Květoslav Šimek
5. února 2015 • 12:29

Konečně mi neříkali dědku, těšilo Peterka v duelu starých gard

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hodně vydařená akce. Bývalí hráči Vítkovic a Třince si po ocelářském derby v Tipsport extralize zahráli i proti sobě. A bavili se. Vítkovický obránce Jan Vavrečka dal například vzpomenout na gólovou oslavu, jakou v sezoně 1992/93 předvedl ve finále proti Spartě. Po gólu se rozjel, sednul na led a paradoval jízdu na kajaku. „Ten kajak mi kdysi plaval mnohem déle,“ usmíval se Vavrečka. „Už to nebylo tak rychlé…“



Za Starou Gardu Vítkovic nastoupili kromě Vavrečky například Kotalové, Kysela, Holubář nebo Tomášek. Za Old Boys Třinec hráli Zajonc, Cieslar, Sikora nebo „mladík“ Peterek. „Ten je hodně držel, přece jen bylo znát, že ještě loni hrál play off v extralize,“ usmíval se vítkovický útočník Pavel Zdráhal.

Bývalí hokejisté Vítkovic a Třince si zahráli proti sobě.Foto Vojtěch Bárta (www.hc-vitkovice.cz)

Peterek se jen smál. „Konečně jsem byl po letech v týmu zase nejmladší a nikdo mi neříkal dědku!“ pochvaloval si třiačtyřicetiletý útočník, který klidně mohl naskočit i na druhé straně. Ve Vítkovicích rozjížděl kariéru. „Já už jsem Třinečák. Ale byl jsem moc rád, že jsem si mohl zahrát proti klukům, vedle kterých jsem ve Vítkovicích začínal. Strašně se mi to líbilo.“

Staré gardy si zahrály hned po ocelářském derby. A stejně jako v Tipsport extralize (4:3) se radovali Ostravané. Vyhráli 7:5. Současné extraligové trenéry Ladislava Svozila (Vítkovice) a Václava Varaďu (Třinec) ovšem matadoři na led nezlákali. „Venca by i šel hrát, ale musí si počkat, protože nesplňuje podmínku nad čtyřicet let. Je to holub, na Old Boys ještě nedorostl,“ dodal Peterek.

VIDEO: Derby legend Vítkovic a Třince

Stará Garda Vítkovice - HCŽ Old Boys Třinec 7:5 (1:2, 3:0, 3:3)
Branky:
Šebesta (Gála), Kysela (Holubář), Vavrečka (Gála), Sikora (Kysela), Kubík (Sochorek), Dětský (L. Kotala), Badal - Potočný (Peterek), Šotkovský (Havel), Peterek (M. Jůva), Peterek, Nachtmann.

VÍTKOVICE: Rudl - Vavrečka, Überall, A. Tomášek, Efler, D. Kysela, Šimek, Sikora - Folta, Petr Holubář, Šebesta, L. Kotala, R. Kotala, Kubík, Badal, Piecha, M. Dětský, J. Dětský, Gála, Sochorek, Zdráhal.

TŘINEC: Ochman - R. Jůva, Nachtman, Holbučík, Bendik, Opina, Halapatsch, Figura - Peterek, Mach, Zajonc, D. Adamčík, I. Adamčík, Havel, M. Jůva, Cieslar, Mucha, Šotkovský, Sikora, Kylian, Černý, Potočný.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Čtvrtfinále
Články odjinud


Články odjinud