28. ledna 2015 • 16:27

Kometa se zlobila správně. Prohrála po gólu, jemuž předcházel icing

Autor: jip
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

Rozčarování brněnských hokejistů, kteří v úterý doma prohráli s Vítkovicemi 1:2 gólem tři minuty před koncem, bylo na místě. Rozhodující akci předcházelo zakázané uvolnění Vítkovic, přehlédnuté rozhodčími kvůli domněnce, že puk jeden z vítkovických hráčů tečoval. To se ale nestalo, po chybě čárových přišla chyba domácích, že přestali na chvíli hrát, a vítězná trefa Lukáše Zíba.



„Vypadalo to jako vyhození přes všechny čáry, zakázané uvolnění. To se rozklíčuje až na videu, ale nevypadlo to, že by útočící hráč puk tečoval. Hráči, co u toho byli, říkali, že to icing byl. Řekli, že viděli, že to hráč netečoval,“ líčil kapitán brněnského mužstva Leoš Čermák.

Pohled na video ukazuje, že měl pravdu. Vítkovický hráč se po dlouhé přihrávce natahoval na útočné modré marně, kotouč nezasáhnul. Zuřili brněnští hráči i diváci, které hlasatel uklidňoval vysvětlením, že akce byla posouzena správně.

Chyba rozhodčích? Duel Komety s Vítkovicemi rozhodl sporný gól
Video se připravuje ...

Domácí obránce Jan Hanzlík, který byl kotouči nejblíž a zakázané uvolnění rukou signalizoval, si za nesportovní chování vykoledoval osobní trest. Další emoce následovaly, rozhodčí se dostali pod palbu výčitek i na cestě do své kabiny a vítkovický trenér Ladislav Svozil dostal zásah pivem z tribuny za brankou, když zamířil přes led z lavičky k šatnám.

„Nevím, co k tomu mám nebo můžu říct. Bohužel. My jsme odehráli výborný zápas, nahoru dolu, pro diváka skvělý, ale bohužel jsou věci, které nedokážeme kontrolovat,“ krčil nad zakázaným uvolněním rameny brněnský útočník Jakub Koreis, od kterého se následně puk v prostoru mezi kruhy odrazil před zakončujícího Zíba . „Skákavý puk před bránu, nešťastný odraz, se štěstím se jim to odrazilo na hokejku. Ale… je to škoda, když hezký zápas končí takhle,“ řekl.

Nebyla to první vlna nervozity, která v zápase propukla. Na začátku třetí třetiny se strhla hromadná šarvátka poté, co domácí bek Tomáš Malec zůstal otřesený po dojíždění puku a nárazu na mantinel. Dvě dvojice se do sebe pustily, další hrozící konflikt roztrhávali muži v pruhovaném.

Pohádali se i trenéři, pokřikovali na sebe mezi střídačkami.

„Harry (Malec) je zraněný, vypadá to na otřes mozku, takže tam byly emoce. Nervy pracovaly, trenérům na obou stranách se asi nezdály nějaké zákroky. To já komentovat nemůžu. Šarvátka pak byla korektní, jeden na jednoho,“ řekl Čermák.

SESTŘIH: 42. kolo extraligy, Brno - Vítkovice 1:2
Video se připravuje ...

Hlavou na mantinel! Nešetrný zákrok Vandase spustil hromadnou bitku
Video se připravuje ...

Rozhodovaly setiny. Čiliak inkasoval od půlky, gól ale padl po siréně
Video se připravuje ...

MATCH OVERVIEW LEGACY
27. 1. • 18:00
HC Kometa Brno
HC Kometa Brno
1:2
ONLINE
27. ledna
18:00
HC Vítkovice Steel
HC Vítkovice Steel
Góly

Domácí: 08:00. Čermák

Hosté: 13:08. Kucsera, 56:53. Zíb

Sestavy

Domácí: Čiliak (Falter) – Kempný, Ptáček, Hanzlík, Kováčik, Malec, Kuboš, Vágner – Honejsek, Hruška, Ton – Burian, Koreis, Vondráček – Káňa, Čermák (C), R. Zohorna – Doček, Ostřížek, Mrázek. Trenér: Vladimír Kýhos

Hosté: Dolejš (Šindelář) – Kudělka, Kovář, Dlapa, Zíb, Klok, Čerešňák, Pastor, Štencel – Olesz, M. Hlinka, Szturc – Svačina, Roman, Huna – E. Němec, Burger (C), T. Svoboda – Kucsera, Húževka, Vandas. Trenér: Ladislav Svozil

Rozhodčí

Alexander Pavlovič, Vladimír Šindler – Marek Hlavatý, Rudolf Tošenovjan

Stadion

Hala Rondo, Brno

Návštěva

6812 diváků

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud