30. ledna 2015 • 09:36

Nebýt hokeje, skončím v kriminále, přiznala hvězda Litvínova

Autor: fan
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Bestiální Kacetl. Není člověk, ale robot
Penalty ve šlágrech? Křapka měl proti Krejčímu namále, Chorý pádu přidal
VŠECHNA VIDEA ZDE

I rutinní dotazník na klubovém webu může skrývat netušené informace. Třeba jako ten nedávný na stránce litvínovské Vervy, kde místní hvězda Peter Jánský přiznala, že ji hokejové umění zachránilo od nepěkného osudu.



Co bych dělal, kdybych nehrál hokej? Otázka, na jakou většina jiných odpoví tuctově. Znáte to, dělal bych nějaký ten sport, třeba fotbal nebo tenis. Jiný by chtěl být manažer firmy. Občas se u hokejistů objeví nevšední zájem, ale odpověď Petera Jánského z Litvínova přebila všechno…

„Popravdě, asi bych skončil špatně, možná i v krimu. Byl jsem docela divoký a měl různé kamarády. Hokeji můžu být vděčný. Musel bych si jinak něco najít,“ vysypal 29letý útočník, rodák z Mostu, jenž za své slovenské křestní jméno vděčí otcově obdivu k legendě Peteru Štastnému.

A máte to. Takhle upřímný dovede mýt málokdo.

Jánský naštěstí u ledu z někdejších vrtochů vyrostl. Je z něj tradiční člen elitní litvínovské formace a majitel 20 startů a 4 gólů za národní tým. Do dresu Vervy se vrátil v průběhu minulé sezony po dvou nevydařených letech ve Spartě. „Nebylo to tam nic moc. Té zkušenosti nelituju, teď už ale vím, že doma je doma a jinam bych nešel. Tady jsem spokojený, mám tu rodinu, kamarády. Nemusím se někam mrcasit. Je tu hezká zima, sníh, pohled na hory,“ líčil čtvrtý nejproduktivnější člen šlapajícího mužstva, toho času na marodce.

A ještě jedna překvapivá odpověď? Byť politiku prý nesleduje, Jánský vytasil i u zmínky o svých oblíbencích z této oblasti nečekaného favorita. „Občas mě třeba na youtube zaujme evropský poslanec Nigel Farage. Nesouhlasí s eurozónou, a když mluví, vyřádí se. Docela s ním souhlasím, některé státy mají problémy,“ připomenul excentrického britského euroskeptika.

S Peterem Jánským se holt vyplatí pokecat…

SESTŘIH: 42. kolo extraligy, Třinec - Litvínov 4:1
Video se připravuje ...

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud