1. dubna 2015 • 04:00

Fantastický zákrok! Čiliak lapil Pirošovi jasné vyrovnání

Autor: tej, vrb
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Brněnští hokejisté nechtěli z Litvínova odvážet dvě prohry. Do druhého utkání tak vstoupili dost aktivně. Jejich snaha se vyplatila, ve 22. minutě vstřelil Leoš Čermák úvodní gól zápasu. Nebýt ovšem fantastického zákroku Marka Čiliaka, mohlo být ve 37. minutě už vyrovnáno. Litvínov nakonec přeci jen dokázal duel otočit a vyhrál i druhý zápas.



MATCH OVERVIEW LEGACY
27. 3. • 17:10
HC Verva Litvínov
HC Verva Litvínov
2:1
ONLINE
27. března
17:10
HC Kometa Brno
HC Kometa Brno
Góly

Domácí: 45:20. Lukeš, 48:33. Petružálek

Hosté: 21:52. Čermák

Sestavy

Domácí: Francouz (Horák) – Chaloupka, Kubát, Gula, Pavelka, Pavlík, Sklenička, Kokeš – Jánský, Hübl "A", Lukeš, Petružálek, Hanzl, Ručinský "A", Martynek, Gerhát, Trávníček "C", Majdan, Piroš, Jurčík

Hosté: Čiliak (Falter) – Kováčik, Ptáček, Hanzlík, Hájek, Malec, Kuboš, Bilčík – Hruška "A", Ostřížek, Ton, Burian, Koreis "A", Mrázek, Káňa, Čermák "C", Vondráček, Dočekal, Zohorna, Honejsek

Rozhodčí

Šindler, Šír – Hlavatý, Jelínek

Stadion

Zimní stadion Ivana Hlinky, Litvínov (6 011)

Neuvěřitelný zákrok předvedl brněnský brankář Marek Čiliak tři minuty před koncem druhé třetiny. Před odkrytou bránou totiž číhal nikým nehlídaný Kamil Piroš, který neváhal a obdržený kotouč vyslal okamžitě na bránu. Jenže Čiliakova lapačka byla pozorná. Toho si však nevšimli litvínovští hráči, kteří hned jeli udiveného Piroše objímat a radovat se z gólu. Brankář Komety jim však fantastickým zákrokem oslavy zatrhnul.

„Prostě jsem to tam napálil. Je to i náhoda, protože gólman tam šel rukou asi automaticky. V takové šanci to je asi 1:10, že by to mohl chytit a teď se mu to povedlo. Byl to hezký zákrok,“ popsal důležitý moment střelec Piroš.

ZÁKROK ROKU? Čiliak lapačkou neuvěřitelně vychytal Piroše
Video se připravuje ...

Kometu tento zákrok ještě více nabudil. „To byl asi zákrok sezony. Tím nás ještě nastartoval. O to více potom nechápu, proč jsme se ve třetí třetině tak sesypali. Marek toho pochytal neuvěřitelně moc. A když my jim nabídneme takové hloupé chyby, tak oni to potrestají, ty útočníky mají šikovné,“ přiznal brněnský útočník Antonín Honejsek.

Čiliak dlouho držel čisté konto, drtivému náporu Litvínova ve třetí části neodolal ani on. I tak předvedl skvělý výkon. „Měl famózní zákroky. Ve druhé třetině do prázdné brány lapačkou a je to škoda, že jsme to nepotvrdili vítězstvím,“ dodal kapitán Komety Leoš Čermák.

Naopak čtyřicet minut držel Litvínov ve hře na druhé straně Pavel Francouz. „Tato série je o gólmanech, oba chytají skvěle,“ uznal 17letý obránce hostů Libor Hájek.

Čiliakův zákrok sice Brno nakopnul, ale Litvínov nezlomil. „To je jedna ze situací, kdy to mužstvo, které není vyspělé, může zlomit. Říkali jsme si, že to tam musí spadnout, jen je potřeba zvýšit počet střel a víc se tlačit do brány. Když hodně chcete, tak se výsledky dostaví a jsem rád, že se to ve třetí třetině potvrdilo,“ pravil litvínovský útočník Petružálek.

Statečné srdce. Malec zablokoval Hüblovu střelu vlastním obličejem
Video se připravuje ...

Leoš Čermák otevřel skóre zápasu. Zpoza branky zaskočil gólmana Francouze
Video se připravuje ...

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud