4. března 2015 • 19:30

SESTŘIH: Z 0:2 na 8:2! Vítkovice v předkole play off zničily Pardubice

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Plekanec promluvil o Kladně: Když se pořád opakují stejné chyby, tak…
Od smutné fotky ke slovenskému snu: Česko je pragmatičtější, říká Smetana
VŠECHNA VIDEA ZDE

To byl obrat! Hokejisté Vítkovic deklasovali v prvním utkání předkola play off extraligy Pardubice 8:2. Domácí v přechodném azylu zimního stadionu v Porubě ustáli i dvoubrankové vedení soupeře a za stavu 0:2 Východočechy zničili šesti góly v rozmezí čtrnácti minut. Po dvou trefách zaznamenali Tomáš Svoboda s Romanem Szturcem. Pardubice utrpěly už devátou soutěžní porážku v řadě. Druhé utkání se bude hrát znovu v Porubě ve čtvrtek od 18:20.



SESTŘIH: Předkolo Play Off - Vítkovice - Pardubice 8:2
Video se připravuje ...

Pardubice v první části ani náznakem nepřipomínaly tým, který závěr dlouhodobé části končil v depresi dlouhé série proher. Hosté start naproti očekáváním zvládli excelentně a Vítkovice se deset minut prakticky nedostaly s pukem do útočného pásma.

Vydařený nástup Pardubic korunoval v 10. minutě pohlednou akcí Marcinko, který v přesilovce zadovkou usměrnil za Dolejše Sýkorovou přihrávku. Díky Starému hosté ve 12. minutě odskočili dokonce do dvoubrankového trháku, po neméně zdařilé kombinaci střílel do prázdné branky. Domácí pak bez úhony přežili ještě čtyřminutové oslabení, v němž se Dolejš zapotil po Tyborově dorážce a dost možná tím zachránil vítkovické šance na úspěch.

Navzdory herní dominanci se však vedení Pardubic ještě v závěru první části ztenčilo na minimum. Kristanovi propadla nepříliš razantní střela Svačiny od mantinelu. "První třetinu jsme byli tragičtí, nedalo se na to dívat. Ten první gól nás trochu nakopl, ale v přestávce byl trošku vítr v kabině a od druhé třetiny jsme výrazně zlepšili pohyb," řekl vítkovický útočník Vladimír Svačina.

S jediným gólem se hra Východočechů naprosto rozsypala. Den neměl ani gólman Kristan, který ve 22. minutě zaspal s vyjetím pro nahozený puk a Svoboda blafákem vyrovnal. Pak už byl na ledě jenom jeden tým: Szturc za 51 sekund švihem z úhlu otočil skóre a kouč Říha poslal za nejistého Kristana do branky juniora Vejmelku. Ten však za chybujícím týmem nemohl brankostroj zastavit. "Přišlo mi, že dneska Pardubice brankářům moc nepomohly. Nám tam spadlo skoro všechno," řekl Svačina.

Asi poslední pardubickou šanci dostat se do hry pak promarnil po Zíbově chybě z brejku Nahodil a domácí vzápětí Klokem kontrovali na 4:2. Nastartované Vítkovice si se soupeřem dělaly, co se jim zlíbilo. Pastor v polovině zápasu skóroval šťastnou trefou od modré čáry a pak si Svoboda dalším ukázkovou kličkou vychutnal i Vejmelku. "Absolutně nevím, co se stalo. První třetinu jsme hráli výborně, ale pak jsme od toho z nějakého, pro mě neznámého důvodu ustoupili a dopadlo to takhle," řekl pardubický obránce Petr Čáslava.

Rozklížené Pardubice v závěru dopily kalich hořkosti do dna. Huna po parádní souhře s Romanem a Svačinou zavěsil posedmé a gólový účet uzavřel svou druhou brankou Szturc. Vyvolávané desítce vyprodané haly hosté unikli jen s velkým štěstím, domácí spálili spoustu vyložených šancí a Vandas neuspěl ani z trestného střílení. I tak ale tým kouče Svozila odehrál střelecky nejvydařenější utkání v sezoně. "Jestli jsme dneska něčím Vítkovice překvapili, tak tím, jak jsme jim to od druhé třetiny všechno dali," řekl Čáslava.

MATCH OVERVIEW LEGACY
4. 3. • 17:00
HC Vítkovice Steel
HC Vítkovice Steel
8:2
ONLINE
4. března
17:00
HC ČSOB Pojišť. Pardubice
HC ČSOB Pojišť. Pardubice
Góly

Domácí: 17:26. Svačina, 21:41. Svoboda, 22:32. Szturc, 24:30. Klok, 30:06. Pastor, 31:40. Svoboda, 41:01. Huna, 49:20. Szturc

Hosté: 09:34. Marcinko, 11:14. Starý

Sestavy

Domácí: Dolejš (Šindelář) – Kovář, Stehlík, Zíb, Kudělka, Čerešňák, Klok, Štencel, Pastor – Szturc, Hlinka, Olesz – Huna, Roman, Svačina – Svoboda, Burger, Neměc – Vandas, Húževka, Kucsera.

Hosté: Kristan (23. Vejmelka) – Gregorc, Čáslava, Benák, Havlík, Kolafa, Korím, Ščotka – Sýkora, Venkrbec, Zohorna – Radil, Nahodil, Starý – Tybor, Marcinko, Gašparovič – Poulíček, Moučka, Cetkovský – Špaček.

Rozhodčí

Pešina, Šindler – Jelínek, Pešek

Stadion

ZŠ Sareza, Ostrava - Poruba

ONLINE: Vítkovice - Pardubice (17:00)

Zleva obránce Karol Korím a brankář Robert Kristan, oba z Pardubic.
Zleva obránce Karol Korím a brankář Robert Kristan, oba z Pardubic.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Čtvrtfinále
Články odjinud


Články odjinud