20. března 2015 • 20:44

Duda zařídil výhru Varů nad Olomoucí, dočkala se i Slavia

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

SKUPINA O 11. -14. MÍSTO | Hokejisté Karlových Varů vyhráli v 5. kole skupiny o umístění na 11. až 14. místě na ledě předposlední Olomouce 3:2, přestože prohrávali už 0:2. Energie otočila zápas třemi góly na konci druhé třetiny, dvakrát skóroval její kapitán Radek Duda.



Pro domácí bylo utkání další přípravou před baráží, v které bude nováček bojovat o záchranu. Karlovým Varům skončí po nedělním domácím duelu se Slavií sezona.

Domácí se v úvodu ubránili při Zuzinově vyloučení a v šesté minutě se dostali do vedení. Po Pekrově střele zakončil do odkryté branky Herman. O chvíli později mohlo být srovnáno, Kohout ale trefil bekhendem pouze tyč Urbischovy branky. Domácí pak sice nevyužili přesilovku při trestu Skuhravého, ale v 16. minutě zvýšil střelou z levého kruhu obránce Jaroměřský.

Moravané nenavýšili náskok při Balánově vyloučení ani následně po šancích Knotka a Marosze a přišel obrat Energie. Při Mataiově trestu se ještě Olomouc ubránila, ale Rašnerův pobyt na trestné lavici zkrátil Bartek. Slovenský kanonýr v 35. minutě objel branku a bekhendem překonal Urbische.

Za 39 vteřin bylo vyrovnáno, když se trefil z levého kruhu karlovarský kapitán Duda. A 33 vteřin před koncem druhého dějství znovu Duda dokonal obrat. Při trestu Vodného se prosadil z dorážky po Bartekově střele.

Ve třetím dějství zahrozil v početní výhodě domácí Patera, avšak jeho tečované nahození zastavila tyč. Poté se neujalo ani jedno ze dvou olomouckých přečíslení dva na jednoho, neuspěl ani soupeř při situaci tři na jednoho. Karlovy Vary se tak nakonec s pěti juniory v sestavě radovaly z vítězství.

HC Olomouc - HC Energie Karlovy Vary 2:3 (2:0, 0:3, 0:0)
Branky a nahrávky: 6. Herman (Pekr, Řípa), 16. Jaroměřský (Buc) - 35. Bartek (Duda), 36. Duda (Harant, Zadražil), 40. Duda (Bartek, Harant). Rozhodčí: Pešina, Úlehla - Bryška, Skopal. Vyloučení: 6:4. Využití: 0:2. Diváci: 1233.

Sestavy:

Olomouc: Urbisch - Majeský, Janáček, Škůrek, Ondrušek, Houdek, Jaroměřský, Rašner - Buc, Knotek, Laš - Kucharczyk, Marosz, Řípa - Pekr, Herman, Matai - Zuzin, Patera, Vodný. Trenéři: Fiala, Dopita a Tomajko.

Karlovy Vary: Habal - T. Dvořák, Harant, Deyl, Šafář, Šmach, Šidlík, J. Tomeček, Osmík - Bartek, Zadražil, Duda - V. Tomeček, Balán, Vachovec - Koblasa, Skuhravý, Gorčík - Kohout, Kverka ml., Harkabus. Trenéři: Mlejnek a Kverka st.


Slavia zdolala Liberec

Hokejisté pražské Slavie porazili v 5. kole skupiny o umístění na 11. až 14. místě Liberec 3:1. Ve druhé třetině poslali domácí do vedení Jaroslav Bednář a Tomáš Doležal, za Bílé Tygry snížil v 53. minutě Martin Bakoš a výsledek potvrdil v závěru Tomáš Andres. Liberec klesl na dvanácté místo a jedenácté Karlovy Vary už nemůže předstihnout.

První třetina při rozhodnutém boji o udržení přinesla nečekaně tvrdé zákroky i bitky. Ve druhé minutě po souboji upadl nepříjemné na mantinel domácí útočník Čermák a ze zápasu odstoupil. První potyčka na ledě se strhla v šesté minutě a v polovině úvodní části už si to rozdali pěstmi domácí Veselý s hostujícím Výtiskem. Pro oba zápas skončil trestem na pět minut a do konce utkání.

Nejnižší návštěva této sezony 1045 diváků moc šancí v prvním dějství v Edenu neviděla. V úvodu se natlačil před Furcha liberecký Jelínek, Slavia zatlačila soupeře hlavně v přesilovkách, ale Vaněček střely kryl. Libereckého gólmana prověřil Bednář, možnost měl i Tomica.

Skóre se poprvé změnilo ve 25. minutě, kdy po výpadu domácích do rozhozené obrany Tomicovu přihrávku usměrnil za Vaněčkova záda Bednář. Vzápětí mohl zvýšit po přečíslení po Kolářově přihrávce Tomáš Doležal. Gólu se dočkal až ve 30. minutě, kdy tečoval v přesilovce Štichovu ránu od modré čáry. Zvýšit mohl ještě Andres.

V závěrečném dějství se Liberec neprosadil při Bednářově trestu, ale při Vlachově pobytu na trestné lavici snížil ve vlastním oslabení Bakoš, který pokazil Furchovi čisté konto střelou z levého kruhu. Necelé čtyři minuty před koncem ale definitivně rozhodl svou první extraligovou brankou v kariéře Andres.

HC Slavia Praha - Bílí Tygři Liberec 3:1 (0:0, 2:0, 1:1)

Branky a nahrávky: 25. Bednář (Tomica, Pletka), 30. T. Doležal (Knot, Štich), 57. Andres (Kolář) - 53. Bakoš (Filippi, Šimek). Rozhodčí: Fraňo, Hribik - Charvát, D. Jelínek. Vyloučení: 5:8, navíc J. Veselý - Výtisk oba 5 min. a do konce utkání. Využití: 1:0. V oslabení: 0:1. Diváci: 1045.

Sestavy:

Slavia Praha: D. Furch - Valach, Šenkeřík, A. Růžička, Štich, Kolařík, Knot, J. Novák - Pletka, Bednář, Tomica - Stránský, Vlasák, J. Doležal - M. Čermák, Sklenář, T. Doležal - J. Veselý, Andres, Kolář. Trenéři: J. Beránek a Srdínko.

Liberec: Vaněček - Šimek, Výtisk, Plutnar, Derner, Ulrych, Kolmann - J. Valský, P. Jelínek, Krenželok - Bakoš, Filippi, T. Urban - A. Dlouhý, Mikyska, Jonák - Psota, Miškovský, J. Vlach. Trenéři: Pešán a V. Čermák.

11. Karlovy Vary 57 20 2 11 24 128:158 75
12. Liberec 57 17 9 3 28 137:145 72
13. Olomouc 57 15 6 5 31 140:180 62
14. Slavia Praha 57 14 3 2 38 116:193 50

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud