28. února 2015 • 04:15

Plzeň stála za Hollwegem. Sudí dostali ochranku, sprdnul je i Straka

Autor: zej
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejová Plzeň se v zápase o udržení naděje na přímý postup do čtvrtfinále extraligy s Pardubicemi (2:1 pp) cítila hodně ukřivděná. Ve 35. minutě totiž raubíř Ryan Hollweg tvrdým, ale podle všeho čistým hitem srazil k ledu svého protivníka Jiřího Cetkovského, kterého trefil ramenem do hlavy. Po dohodě rozhodčích však dostal trest do konce utkání. A plzeňští fanoušci spílali sudím natolik, až je musela při odchodu do šaten hlídat ochranka. Své se jim vydal říct i plzeňský boss Martin Straka. "Ani jeden z nich nejdřív nezvedl ruku," měl jasno Mario Bližňák.



MATCH OVERVIEW LEGACY
27. 2. • 18:20
HC Škoda Plzeň
HC Škoda Plzeň
2:1
ONLINE
27. února
18:20
HC ČSOB Pojišť. Pardubice
HC ČSOB Pojišť. Pardubice
Góly

Domácí: 10:02. Bližňák, 64:37. Bližňák

Hosté: 35:07. Starý

Sestavy

Domácí: Machovský (Mensator) – Pulpán, Mozík, Jeřábek, Kadlec, Moravčík, Kubka, Boháč, Sklenička – Kubalík, Bližňák, Kratěna – Johnson, Simon, J. Sýkora – Beran, Lev, Balej – Culek, T. Sýkora, Hollweg

Hosté: Kristan (Vejmelka) – Ščotka, Gregorc, Havlík, Benák, Korím, Čutta, Vála – Zohorna, Marcinko, P. Sýkora – Tybor, Nahodil, Radil – Starý, Venkrbec, Poulíček – Cetkovský, Špaček, Gašparovič – Kaut

Rozhodčí

Pešina, Hribik – Bláha, Špůr

Stadion

Home Monitoring Aréna, Plzeň

Marné byly plzeňské protesty. Hollweg pomalu odkráčel do kabin. Bylo vidět, že se má co ovládat, aby v sobě udusil emoce. Fanoušci sudím spílali, ochranka je raději obestoupila cestou do kabin o pauze. Do prostoru, odkud arbitři odchází do útrob haly, ale přispěchal plzeňský boss a majitel Martin Straka a dvojici jadrně řekl, co si myslí… Když se potom vracel do plzeňské šatny, i na dálku bylo vidět, jak mašíruje zlostně. Verdikt ho očividně rozezlil.

Domácí si přejí, aby Hollweg nevyfasoval žádný dodatečný trest. Aby mohl normálně hrát dál. „Vypadalo to, že to není faul. I v televizi to takhle hodnotili. Uvidíme, jak se to vyvine, ale jsem přesvědčený, že další postih nedostane,“ věří domácí asistent Ladislav Čihák.

MOMENT: BUM! Hollweg tvrdě sestřelil Cetkovského
Video se připravuje ...

„Byl jsem přitom zrovna na ledě, myslím si, že měl ruce dole. A že ho trefil ramenem. Ale nevím, jaký měli pocit rozhodčí. Ani jeden z nich nejdřív nezvedl ruku. Tak uvidíme. Doufám, že nedostane žádný trest za to. Aby nám pomohl v play off,“ přál si i spoluhráč Mario Bližňák, střelec obou plzeňských gólů. Plzeňští nechtějí vidět, že by měli o Hollwega přijít.

„Je to typ hráče, který hraje velmi dobře oslabení, dokáže zblokovat každou střelu. Ostatní týmy z něj navíc mají velký respekt. Byla by to hodně velká ztráta,“ ví slovenský útočník.

SESTŘIH: 51. kolo extraligy, Plzeň - Pardubice 2:1 po PP
Video se připravuje ...

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Čtvrtfinále
Články odjinud


Články odjinud