27. března 2015 • 20:10

V baráži rozhodovaly nájezdy. Vyhrála Slavia a Chomutov

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejisté pražské Slavie vyhráli ve 2. kole baráže o extraligu na ledě Českých Budějovic 3:2 po samostatných nájezdech a i podruhé uspěli. Olomouc, další celek hájící účast v nejvyšší soutěži, podlehla v Chomutově 2:3 po samostatných nájezdech a po první ztrátě je druhá se čtyřmi body a jednobodovým mankem na Slavii. Vítěz první ligy Chomutov získal první body a na premiérový zisk dosáhly i České Budějovice.



Slavia porazila Budějovice po nájezdech a slaví druhou výhru

Hokejisté pražské Slavie vyhráli ve 2. kole baráže o extraligu na ledě Českých Budějovic 3:2 po samostatných nájezdech a i podruhé uspěli. Díky vítězné trefě Tomáše Vlasáka v rozstřelu navázali na páteční domácí vítězství nad Chomutovem. Jihočeši na úvod podlehli v Olomouci a dneska získali první bod v boji o nejvyšší soutěž.

Slavia začala utkání s větším důrazem a působila odvážnějším dojmem. Jihočeši se dostávali do zápasu pomaleji a po celou první třetinu si nevytvořili žádnou výraznější šanci. Ale o moc víc ofenzivních nápadů do úvodní přestávky nepředvedla ani Slavia.

Ve druhé části se tempo i úroveň hry zvedly, ale i tak se dlouho hrálo bez větší šance. Slavia začala být o něco nebezpečnější a v některých momentech se dokázala dlouhé vteřiny držet ve své útočné třetině a trápit domácí defenzivu.

Důležitý moment nastal v poslední vteřině druhé části. Domácí hráli v tu chvíli bez vyloučeného Pajiče a Slavia se opět dostala k trvalému náporu. Jednu její nebezpečnou střelu českobudějovický brankář Bláha vyrazil, ale dostal se tím mimo brankoviště. Slavia měla dále puk na hokejkách a snažila se akci opětovně zakončit. Bláhu na brankové čáře zastoupil ležící obránce Žovinec, jehož hosté nedokázali překonat. Domácí bek při tom ale v brankovišti patrně zalehl puk a rozhodčí nařídili trestné střílení. To následně proměnil Pletka.

Jihočeši své nejlepší momenty ukázali v závěrečné třetině. Žovinec ve 49. minutě trefil konstrukci Furchovy branky a o pár desítek vteřin později se domácí dočkali gólu. Josef Straka načasoval přihrávku na Nouzu, který zblízka skóroval. Domácím však vyrovnání nestačilo a dál se tlačili do útoku. Do velké příležitosti se dostal Švihálek, ale v koncovce neuspěl.

Slavia se sice téměř celou závěrečnou část musela více soustředit na bránění, ale v závěru udeřila. Stránský v 58. minutě překonal Bláhu a zdálo se, že Slavia získá v Českých Budějovicích všechny body. Jihočeši však nechtěli podruhé prohrát a o pár desítek vteřin později vyrovnali, když Vráblíkovu trefu musel potvrdit až videorozhodčí. Prodloužení gól nepřinesl a o konečném výsledku rozhodly až nájezdy. Jediným úspěšným střelcem byl hostující Vlasák.

SESTŘIH: 2. kolo baráže, České Budějovice - Slavia 2:3 po nájezdech
Video se připravuje ...

ČEZ Motor České Budějovice - HC Slavia Praha 2:3 po sam. nájezdech (0:0, 0:1, 2:1 - 0:0)
Branky a nahrávky: 51. Nouza (J. Straka, Vráblík), 59. Vráblík (Nouza) - 40. Pletka z trestného střílení, 58. Stránský, rozhodující sam. nájezd Vlasák. Rozhodčí: Hribik, Hejduk - Barvíř, Blümel. Vyloučení: 4:6. Bez využití. Diváků: 6421 (vyprodáno).

České Budějovice: Bláha (na nájezdy Gába) - Punčochář, Žovinec, Suchánek, Vráblík, D. Růžička, Semrád - Kuchejda, Pajič, Švihálek - Nouza, J. Straka, Boháč - Marek, Rob, A. Přibyl - Pašek, Trummer, Vaniš. Trenéři: Rosol a Bělohlav.
Slavia Praha: D. Furch - Valach, Šulc, A. Růžička, Štich, Knot, Kolařík, od 21. J. Novák - Sklenář, Bednář, Tomica - Stránský, T. Doležal, Pletka - Holec, Vlasák, J. Doležal - Babka, Andres, Poletín. Trenéři: J. Beránek a Srdínko.

MATCH OVERVIEW LEGACY
27. 3. • 17:30
ČEZ Motor České Budějovice
ČEZ Motor České Budějovice
2:3
ONLINE
27. března
17:30
HC Slavia Praha
HC Slavia Praha
Góly

Domácí: 50:09. Nouza, 58:12. Vráblík

Hosté: 39:59. Pletka, 57:41. Stránský, . Vlasák

Sestavy

Domácí: Bláha (nájezdy Gába) – Punčochář, Žovinec, Suchánek, Vráblík, D. Růžička, Semrád – Kuchejda, Pajič, Švihálek – Nouza, Straka, Přibyl – Marek, Rob, Boháč – Vaniš, Trummer, Pašek

Hosté: Furch – Valach, Šulc, A. Růžička, Štich, Knot, Kolařík, Novák – Sklenář, Bednář, Tomica – Stránský, T. Doležal, Pletka – Holec, Vlasák, J. Doležal – Babka, Andres, Poletín

Rozhodčí

Hribik, Hejduk – Barvíř, Blümel

Stadion

Budvar Arena

Návštěva

6 461 (vyprodáno) diváků

ONLINE: České Budějovice - Slavia (17:30)


Chomutov poprvé vyhrál, porazil Olomouc po nájezdech

Hokejisté Chomutova zdolali ve 2. kole baráže o extraligu Olomouc 3:2 po samostatných nájezdech a získali první body v boji o postup do nejvyšší soutěže. Vítěznou trefu rozstřelu zaznamenal kanadský útočník Bryan McGregor. Olomouc hájící účast mezi elitou je po první ztrátě v tabulce se čtyřmi body druhá o bod za Slavií.

První třetina přinesla z obou stran opatrný hokej, o čemž vypovídal i poměr střel 3:5. Olomouc si nevypracovala výraznější šanci ani ve dvou přesilových hrách při vyloučeních Tomana. Vzruch přinesly až poslední čtyři minuty úvodní dvacetiminutovky.

Nejdříve se dostal do dobré střelecké pozice mezi kruhy chomutovský obránce Rutta, ale jeho střela i následná dorážka McGregora skončily u brankáře Trvaje. Pak se ještě dostal k nebezpečné střele Kämpf, ale těsně minul.

Druhé dějství přineslo v úvodních minutách podobnou podívanou. Sám před Trvajem se ocitl Kämpf, ale byl přidržen Vyrůbalíkem a nedokázal zasunout puk do branky. Vyloučení olomouckého obránce už ale Piráti potrestali. Po Rýglově ráně od modré čáry tečoval puk Růžička, Trvaj jej stihl vyrazit jen nad sebe a následně puk zapadl za jeho záda. Po příležitosti Pirátů, kteří byli v přečíslení tři na dva, vyrovnal ve 33. minutě také v přesilovce Dlouhý. Olomoucký útočník na druhý pokus propasíroval puk za Kopřivova záda.

V úvodu třetí části nevyužil další příležitost domácích Růžička. Do vedení poslal Piráty v 51. minutě Dušek, který dostal puk do jízdy od Lukáše Květoně a z levého kruhu překonal Trvaje. Zvýšit mohl Skinner, ale Olomouc za čtyři minuty opět v početní výhodě vyrovnala. Ondrušek vypálil, Kopřiva puk vyrazil jen před sebe a Řípa pohotově skóroval.

V prodloužení měl první velkou možnost olomoucký Kucharczyk, který se ocitl sám před Kopřivou, ale neuspěl. Na druhé straně vzápětí pálil z otočky Drtina, minul však branku. V nájezdech se za domácí prosadili McGregor i Ondřej Kaše, za hosty neuspěli Matai ani Marosz.

SESTŘIH: 2. kolo baráže, Chomutov - Olomouc 3:2 po nájezdech
Video se připravuje ...

Piráti Chomutov - HC Olomouc 3:2 po sam. nájezdech (0:0, 1:1, 1:1 - 0:0)
Branky a nahrávky: 29. V. Růžička ml. (Rýgl), 51. A. Dušek (L. Květoň), rozhodující sam. nájezd McGregor - 33. R. Dlouhý (Patera), 55. Řípa (Ondrušek, Škůrek). Rozhodčí: Hradil, Mrkva - Blaha, Špůr. Vyloučení: 6:7. Využití: 1:2. Diváci: 4791.

Chomutov: M. Kopřiva - Rutta, Skinner, Rýgl, J. Drtina, Šulák, Toman, Bartejs - Hovorka, Gajovský, Sikora - D. Květoň, V. Růžička ml., Sinisalo - O. Kaše, Kämpf, Šagát - McGregor, A. Dušek, L. Květoň. Trenéři: B. Kopřiva a Totter.
Olomouc: Trvaj - Majeský, Vyrůbalík, Škůrek, Ondrušek, Houdek, Jaroměřský, Rašner - Buc, J. Knotek, Laš - Kucharczyk, Marosz, Řípa - Pekr, Herman, Matai - Jergl, Patera, R. Dlouhý. Trenéři: Fiala, Dopita a Tomajko.

MATCH OVERVIEW LEGACY
27. 3. • 17:30
Piráti Chomutov
Piráti Chomutov
3:2
ONLINE
27. března
17:30
HC Olomouc
HC Olomouc
Góly

Domácí: 28:20. Růžička, 50:14. Dušek, . McGregor

Hosté: 32:05. Dlouhý, 54:30. Řípa

Sestavy

Domácí: Kopřiva (Hanuljak) – Rutta, Skinner, Rýgl, Drtina, Šulák, Toman, Bartejs – Hovorka, Gajovský, Sikora – D. Květoň, Růžička, Sinisalo – O. Kaše, Kämpf, Šagát – McGregor, Dušek, L. Květoň

Hosté: Trvaj (Urbisch) – Majeský, Vyrůbalík, Škůrek, Ondrušek, Houdek, Jaroměřský, Rašner – Buc, Knotek, Laš – Kucharczyk, Marosz, Řípa – Pekr, Herman, Matai – Jergl, Patera, Dlouhý

Rozhodčí

Hradil, Mrkva – Blaha, Špůr

Stadion

SD ARÉNA

Návštěva

4791 diváků

ONLINE: Chomutov - Olomouc (17:30)


Tabulka:

1. Slavia Praha 2 1 1 0 0 5:3 5
2. Olomouc 2 1 0 1 0 6:5 4
3. Chomutov 2 0 1 0 1 4:4 2
4. České Budějovice 2 0 0 1 1 4:7 1

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Čtvrtfinále
Články odjinud


Články odjinud