13. března 2015 • 04:58

Mezi Spartou a Hradcem to jiskří. Zlý muž Valcourt se rval s Barinkou

Autor: vrb
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Chladné hlavy už ovládly emoce. Ve čtvrtfinálové sérii mezi Spartou a Hradcem to vře. Ve druhém vzájemném utkání (5:3, 2:0 na zápasy) byla k vidění i rvačka mezi domácím Michalem Barinkou a Collinem Valcourtem.



MATCH OVERVIEW LEGACY
12. 3. • 18:30
HC Sparta Praha
HC Sparta Praha
5:3
ONLINE
12. března
18:30
Mountfield HK
Mountfield HK
Góly

Domácí: 14:59. Buchtele, 25:18. Mikuš, 41:04. Réway, 54:01. Rolinek, 59:58. Buchtele

Hosté: 24:17. Kudrna, 27:29. Kudrna, 27:46. Kukumberg

Sestavy

Domácí: Novotný (50.-55. Janus) – Ďaloga, Mikuš, Pilař (A), Polášek, Piskáček, Barinka, Eminger – Kumstát, Pech, Rolinek (C) – Réway, Hlinka (A), Buchtele – Sabolič, Cingel, Vondrka – Forman, Přibyl, Dvořáček – Černoch. Trenér: Josef Jandač.

Hosté: Kacetl (Kantor) – Dietz, Vydarený (A), Čáp, Jank, Pláněk, Vašíček, Piegl – Kudrna, Mertl, Šimánek (C) – Dej, Knotek, Pospíšil – Valcourt, Kukumberg (A), Červený – Vantuch, Tvrdík, Kopta. Trenér: Peter Draisaitl.

Rozhodčí

Pešina, Fraňo – Gebauer, Lederer

Stadion

Tipsport arena, Praha

Hned v úvodu zápasu – 7. minutě – vznikla v rohu hřiště ostřejší hromadná potyčka, která naznačila další průběh série. Do strkanice se zapojilo všech deset hráčů na ledě, sudí ale vyloučil jen tři z nich – domácího Piskáčka a hradeckého Kudrnu a Čápa.

Napjetí vygradovalo v polovině utkání, kdy se do přímého pěstního souboje do sebe pustili sparťan Barinka a hostující Valcourt. „Srazil jsem se tam s nějakým hráčem a už to začalo,“ popsal stručně sparťanský bek.

MOMENT:Michal Barinka vs Collin Valcourt
Video se připravuje ...

Obě střídačky za stavu 2:3 po bitce ještě víc ožily, aktéři pak vyfasovali trest 2+2 minuty za hrubost. „Doufám, že klukům to pomůže vždycky, když se jeden postaví za druhého. Jsme jeden tým,“ dodal Barinka, který ze šarvátky utrpěl krvavý šrám na hlavě.

Valcourt byl do druhého zápasu vyslán s jasným úkolem – hru přitvrdit. Několikrát se strkal s Formanem, kterého ve třetí třetině srazil i tvrdým hitem. Ale hlavně se porval s Barinkou. „Neviděl jsem, co se přesně stalo, ale zahlédl jsem Rastyho (Dej) na ledě, tohle je taky moje práce. Šel jsem mu (Barinkovi) říct, jestli se budeme prát a pak jsme se pustili do sebe,“ přiblížil kanadský útočník.

MOMENT: Potyčka v úvodní třetině
Video se připravuje ...

„Každý bitkař má jiný styl, tohle bylo spíš držení. Uznávám ho (Barinku), že se mi postavil a pral se. Byla to docela dlouhá bitka, trvala snad minutu a půl, každý jsme si bouchli dvakrát. Na konci jsem byl celkem unavený,“ přiznal Valcourt.

A ‚léčba Valcourtem‘ zřejmě zabrala, protože Hradec hrál mnohem důrazněji než v prvním utkání (3:0). „Můžeme být spokojení s tím, že jsme vypadali jinak než ve středu. Takhle by hokej v play off měl vypadat. Pak už je to hodně o maličkostech a speciálních formacích, kde se ukázala síla Sparty. Možná jsme mohli vedení 3:2 držet ve třetí části déle, vyrovnávací gól padl hodně rychle,“ shrnul hradecký kouč Peter Draisaitl.

SESTŘIH: 2. čtvrtfinále play off, Sparta - Hradec Králové 5:3
Video se připravuje ...

Roman Kukumberg poznal důraz sparťanských obránců
Roman Kukumberg poznal důraz sparťanských obránců

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud