27. března 2015 • 19:30

SESTŘIH: Litvínov otočil a slaví druhou výhru. Kometu porazil 2:1

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejisté Litvínova na úvod série naplno využili výhody domácího prostředí, když porazili ve druhém semifinále play off extraligy Kometu Brno 2:1 a vedou 2:0 na zápasy. Hosté vedli po trefě Leoše Čermáka, ale vývoj otočili na stranu Severočechů František Lukeš a Jakub Petružálek, jenž ve 49. zaznamenal vítěznou trefu. Série se přesouvá do Brna, kde se v pondělí od 18:15 odehraje třetí zápas.



První dvacetiminutovka příliš vzruchu nenabídla. Hrálo se oboustranně velmi opatrně s důrazem na defenzivu a pro oba týmy bylo velkým problém přejít kloudnou akcí přes střední pásmo. Brno zahrozilo jako první, ale Jan Hruška s Tonem přečíslení dvou na jednoho nezvládli.

Při vůbec prvním vyloučení zápasu měl obrovskou šanci ve vlastním oslabení brněnský Burian, který uháněl sám na Francouze , pokus o forhendový blafák však strážce domácí branky vcelku jistě přečetl. Velkou ztrátou pro hosty bylo zranění zkušeného beka Malce, který byl nucen s krvavým zraněním odstoupit a do hry už se nevrátil.

Na začátku druhého dějství dohrávala Kometa přesilovku. Sice bez úspěchu, ale ve 22. minutě si od zadního hrazení vyjel do střelecké pozice Čermák a bekhendem na bližší tyč zaskočil Francouze. Čiliak pak vychytal Petružálka a velké věci se děly ve 37. minutě. Nejprve na jedné straně neuspěl po pěkné akci Honejsek, vzápětí Kubát připravil stoprocentní tutovku pro Piroše, jenže ten zblízka zakončil jen do Čiliakovy lapačky.

V úvodu třetí třetiny se hned několikrát vyznamenal Čiliak, zejména proti Petružálkovi a pár vteřin nato i proti Ručinskému. Jenže ve 47. minutě si našel nedůrazné vyhození teprve sedmnáctiletého hostujícího beka Hájka Lukeš, jehož první ránu vyrazil Čiliak pouze před sebe, kde byl záhy opět Lukeš a po rychlé kličce do forhendu rozjásal litvínovské fanoušky.

Chuť, s jakou vlétla Verva do třetí části, s vyrovnáním ještě narostla. Brzy poté musel na trestnou lavici Ptáček, šikovné ruce Hanzla připravily obrovskou příležitost pro Petružálka a ten se nemýlil - 2:1. Odpovědět mohl Jan Hruška, jenže pálil pouze do brankové konstrukce za překonaným Francouzem. V závěru to hosté zkusili bez brankáře, definitivu mohl Vervě zajistit Petružálek, ale nedal. O výhru už ale Litvínov nepřišel.

SESTŘIH: 2. semifinále play off, Litvínov - Kometa Brno 2:1
Video se připravuje ...

HC Verva Litvínov - HC Kometa Brno 2:1 (0:0, 0:1, 2:0)
Branky a nahrávky: 46. Lukeš, 49. Petružálek (R. Hanzl, T. Pavelka) - 22. L. Čermák (Vondráček, J. Káňa II). Rozhodčí: Šindler, Šír - Hlavatý, Jelínek. Vyloučení: 2:2. Využití: 1:0. Diváci: 5811. Stav série: 2:0.

Litvínov: Francouz - Chaloupka, Kubát, Gula, T. Pavelka, F. Pavlík, Z. Sklenička - Jánský, Hübl, Lukeš - Petružálek, R. Hanzl, Ručinský - Martynek, Gerhát, Trávníček - Majdan, Piroš, Jurčík. Trenéři: Rulík a M. Hořava st.
Brno: Čiliak - Ptáček, Kováčik, Hájek, Hanzlík, Kuboš, Malec, od 21. navíc Bilčík - Vondráček, L. Čermák, J. Káňa II - Mrázek, Koreis, Burian - Ton, Ostřížek, J. Hruška - Honejsek, H. Zohorna, Dočekal. Trenéři: Kýhos, Pešout a K. Beran.

MATCH OVERVIEW LEGACY
27. 3. • 17:10
HC Verva Litvínov
HC Verva Litvínov
2:1
ONLINE
27. března
17:10
HC Kometa Brno
HC Kometa Brno
Góly

Domácí: 45:20. Lukeš, 48:33. Petružálek

Hosté: 21:52. Čermák

Sestavy

Domácí: Francouz (Horák) – Chaloupka, Kubát, Gula, Pavelka, Pavlík, Sklenička, Kokeš – Jánský, Hübl "A", Lukeš, Petružálek, Hanzl, Ručinský "A", Martynek, Gerhát, Trávníček "C", Majdan, Piroš, Jurčík

Hosté: Čiliak (Falter) – Kováčik, Ptáček, Hanzlík, Hájek, Malec, Kuboš, Bilčík – Hruška "A", Ostřížek, Ton, Burian, Koreis "A", Mrázek, Káňa, Čermák "C", Vondráček, Dočekal, Zohorna, Honejsek

Rozhodčí

Šindler, Šír – Hlavatý, Jelínek

Stadion

Zimní stadion Ivana Hlinky, Litvínov (6 011)

ONLINE: Litvínov - Kometa Brno (17:10)

Statečné srdce. Malec zablokoval Hüblovu střelu vlastním obličejem
Video se připravuje ...

Leoš Čermák otevřel skóre zápasu. Zpoza branky zaskočil gólmana Francouze
Video se připravuje ...

Senzační Francouz. Kometě v první třetině ukradl dva góly
Video se připravuje ...

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Čtvrtfinále
Články odjinud


Články odjinud