Richard Šíma
26. ledna 2015 • 19:16

Olomouc bez Trvaje strádá, gólmanův návrat je zatím v mlze

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Co má Třinec a nemá Sparta? V čem selhali lídři poražených?
Střeďáci na EURO: Koho k Součkovi? Dilema s parťáky i rozestavením
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jako na spasení čekají olomoučtí hokejisté i jejich fanoušci na uzdravení gólmana Jiřího Trvaje. Čtyřicetiletý brankář má potíže s kolenem, nechytá, Olomouc ztrácí body a propadá se tabulkou ke dnu. Od okamžiku, kdy se Trvaj zranil, nezískali Hanáci ještě ani bod. A v úterý je čeká velmi důležitý souboj o případný posun do elitní desítky. Ve Zlíně. A Trvaj u toho zase nebude.



Čtyři zápasy bez Jiřího Trvaje, čtyři zápasy bez získaného bodu. To je rovnice, která při pomyšlení, že velezkušený brankář bude Moře ještě nějaký čas chybět, olomoucké fanoušky poněkud leká. Ne že by Tomáš Vošvrda, který nyní branku Hanáků hájí, chytal špatně, ale v optimální pohodě není. V posledních dvou zápasech byl vždy střídán, když se tak stalo v neděli v zápase s Třincem, rozštípal rozlícený „Vošvec“ na střídačce svou brankářskou hůl.

„Chraň bůh, že bych naše poslední výsledky svaloval na brankáře. To rozhodně ne. Ale faktem je, že kdyby byl Jirka Trvaj v pořádku, po utkání v Plzni, které bylo jeho dosud posledním, bychom ho z branky nestáhli. Takže by chytal dál,“ konstatuje Petr Fiala, olomoucký trenér, jenž dává od začátku sezony prostor oběma brankářům.

Je si vědom toho, že Trvajovy statistiky jsou v této sezoně lepší než Vošvrdovy. A také toho, že Mora nutně potřebuje zastavit propad tabulkou a nastolit opačný kurz, aby se dostala do play off. A tudíž se s jistotou vyhnula baráži. „Ten propad musí zastavit hráči. Způsob, jakým se prezentovali zejména v utkáních v Karlových Varech a na Slavii, byl naprosto nepřijatelný. Proti Třinci už to bylo lepší, tam jsme zkrátka nestačili na soupeře, který je výkonnostně úplně jinde,“ říká Fiala.

Vošvrdu prý v zápasech na Slavii a doma s Třincem odvolal on. „Víme, že se v těchto zápasech spoléháme jen na něj, protože pak už máme jen osmnáctiletého Urbische. Proto jsme Tomáše ve chvíli, kdy začalo být o výsledku jasno, stáhli z branky. Ať nedostává moc gólů a zůstane pokud možno v co nejlepší pohodě pro další zápas,“ odhaluje mimoděk Fiala, k jakým manévrům je on a jeho kolega Jiří Dopita vinou Trvajovy absence nucen také přikročit.

Kdy se Mora Trvajova návratu dočká? „Zatím nevíme. Jirka to ve středu půjde zkusit. A řekne sám, jestli může chytat, nebo ještě ne. Na kole jezdit může, ale na ledě se to jeho koleno dostává do různých rotačních pohybů a při těch to bolí. Takže uvidíme ve středu,“ dodává Fiala.

Co z toho plyne? Proti Zlínu Trvaj chytat rozhodně nebude. A v pátek proti Kometě? Kdoví.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud