Květoslav Šimek
27. února 2015 • 22:03

VIDEO: Prezidentský pohár převzali prezidenti, hráči se drželi dál

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Prezidentský pohár je od pátečního večera v držení třineckých Ocelářů. Přestože v 51. kole doma padli se Zlínem 1:4, trofej měli zajištěnou už od minulého kola. Z rukou hokejových šéfů Tomáše Krále a Josefa Řezníčka jej převzali prezident Ján Moder a viceprezident Jan Czudek. Hráči se z pověrčivosti drželi dál.



MATCH OVERVIEW LEGACY
27. 2. • 18:20
HC Oceláři Třinec
HC Oceláři Třinec
1:4
ONLINE
27. února
18:20
PSG Zlín
PSG Zlín
Góly

Domácí: 18:24. Ružička

Hosté: 20:52. Kubiš, 37:11. Valenta, 43:04. Köhler, 52:38. Kubiš

Sestavy

Domácí: Hamerlík (Hrubec) – Klesla (C), Roth, Linhart, Galvas (A), M. Doudera, Hrabal, Foltýn, Trončinský – Orsava, Kreps, Hrňa – Ružička, Plíhal, Klepiš – Cienciala, Žejdl, Dravecký – Rákos, Růžička, Matuš. Trenér: Jiří Kalous.

Hosté: Štůrala (Horčička) – Valenta, Marušák (A), Žižka, Matějíček, Řezníček, Kotvan, Stuchlík – Veselý, Čajánek (C), Svoboda – Říčka, Vlach, P. Holík – Kubiš, Leška (A), Okál – Köhler, Sedláček, Ondráček. Trenér: Rostislav Vlach.

Rozhodčí

Martin Homola, Štěpán Souček – Stanislav Barvíř, Petr Blümel

Stadion

Werk Arena, Třinec (kapacita: 5200 míst)

Návštěva

5200 (vyprodáno) diváků

„Je to pěkné, odměna za dlouhodobou práci a jsme rádi, že jsme jej získali,“ nezastíral třinecký kapitán Rostislav Klesla. „Hlavní sezona ovšem začíná za chvíli, na tu se soustředíme.“

Putovní pohár pro vítěze základní části převzali třinečtí šéfové Ján Moder a Jan Czudek. Před ceremoniálem oba hledali vínově červené kravaty, které na sobě měli před čtyřmi lety, kdy Třinec rovněž vyhrál základní část. Tehdy také přebírali pohár Moder s Czudkem a Oceláři pak dokráčeli až k titulu. „Tak jsme chtěli dodržet rituál,“ usmíval se Moder.

Třinečtí hokejisté získali Prezidentský pohár, ale nedotkli se ho
Video se připravuje ...

I přes prohru se Zlínem si šéfové oslavu užili. Dvacet dva kilogramů těžký pohár vzali do rukou a obešli s ním kolem mantinelů celé hřiště. Vše zarámovala společná fotka s týmem a trenéry. „Základní část jsme vyhráli zaslouženě,“ těšilo trenéra Jiřího Kalouse.

Že se jeho týmu nepovedlo zaútočit na bodový rekord v zisku bodů ze základní části, jej netrálilo vůbec. Pardubické maximum z ročníku 2002/03 – 111 bodů, zůstává na špici historických tabulek extraligy. Oceláři mají 107 bodů a poslední zápas hrají na Spartě.

„Rekord? Bylo by to pěkné, ale pro nás byla priorita udržet se na prvním místě,“ reagoval trenér Kalous. „To je pro nás zásadní.“

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud