20. března 2015 • 21:30

SESTŘIHY: Litvínov rozhodl v prodloužení, postoupil i Třinec

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Třinec i Litvínov postoupily do semifinále hokejové extraligy! Oceláři porazili Mladou Boleslav 4:3, když rozhodující branku vstřelil Linhart 11 vteřin před koncem, v 59. minutě přitom ještě prohrávali 2:3. Verva porazila Pardubice 2:1 v prodloužení a mezi nejlepší čtyřkou je poprvé po 15 letech. Oba celky ovládly své série 4:1 na zápasy.



Prodloužení rozhodl v 74. minutě litvínovský Hübl

Ze sestavy Východočechů krátce před začátkem utkání vypadl kapitán Čáslava, do obrany se tak místo něj posunul Korím. Začátek zápasu se ale hostům vydařil. Na trestné lavici se na 31 sekund společně sešli Štindl s Pavlíkem a Pardubice nabídnutou výhodu využily. Tři sekundy před návratem prvního vyloučeného na led se prosadil Sýkora.

Východočeši na Stadionu Ivana Hlinky oproti předešlým duelům výrazně přidali na důrazu a domácí s tím v úvodu měli problémy. Litvínovští hráči si přesto začali vypracovávat šance, brankář Kristan však chytal výborně. V 18. minutě zlikvidoval šanci Pavlíka a v samotném závěru zastavil i samostatnou akci Kubáta, který projel celé hřiště.

Tlak domácích pokračoval i v druhé třetině a ústřední postavou duelu byl slovinský brankář v pardubických službách. Domácí ho nepřekonali ani při 56 sekund dlouhé přesilové hře čtyři na tři. Čtveřici útočníků Vervy navíc v jejím závěru zatrnulo, když se do brejku dostal Marcinko. Francouz však jeho nájezd vyrazil. O převaze domácích svědčí počet střel 18:8.

SESTŘIH: 5. čtvrtfinále play off, Litvínov - Pardubice 2:1 po PP
Video se připravuje ...

Hned na začátku třetí dvacetiminutovky však Severočeši vyrovnali. Kristana překonal po samostatné akci Petružálek. Vrátit vedení na stranu Pardubic mohl po rychlém protiútoku Marcinko, v další šanci ale Francouze nepřekonal.

Ideální možnost otočit duel ve svůj prospěch měl Litvínov při vyloučení Mocka a Čutty, pardubičtí hráči se však 71 sekund ve třech ubránili. Přestože Litvínov měl ve třetí části ještě větší střeleckou převahu než ve druhé (střely 15:4), další gól vstřelit nedokázal. Stejně jako ve středu tak zápas dospěl do prodloužení.

Hned na začátku nastavené dvacetiminutovky měli domácí výhodu přesilové hry, ani devátý prohřešek soupeře však nepotrestali. V 65. minutě zkusil individuálně rozhodnout Jánský, Kristan však byl připraven. V 71. minutě Gergát protlačil puk za Kristanova záda, rozhodčí však gól neuznali. Na druhé straně vyzkoušel pozornost Francouze Havlík, ani on ale zápas neukončil. To se podařilo až v 74. minutě Hüblovi, nejproduktivnější hráč základní části se trefil poprvé v sérii.

MOMENT: Karel Kubát a jeho akce přes celé hřiště
Video se připravuje ...

HC Verva Litvínov - HC ČSOB Pojišťovna Pardubice 2:1P (0:1, 0:0, 1:0 - 1:0)
Branky a nahrávky: 41. Petružálek (R. Hanzl, Ručinský), 74. Hübl (Lukeš) - 4. P. Sýkora (Gregorc, T. Zohorna). Rozhodčí: Homola, Hejduk - Bláha, Špůr. Vyloučení: 4:9. Využití: 0:1. Diváci: 5742. Konečný stav série: 4:1.

Litvínov: Francouz - Chaloupka, Kubát, F. Pavlík, T. Pavelka, Štindl, Z. Sklenička - Jánský, Hübl, Lukeš - Petružálek, R. Hanzl, Ručinský - Martynek, Gerhát, Trávníček - Majdan, Piroš, Jurčík. Trenéři: Rulík a M. Hořava st.
Pardubice: Kristan - Benák, Čutta, Gregorc, Havlík, Korím, Sčotka, P. Mocek - Radil, Nahodil, Cetkovský - P. Sýkora, Venkrbec, T. Zohorna - Kaut, Marcinko, Tybor - Poulíček, Moučka, Starý. Trenéři: Říha st. a Říha ml.

MATCH OVERVIEW LEGACY
20. 3. • 18:20
HC Verva Litvínov
HC Verva Litvínov
2:1
ONLINE
20. března
18:20
HC ČSOB Pojišť. Pardubice
HC ČSOB Pojišť. Pardubice
Góly

Domácí: 40:53. Petružálek, 73:23. Hübl

Hosté: 03:45. Sýkora

Sestavy

Domácí: Francouz (Soukup) – Kubát, Chaloupka, Pavelka, Pavlík, Sklenička, Štindl, Kokeš – Lukeš, Hübl, Jánský – Ručinský, Hanzl, Petružálek – Trávníček, Gerhát, Martynek – Jurčík, Piroš, Majdan Trenér: Radim Rulík

Hosté: Kristan (Vejmelka) – Benák, Čutta, Gregorc, Mocek, Ščotka, Havlík, Korím – Radil, Nahodil, Cetkovský – Sýkora, Venkrbec, Zohorna – Tybor, Marcinko, Kaut – Poulíček, Moučka, Starý Trenér: Miloš Říha

Rozhodčí

Homola, Hejduk – Bláha, Špůr

Stadion

Zimní stadion Ivana Hlinky

Návštěva

5742 diváků

ONLINE: Litvínov - Pardubice (18:20)


Třinec rozhodl 11 vteřin před koncem

Ani v pátém utkání se žádný zdrcující nápor favorita nedostavil, přesto na gól nemusel čekat dlouho. Plíhal se v osmé minutě vymotal zpoza brány a prakticky z první vážnější příležitosti zblízka bekhendem překonal Růžičku. Ani rychlé vedení ale na domácí hru blahodárný vliv nemělo. Brzké vyrovnání, které po vzorně sehraném přečíslení s Výborným zařídil po 103 sekundách svým třetím gólem v sérii Bárta, uvrhlo Oceláře znovu do nervozity a křeče.

Bylo to poznat už jen tím, že se bezhlavě nevydávali k napadání do útočného pásma a spíše se stáhli do středního. Hosté, věrni své taktice, stříleli, když to šlo, a soupeř vypadal znovu bezradně. Dravecký se sice po delší době dostal v 16. minutě těsně před Růžičku, ale ten si jeho bekhend pohlídal. Ale vzápětí si oddychl i Hrubec, když po dalším brejku Lenc z gólové pozice přestřelil.

Start do druhé části měli hosté jako z partesu a skvělým pohybem si říkali o druhou trefu. Musil přes ležícího Hrubce puk nepropasíroval, Ovčačíkovi po brejku tři na dva mezi kruhy nesedla střela a Pacovského dorážku do poloprázdné brány pak bravurní šipkou překazil Hrubec. Favoritovi muselo být úzko, ale z velkých nesnází ho vytáhl Klepiš, který v 35. minutě zužitkoval ranou o tyčku průnik Draveckého.

SESTŘIH: 5. čtvrtfinále play off, Třinec - Mladá Boleslav 4:3
Video se připravuje ...

Středočeši ale i dnes hráli s vítězem základní části jako rovný s rovným. A i podruhé dokázali manko smazat. Mikulík po třinecké hrubce před brankou sice těsně minul, ale Výborný v přesilovce trefil přesně nastavenou Pabiškovu čepel a Hrubec se ani nehnul. Ještě větší šok Ocelářům způsobil Hyka, který čtyři minuty před koncem po tlačenici před Hrubcem z dorážky otočil skóre.

Ale závěr byl pro silné povahy. Když už se ztichlé ochozy smiřovaly s prohrou a šestým utkáním v Mladé Boleslavi, zafungovala domácím v power play vyzkoušená souhra Polanského s Adamským, který ranou z mezikruží srovnal. Hosté se nakonec krutě nedočkali ani prodloužení, protože jedenáct sekund před koncem zapadla patrně tečovaná střela Linharta počtvrté za Růžičku.

MOMENT: Šimon Hrubec předvedl tygří skok
Video se připravuje ...

HC Oceláři Třinec - BK Mladá Boleslav 4:3 (1:1, 1:0, 2:2)
Branky a nahrávky: 8. Plíhal (Pechanec), 35. Klepiš (Dravecký, Linhart), 59. Adamský (Polanský, Hrňa), 60. Linhart (Adamský) - 10. Bárta (D. Výborný, Stříteský), 51. Pabiška (D. Výborný, Stříteský), 56. Hyka (Lenc, Musil). Rozhodčí: Mikula, Šindler - Lhotský, J. Svoboda. Vyloučení: 4:2. Využití: 0:1. Diváci: 5092. Konečný stav série: 4:1.

Třinec: Hrubec - Roth, Klesla, Galvas, Linhart, Hrabal, Foltýn, M. Doudera - Hrňa, Klepiš, Ružička - Pechanec, Plíhal, Orsava - Dravecký, Polanský, Adamský - Cienciala, Matuš, Rákos. Trenéři: Kalous a Varaďa.
Mladá Boleslav: Martin Růžička - Stříteský, Kučný, Ovčačík, Kočí, Trška, Robar - M. Látal, Broš, Klimenta - Pacovský, D. Výborný, Bárta - Mikulík, Kašpařík, L. Pabiška - Hyka, Musil, Lenc. Trenéři: F. Výborný a M. Jelínek.

MATCH OVERVIEW LEGACY
20. 3. • 17:00
HC Oceláři Třinec
HC Oceláři Třinec
4:3
ONLINE
20. března
17:00
BK Mladá Boleslav
BK Mladá Boleslav
Góly

Domácí: 07:46. Plíhal, 34:26. Klepiš, 58:40. Adamský, 59:49. Linhart

Hosté: 09:29. Bárta, 50:21. Pabiška, 55:33. Hyka

Sestavy

Domácí: Hrubec (Hamerlík) – Roth, Klesla (C), Galvas (A), Linhart, Hrabal, Foltýn, M. Doudera – Hrňa, Klepiš, Ružička – Pechanec, Plíhal, Orsava – Dravecký, Polanský (A), Adamský – Cienciala, Matuš, Rákos. Trenér: Jiří Kalous.

Hosté: Růžička (Rittich) – Stříteský, Kučný, Ovčačík (A), Kočí, Trška, Robar – Látal, Broš (A), Klimenta – Pacovský, Výborný (C), Bárta – Lenc, Musil, Hyka – Mikulík, Kašpařík, Pabiška. Trenéři: František Výborný a Marian Jelínek.

Rozhodčí

Vladimír Šindler, Pavel Mikula – Miroslav Lhotský, Jiří Svoboda

Stadion

Werk Arena, Třinec (kapacita: 5200 míst)

Návštěva

5092 (98 % celkové kapacity) diváků

ONLINE: Třinec - Mladá Boleslav (17:00)

Legendární trojice: Hübl, Šlégr a Ručinský (zleva)
Legendární trojice: Hübl, Šlégr a Ručinský (zleva)

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud