25. března 2015 • 14:15

Zlín už zná Čajánkova nástupce. To jméno vás možná překvapí

Autor: koš
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

V hokejovém Zlíně počítají podle nového kalendáře. Od pondělního ukončení kariéry Petra Čajánka přicházejí nové a určitě těžší časy. Kdo nahradí na ledě nepostradatelnou ikonu, která ve 39 letech na brněnském ledě ukončila kariéru?



Na sto procent to zatím nedokáže nikdo, nicméně první volbou bude trenérův syn Roman Vlach. Po návratu z hostování byl v základní části třetím nejproduktivnějším hráčem Zlína (31 bodů) po kapitánovi Čajánkovi a Petru Holíkovi. V play byl s 5  body (4+1) v týmové produktivitě nejlepší. Od podzimu má být Vlachova role v týmu ještě výraznější. „Nezříkám se toho,“ prohlásil kurážně.

Poslední Čajánkův zápas: Sražení u mantinelu, vyseklá hokejka a dojetí
Video se připravuje ...

Ačkoliv s Čajánkem těžko někdy pojede na dovolenou, jeho výjimečnost pro klub kreativní centr nepopírá. „Je osobnost, mohl by hrát ještě minimálně pět roků. Určitě bude chybět a bude to bez něho něco jiného,“ nepochyboval 25letý útočník, který pořád nemůže uvěřit, že stěžejní postava týmu opravdu kariéru zabalila. „Tajně doufám, že ho ještě kluci nahlodají,“ usmál se.

Není sporu o tom, že by si Vlach roli tahouna rád zkusil. Už není vyjukaný zajíc a letošní sezona se mu povedla. „Asi by to mělo směřovat k tomu, že se pokusím ho (Čajánka) nahradit. Určitě se toho nebojím, ale není to o jednom hráči. Vyhráváme i prohráváme společně,“ nestavěl svou osobu do popředí. „Je fakt, že Čája byl velkou součástí mužstva,“ uznal. 

MOMENT: Petr Čajánek dostal osobní trest za nesportovní chování
Video se připravuje ...

Do pozice hlavní persony mužstva se po Čajánkově odchodu přirozeně vrátí jiný zkušený centr Petr Leška , jenž podobné rozhodnutí jako jeho vrstevník nechystá. Smlouva mu běží dál, čtyřicáté narozeniny by měl v listopadu oslavit jako aktivní hráč, který má stále Zlínu co dát. Na roli lídra si ale musí chystat klub do budoucna náhradu z mladších ročníků. Proto dostane větší díl zodpovědnosti další odchovanec Vlach.

Zatím se neví, zda mu bude nadále velet jako kouč jeho táta Rostislav, jemuž končí smlouva a novou dosud nepodepsal. Možná bude chtít po plodných letech změnit prostředí a vyzkoušet si své umění jinde.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud