18. března 2015 • 14:10

Kometa vetuje Hradila: Jak vedl pondělní zápas, bylo hrozný

Autor: jip
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Už druhý hlavní rozhodčí nesmí z vůle klubů zasáhnout do čtvrtfinále extraligy mezi Kometou a Zlínem. Poté, co obhájce titulu vetoval Jana Hribika, nechalo Brno vyškrtnout ze seznamu delegací pro danou sérii Reného Hradila. Je to reakce na pondělí čtvrtý zápas, v němž se Kometě výkon rozhodčího nelíbil.



Informace o vetování Reného Hradila vyšla najevo až dnes, nedá se však říct, že by nad ní Brňané nějak moc dlouho váhali. Na arbitra měli pifku hned po utkání, kdy se ale k jeho práci nesměli vyjádřit. Po návratu ze Zlína si udělali rozbor na videu a Hradilovi vystavili stopku.

Nejvíc jim vadila situace v posledních pěti minutách, kdy rozhodčí Kometě upřeli snížení na 4:5 pro pohyb útočníka Jakuba Koreise v brankovišti.

„Ale nebylo to jen tohle, bylo toho víc. Měli jsme hrát minutu pět na tři, Hradil u toho stojí dva metry a dělá, že to nevidí,“ poukazoval dnes brněnský trenér Vladimír Kýhos na situaci z druhé třetiny pondělního duelu číslo čtyři. „Nemáme s ním dobré zkušenosti. Zejména když nám pískal ve Zlíně nebo v Třinci,“ uvedl Kýhos.

SESTŘIH: 4. čtvrtfinále play off, Zlín - Kometa Brno 5:3
Video se připravuje ...

Za Hradilovu vetaci může navíc Kometa tak trochu i poděkovat Zlínu, který hned po druhém zápase čtvrtfinále využil svoje právo a odmítl Jana Hribika. „To nám vůbec nevadí, naopak,“ usmíval se trenér brněnského týmu. Kdyby po vetaci nesáhnul Zlín, nejspíš by to udělalo Brno, a tím by si svůj jeden hlas vyčerpalo. Takhle mělo volné ruce.

Šéf komise rozhodčích Pavel Halas v pondělí večer potvrdil Hradilův verdikt při (ne)gólu Komety jako správný; rozhodčí měl ještě před tím, než puk přešel brankovou čáru, hru přerušit. Brňané ale byli přesvědčeni, že situace měla běžet bez přerušení, upozorňují taky na to, že hvizd nebyl vůbec slyšet. Navíc hned po vhazování byl jejich bek Tomáš Malec vyloučen.

„Takové situace (s nepatrným pohybem hráče v brankovišti) by se měly v play off pouštět. Bylo to hodně frustrující. Místo branky na 5:4 a návratu do zápasu jsem byl naopak vyloučený,“ ulevil si Malec pro klubový web.

Série pokračuje za stavu 2:2 ve čtvrtek v Brně.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Čtvrtfinále
Články odjinud


Články odjinud