28. ledna 2015 • 04:35

Hlavou na mantinel! Vandasův zákrok spustil hromadnou bitku

Autor: tej
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Některé zákroky se prostě neodpouštějí a ty nebezpečné nikdy. Ve 43. minutě v utkání mezi brněnskou Kometou a Vítkovicemi v souboji postrčil Michael Vandas svého protihráče Tomáše Malce. Ten ovšem upadl nešťastně hlavou na mantinel a zůstal ležet na ledě. Celá akce okamžitě rozpoutala hromadnou bitku.



MATCH OVERVIEW LEGACY
27. 1. • 18:00
HC Kometa Brno
HC Kometa Brno
1:2
ONLINE
27. ledna
18:00
HC Vítkovice Steel
HC Vítkovice Steel
Góly

Domácí: 08:00. Čermák

Hosté: 13:08. Kucsera, 56:53. Zíb

Sestavy

Domácí: Čiliak (Falter) – Kempný, Ptáček, Hanzlík, Kováčik, Malec, Kuboš, Vágner – Honejsek, Hruška, Ton – Burian, Koreis, Vondráček – Káňa, Čermák (C), R. Zohorna – Doček, Ostřížek, Mrázek. Trenér: Vladimír Kýhos

Hosté: Dolejš (Šindelář) – Kudělka, Kovář, Dlapa, Zíb, Klok, Čerešňák, Pastor, Štencel – Olesz, M. Hlinka, Szturc – Svačina, Roman, Huna – E. Němec, Burger (C), T. Svoboda – Kucsera, Húževka, Vandas. Trenér: Ladislav Svozil

Rozhodčí

Alexander Pavlovič, Vladimír Šindler – Marek Hlavatý, Rudolf Tošenovjan

Stadion

Hala Rondo, Brno

Návštěva

6812 diváků

V zápase Brna s Vítkovicemi to vřelo od úvodního hvizdu. Emoce doprovázely celý zápas, pokřikovali na sebe dokonce i trenéři na střídačkách. Hromadnou bitku však nespustil ani neuznaný gól, ani protesty domácích při rozhodující brance. "Nervy pracovaly. Asi se trenérům na obou stranách nezdály sporné zákroky. Nebudu to ale dále komentovat," nechal se po utkání slyšet kapitán Komety Leoš Čermák.

Tím spouštěčem byl souboj ze 43. minuty mezi Michaelem Vandasem a Tomášem Malcem. Vítkovický útočník nešetrným zákrokem poslal svého soka hlavou přímo na mantinel, což si domácí nenechali líbit. Svého parťáka ihned jel pomstít Jozef Kováčik, který hokejkou několikrát do Vandase strčil. A hromadná bitka byla na světě.

Hlavou na mantinel! Nešetrný zákrok Vandase spustil hromadnou bitku
Video se připravuje ...

Sudí se nakonec rozhodli vylučovat na obou stranách stejně. 2+2 minuty dostali shodně vítkovičtí Jan Štencel a Tomáš Pastor a brněnští Tomáš Vondráček a Jan Káňa. Otřesený Malec musel odjet do kabiny. "Nebyl jsem na ledě. Zákrok jsem neviděl. Malec je zraněný, vypadá to na otřes mozku. Rozhodčí říkali, že šlo o nešťastnou srážku. Následná šarvátka byla korektní. Bojovalo se jeden na jednoho," vysvětlil Čermák.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud