha. Avšak chasníkova nahrávka soupeři na gól nebyla ničím proti tomu, jakým způsobem hosté utekli záhy do vedení.

Pardubický brankář Kristan zavinil vlastní gól
Video se připravuje ...

Lišák Výborný bekhendovým nahozením vylekal Kristana, jemuž puk vyskočil z lapačky a najednou nevěděl, co s ním před dvěma dotírajícími protihráči. Puk rozehrál, ovšem na stojícího a překvapeného krajana Gregorce, od jehož levé brusle se puk odrazil za čáru.

„Byl to od Pardubic mega dárek a jsem za něj moc rád,“ usmíval se po partii David Výborný. „Šli jsme na přesilovku, já jsem puk klasicky nahazoval na gólmana a oni si ho tam dali sami. Ohromné štěstí,“ nemohl uvěřit.

SESTŘIH: 41. kolo extraligy, Pardubice - Mladá Boleslav 2:3
Video se připravuje ...

„Je to chyba obou dvou našich hráčů, byla tam špatná komunikace. Už od nahozeného puku to oba špatně řešili, nejde o to, komu to vyčítat víc, jedině oběma. Takový gól nemůžeme dostat,“ deptalo Miloše Říhu mladšího, jenž měl logicky plno výhrad k projevu týmu. „Nehráli jsme to, co jsme potřebovali. Přizpůsobili jsme se soupeři, tomu to začalo vyhovovat a my znervózněli. Zároveň to bylo i nešťastné utkání. Dali jsme si dva vlastní góly, což nás ale neomlouvá. Chtěli jsme potvrdit páteční výhru nad Třincem a to se nepovedlo.

To David Výborný jen zářil. Ve čtvrtek v plné síle oslavil čtyřicetiny a v neděli opět zdatně režíroval boleslavskou hru. „Dnes jsme byli hodně semknutí a podpoření výborným gólmanem (Martinem Růžičkou). Přála nám i trochu klika. Neříkám, že jsme si zasloužili tři body, ale určitě jsme si zasloužili něco urvat,“ trefil se do hodnocení lídr týmu.

Jiří Cetkovský tvrdým, ale čistým hitem sejmul Pacovského
Video se připravuje ...

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud