27. února 2015 • 21:12

VIDEO: BUM! Hollweg tvrdě sestřelil Cetkovského, musel do sprch

Autor: zej
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
VŠECHNA VIDEA ZDE

Plzeňský bijec Ryan Hollweg zase musel předčasně odejít z utkání do sprch. Ve 35. minutě utkání s Pardubicemi tvrdým hitem srazil protihráče Jiřího Cetkovského, kterého trefil ramenem do hlavy. Pardubický útočník zůstal dlouho ležet na ledě a utkání nedohrál. Přestože se podle všeho jednalo o čistý zákrok, rozhodčí Hollwegovi udělili pětiminutový trest a osobní trest do konce utkání za úder do oblasti hlavy a krku. 



Bum! Přesně tak, jak to umí v extralize jenom on, sestřelil plzeňský drsňák Ryan Hollweg pardubického útočníka Jiřího Cetkovského. A že to není žádné ořezávátko! Vždyť měří téměř dva metry, váží 108 kilogramů. Přesto se skácel po hitu uprostřed hřiště nekontrolovaně k zemi. A i když to podle všemožných záběrů vypadalo na čistý hit, vyfasoval trest do konce utkání… „Myslím si, že měl ruce dole,“ řekl k tomu spoluhráč Mario Bližňák.

Ihned se k Cetkovskému po hitu ve 35. minutě seběhli maséři s lékařem a dlouho trvalo, než mu pomohli odbelhat na střídačku.

Podle záběrů na kostce to vypadalo, že si plzeňský „bourák“ Hollweg počínal v rámci pravidel. Při hitu nevyskočil. Místní fanoušci skandovali jeho jméno, on jim holí pokynul ze střídačky. Po krátké poradě rozhodčích ale pruhovaný soubor překvapivě rozhodl: Faul! A trest do konce zápasu!

MOMENT: Ryan Hollweg dostal trest do konce utkání
Video se připravuje ...

I televizní komentátoři se shodli, že se jednalo o čistý hit. Rozhodčí se nejspíš zalekli následků. A jmenovky HOLLWEG na zádech… Nejdříve ani jeden z nich ruku nezvedl. Rozhodli až po vzájemné debatě.

„Já jsem to až tolik neviděl. Ale ten poslední krok byl bez puku. A myslím si, trošku zvedl ruku. Ale více to nemůžu komentovat. Hokej se nehraje v rukavičkách. On (Hollweg) ho prostě dojel dohrát,“ říkal pardubický trenér Miloš Říha starší. Hromotluk Cetkovský utkání nedohrál. „Má nejspíš otřes mozku,“ řekl k tomu pardubický kouč.

Disciplinární tresty Ryana Hollwega v extralize

5 zápasů   3. října 2012  zásah do oblasti hlavy a krku (Róbert Petrovický)
3 zápasy 22. března 2013   zásah do oblasti hlavy a krku (Jiří Gula)
3 zápasy     22. října 2013 naražení zezadu (Michal Hlinka)
10 zápasů  20. září 2014 faul kolenem (Tomáš Vlasák)

Trestné minuty

2012/13   52 zápasů 169 minut 3,25/zápas
2013/14 20 zápasů 50 minut 2,5/zápas
2014/15    37 zápasů 112 minut     3/zápas

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud