22. března 2015 • 04:00

To je prádelna! Mezi Zlínem a Brnem to vře: došlo na DVĚ rvačky

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

O vítězi nebylo pochyb, přesto to na ledě jiskřilo. Zlín v šestém čtvrtfinále hokejové extraligy na svém ledě vedl už od 22. minuty nad Brnem 5:0, ostrých soubojů a strkanic ale přibývalo. Došlo i ke dvěma rvačkám! Zlín ale náskok udržel a vynutil si rozhodující sedmý zápas, který se odehraje v pondělí.



První bitku rozpoutal v polovině utkání brněnský Koreis, který po odpískání srazil Matějíčka. V tom se do sebe pustili zlínský Žižka a Vondráček z Komety. Oba nakonec vyfasovali 2+2 minuty za hrubost.

Prádelna! Mezi Zlínem a Kometou to vře, strhly se hned dvě pořádné bitky
Video se připravuje ...

„Do souboje šel Kory (Koreis) a už na něm viseli dva hráči a viděl jsem Žižku, jak tam jede, tak jsem do něj najel. Myslel jsem, že se to rozpustí, on mě ale stále držel, a tak jsme se do sebe pustili. Nic vážného to ale nebylo,“ popsal pěstní souboj Vondráček. A cítil se jako vítěz. „Myslím, že jsem ho dvakrát pěkně trefil a nic jsem neschytal. Vyváznul jsem z toho dobře.“

Ani Žižka na situaci neviděl nic mimořádného. „Tohle vyplyne ze hry. Oni se snaží dostat k bráně, já jim v tom chci zabránit a někdy se to vyhrotí. Nic velkého to nebylo. Povykládali jsme si to jako chlapi a šli jsme si odpočinout.“ Sám však přiznal, že je až častým terčem Brněnských. „Asi mám nějakou nálepku na čele nebo na zádech, že mě tak vyhledávají...“

A Brno zvyšovalo na agresivitě, i když Zlín jasně vedl. „Nechtěli jsme kolem nich dělat jen obloučky, takhle se to musí hrát za tohoto stavu. Od toho se začíná další zápas,“ přiblížil Vondráček strategii Komety.

Ve třetí třetině se pak do sebe pustili domácí Kubiš a Kováčik. „Dali jsme si dva krosčeky, tak jsme se porvali, ale nevidím to nijak dramaticky. Kováčik u nás není moc oblíbený, ale dělá svoji práci, a tak to má být. Chce být platný, stejně jako to děláme my,“ přiznal Kubiš, který do čtvrtfinále naskočil po pátém otřesu mozku.

Vzápětí další rozmíška vznikla mezi zlínským režisérem Leškou a Káňou, ale zůstalo jen u slovní přestřelky. Nicméně oba zamířili na trestnou lavici po předchozích faulech.

SESTŘIH: 6. čtvrtfinále play off, Zlín - Brno 5:0
Video se připravuje ...

„Rozhodčí musí reagovat, jinak to tu bude jako v prádelně a budeme do konce zápasu jenom prát. Myslím ale, že ani diváci to nechtějí vidět, chtějí vidět hokej,“ glosoval to expert České televize David Pospíšil.

Série pokračuje rozhodujícím sedmým zápasem na ledě Komety, kde to bude opět jiskřit.

MATCH OVERVIEW LEGACY
21. 3. • 16:20
PSG Zlín
PSG Zlín
5:0
ONLINE
21. března
16:20
HC Kometa Brno
HC Kometa Brno
Góly

Domácí: 2:15. Okál, 4:44. A. Holík, 14:38. Vlach, 19:15. Veselý, 21:53. Veselý

Hosté:

Sestavy

Domácí: Kašík (Štůrala) Marušák, Valenta, Matějíček, Žižka, Kotvan, Holík, Stuchlík – Ondráček, Čajánek, Veselý – Holík, Vlach, Říčka – J. Svoboda, Leška, Kubiš – Okál, Sedláček, Köhler.

Hosté: Čiliak (21. Falter) Kováčik, Ptáček, Hanzlík, Dujsík, Malec, Kuboš, Hájek – Erat, Němec, Ton – Burian, Koreis, Vondráček – Káňa, Čermák, Honejsek – Dočekal, Ostřížek, Mrázek.

Rozhodčí

Fraňo, Šír – Gebauer, Lederer

Stadion

ZS Luďka Čajky

Návštěva

7 000 (vyprodáno) diváků

MOMENT: Roman Vlach byl vyloučen za sekání a po návratu zvýšil na 3:0
Video se připravuje ...
MOMENT: Rozhodčí Brnu upřeli šanci, pak skóroval Zlín
Video se připravuje ...
MOMENT: Zlínský Veselý ze vzduchu trefil šibenici
Video se připravuje ...

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud