8. března 2015 • 20:39

Bojovná Olomouc porazila 3:2 Liberec, Vary otočily skóre na Slavii

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejisté předposlední Olomouce zdolali ve druhém kole skupiny o 11. až 14. místo v extralize Liberec 3:2 a v boji o únik baráži vyhráli po předchozí sérii 15 porážek už potřetí za sebou. Hokejisté dvanáctých Karlových Varů vyhráli ve 2. kole skupiny o 11. až 14. místo v extralize na ledě Slavie 4:2 a drží si v boji o únik baráži sedmibodový náskok před předposlední Olomoucí.



Do první šance se málem dostal v šesté minutě domácí Matai, ale hned vzápětí udeřili Bílí Tygři. Po Krenželokově přihrávce prostřelil Trvaje z levého kruhu Jelínek. V polovině úvodní části neuspěl po Bucově přihrávce Laš, ale o chvilku později už bylo vyrovnáno. Zuzinovu přihrávku na úplně volného Diviše si srazil nešťastně do vlastní branky debutující Havlín.

Olomouc mohla otočit stav ve 14. minutě ve vlastním oslabení, kdy předvedla dva brejky. Vaněček při druhém nadvakrát zlikvidoval Bucovu šanci. Znovu Buc byl blízko gólu i v 19. minutě, ale liberecký gólman opět zasáhl.

Ve druhé třetině hráli domácí ve 25. minutě přesilovku, ve které Vaněček výborným zákrokem chytil dorážku Knotka. Po faulu na Buce navíc hrála Olomouc 76 vteřin dvojnásobnou přesilovku, ale velkou šanci Patery zlikvidoval liberecký gólman. Další početní převahu v polovině utkání už Hanáci využili. Ránu Skrbka tečoval úspěšně Kucharczyk.

Třetí branku domácích mohl přidat Buc, který ujel s Lašem do přečíslení dvou proti jednomu, Vaněček však byla zase v souboji úspěšnější. V 39. minutě už se ale Buc z dorážky dočkal protržení střelecké smůly.

Na začátku závěrečné části trefil v přesilovce domácí Vyrůbalík horní tyč a hosté ve 45. minutě díky Bulíkově trefě krátce po své početní výhodě utkání zdramatizovali. Závěr Kohouti ubránili, ale Trvaj pochytal několik nebezpečných pokusů Bílých Tygrů.

HC Olomouc - Bílí Tygři Liberec 3:2 (1:1, 2:0, 0:1)
Branky a nahrávky: 10. Zuzin, 30. Kucharczyk (Skrbek, Řípa), 39. Buc (J. Knotek) - 6. P. Jelínek (Krenželok, Valský), 45. Bulík (T. Urban, Jonák). Rozhodčí: Hradil, Mikula - Bryška, Skopal. Vyloučení: 3:5, navíc Ulrych, Jelínek (oba Liberec) oba 10 min. Využití: 1:0. Diváci: 3297.

Olomouc: Trvaj - Skrbek, Vyrůbalík, Ondrušek, Majeský, Jaroměřský, Houdek - Buc, J. Knotek, Laš - Zuzin, Diviš, Matai - Kucharczyk, Marosz, Řípa - Patera. Trenéři: Fiala, Dopita a Tomajko.

Liberec: Vaněček - Výtisk, Derner, Plutnar, Ulrych, Voráček, Kolmann, Havlín - Valský, P. Jelínek, Krenželok - Bulík, Mikyska, Radivojevič - Bakoš, T. Urban, Jonák - A. Dlouhý, J. Vlach, Hrníčko. Trenéři: Pešán a V. Čermák.

Vary otočily na Slavii

Slavia nastoupila oproti úvodnímu duelu skupiny o umístění se zkušenými Vlasákem a Bednářem, kteří hned v 15. vteřině získali Slavii vedení. Hosté vstoupili do zápasu lehkovážně a po Bednářově přihrávce zakončil před brankovištěm volný Vlasák, který si připsal jubilejní 300. gól v domácí nejvyšší soutěži.

Hosté poprvé zahrozili v šesté minutě, kdy Vachovcův výpad v oslabení zlikvidoval Svoboda. Za dvě minuty už Energie vyrovnala, když projel po levé straně Redlihs a z úhlu překvapil slávistického gólmana. V 15. minutě opět vedla Slavia, když po Čermákově přihrávce překonal Závorku blafákem do bekhendu Tomica.

Hosté bojovali, aby duel obrátili. Ve 27. minutě měl šanci exslávista Micka. Vzápětí se ale Západočeši museli bránit po vyloučení Skuhravého a Dudy 86 sekund ve třech proti pěti. Jejich oslabení ještě předcházela oprava plexiskla. Slavia se pak ubránila při Bednářově trestu, ale ve 39. minutě už při Šulcově pobytu na trestné lavici vyrovnal Bičánek.

Obrat dovršil ve 46. minutě po Balánově přihrávce osamocený David Hruška. Domácí následně hráli další dvě oslabení a při druhém v 52. minutě pojistil hostům výhru po teči Bičánkovy střely Skuhravý. V 56. minutě skončil zápas pro Šticha a Dudu, kteří dostali po vzájemné výměně názorů desetiminutové tresty. Pro Dudu to byl už druhý trest v zápase, takže se změnil v trest do konce utkání.

HC Slavia Praha - HC Energie Karlovy Vary 2:4 (2:1, 0:1, 0:2)
Branky a nahrávky: 1. Vlasák (Bednář, Pletka), 15. Tomica (M. Čermák, Valach) - 8. Redlihs (Zadražil), 39. Bičánek (D. Hruška, Balán), 46. D. Hruška (Balán, Vachovec), 52. Skuhravý (Bičánek, Šmach). Rozhodčí: Hodek, Souček - Komárek, Ondráček. Vyloučení: 6:5, navíc Štich 10 min. - Duda 10 min. a do konce utkání. Využití: 0:2. Diváci: 1120.

Slavia Praha: A. Svoboda - Valach, Šenkeřík, Šulc, Štich, J. Novák, A. Růžička, Kolařík, Knot - Vlasák, Bednář, Pletka - Holec, T. Doležal, Stránský - M. Čermák, Sklenář, Tomica - Andres, J. Veselý. Trenéři: J. Beránek a Srdínko.

Karlovy Vary: Závorka - Harant, Sičák, Deyl, Bičánek, Šmach, Redlihs, J. Tomeček - D. Hruška, Balán, Vachovec - Bartek, Zadražil, Duda- V. Tomeček, Skuhravý, Micka - Koblasa, Kverka ml., Gorčík. Trenéři: Mlejnek a Kverka st.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud