26. března 2015 • 20:58

SESTŘIH: První výhra pro Litvínov! Kometa stahovala marně

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

První semifinálovou výhru v play off urvali hokejisté Litvínova, když porazili dotahující Kometu 3:2. O úvodním triumfu domácí Vervy rozhodl vlastní gól Jana Hanzlíka ve 42. minutě.



MATCH OVERVIEW LEGACY
26. 3. • 18:20
HC Verva Litvínov
HC Verva Litvínov
3:2
ONLINE
26. března
18:20
HC Kometa Brno
HC Kometa Brno
Góly

Domácí: 01:01. Trávníček, 14:12. Hanzl, 43:29. Martynek

Hosté: 25:35. Káňa, 56:31. Kováčik

Sestavy

Domácí: Francouz (Petrásek) – Chaloupka, Kubát, Gula, Pavelka, Pavlík, Sklenička, Kokeš – Jánský, Hübl, Lukeš – Petružálek, Hanzl, Ručinský – Martynek, Gerhát, Trávníček – Majdan, Piroš, Jurčík

Hosté: Čiliak (Falter) – Kováčik, Ptáček, Hanzlík, Hájek, Malec, Kuboš, Bilčík – Hruška, Ostřížek, Ton – Burian, Koreis, Mrázek – Káňa, Čermák, Vondráček – Dočekal, Zohorna, Honejsek

Rozhodčí

Hribik, Úlehla – Tošenovjan, Lederer

Stadion

Zimní stadion Ivana Hlinky

Návštěva

5811 diváků

Série hraná na čtyři vítězství pokračuje opět na Stadionu Ivana Hlinky v pátek.

Domácím vyšel ideálně vstup do zápasu. Již po 38 sekundách byl vyloučen Ptáček, který nastoupil k 1200. utkání v extralize, a Litvínov se rychle dostal do vedení. Pavlíkovu střelu tečoval Trávníček a brankář Čiliak nestihl ani zareagovat.

Vzápětí byl vyloučen Ton, Jánský však v dobré šanci druhý gól nepřidal. Již při vyrovnaném počtu hráčů na ledě trefil Piroš tyč. Kometa se v útoku osmělila v 7. minutě, Kubošova střela však skončila na boční síti. Následně si hosté zahráli tři přesilové hry za sebou, vyrovnat se jim nepodařilo. Nejblíže k tomu měl Kováčik, který zamířil do tyče.

SESTŘIH: 1. semifinále play off, Litvínov - Kometa Brno 3:2
Video se připravuje ...

Litvínov měl mnohem lepší produktivitu. Petružálkovu střelu Čiliak jen vyrazil a Hanzl pohotově dorážel - 2:0. A mohlo být pro Kometu i hůře. Jánského nájezd však Čiliak zlikvidoval, následně předvedl skvělý zákrok proti Hüblovi a v posledních sekundách přestřelil osamocený Hanzl.

Na začátku druhé části domácí nevyužili přesilovou hru a aktivitu začali přebírat hosté. Kometa zlepšila pohyb a výsledkem bylo snížení, o které se po forčekingu v útočném pásmu postaral Káňa. Stejný hráč mohl vyrovnat, Francouz však jeho střelu ve 35. minutě vyrazil.

Ve 44. minutě se k Severočechům přiklonilo štěstí. Martynek nahodil puk před branku a Hanzlík jej tečoval mimo dosah Čiliaka. Litvínov získal zpět dvoubrankové vedení, což byl rozhodující moment. Domácí již první bod uhájili, i když v 57. minutě ještě jednou inkasovali.

Semifinále play off hokejové extraligy - 1. zápas:
HC Verva Litvínov - HC Kometa Brno 3:2 (2:0, 0:1, 1:1)
Branky a nahrávky: 2. Trávníček (F. Pavlík, T. Pavelka), 15. R. Hanzl (Petružálek, Ručinský), 44. Martynek - 26. J. Káňa II (L. Čermák), 57. Kováčik (Ptáček, H. Zohorna). Rozhodčí: Hribik, Úlehla - Lederer, Tošenovjan. Vyloučení: 6:8. Využití: 1:0. Diváci: 5811. Stav série: 1:0.
Litvínov: Francouz - Chaloupka, Kubát, Gula, T. Pavelka, F. Pavlík, Z. Sklenička - Jánský, Hübl, Lukeš - Petružálek, R. Hanzl, Ručinský - Martynek, Gerhát, Trávníček - Majdan, Piroš, Jurčík. Trenér: Rulík.
Brno: Čiliak - Ptáček, Kováčik, Hájek, Hanzlík, Kuboš, Malec - Vondráček, L. Čermák, J. Káňa II - Ton, Ostřížek, J. Hruška - Mrázek, Koreis, Burian - Honejsek, H. Zohorna, Dočekal. Trenéři: Kýhos, Pešout a Beran.

Hromadná bitka. Trest za hrubost vyfasovali Sklenička a Čermák
Video se připravuje ...

Láhev letěla do vzduchu. Káňa nádhernou šibenicí snížil náskok Litvínova
Video se připravuje ...
 

Mela před brankou Litvínova. Trávníček krotil opovážlivce Koreise
Video se připravuje ...

Respekt stranou! Koreis mimo hru atakoval u střídačky Ručinského
Video se připravuje ...

Bleskový úder Litvínova. Trávníček vstřelil svůj první gól v play off v kariéře
Video se připravuje ...

Hokejisté Litvínvoa se radují z gólu v úvodním semifinále proti Kometě
Hokejisté Litvínvoa se radují z gólu v úvodním semifinále proti Kometě

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud