27. března 2015 • 20:26

Litvínovský kouč Hořava: Diváci nás hnali, šel mi mráz po zádech

Autor: vrb
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ve třetí třetině dokázali přepnout na vyšší rychlostní stupeň, díky čemuž slavili vítězství. Hokejisté Brna byli ve druhém semifinále hokejové extraligy čtyřicet minut lepším týmem a vedli 1:0, nástup Litvínova do třetí části ale nezachytili a Verva bitvu otočila, vyhrála 2:1 a v sérii vede už 2:0. „Byl to strašně těžký zápas,“ uznal kouč Litvínova Miloslav Hořava.



MATCH OVERVIEW LEGACY
27. 3. • 17:10
HC Verva Litvínov
HC Verva Litvínov
2:1
ONLINE
27. března
17:10
HC Kometa Brno
HC Kometa Brno
Góly

Domácí: 45:20. Lukeš, 48:33. Petružálek

Hosté: 21:52. Čermák

Sestavy

Domácí: Francouz (Horák) – Chaloupka, Kubát, Gula, Pavelka, Pavlík, Sklenička, Kokeš – Jánský, Hübl "A", Lukeš, Petružálek, Hanzl, Ručinský "A", Martynek, Gerhát, Trávníček "C", Majdan, Piroš, Jurčík

Hosté: Čiliak (Falter) – Kováčik, Ptáček, Hanzlík, Hájek, Malec, Kuboš, Bilčík – Hruška "A", Ostřížek, Ton, Burian, Koreis "A", Mrázek, Káňa, Čermák "C", Vondráček, Dočekal, Zohorna, Honejsek

Rozhodčí

Šindler, Šír – Hlavatý, Jelínek

Stadion

Zimní stadion Ivana Hlinky, Litvínov (6 011)

Brno po zranění Tomáše Malce, který dostal pukem do obličeje, dohrávalo zápas na šest obránců, což se možná na obratu podepsalo. Větší prostor totiž dostali mladí a nezkušení. „Dvě třetiny bylo Brno lepší, k ničemu nás nepustilo a strašně jsme se nadřeli. Můžeme děkovat jen Pavlu Francouzovi, že jsme prohrávali jen 0:1,“ přiznal Hořava.

Brněnský kouč Vladimír Kýhos litoval neproměněných šancí. „Hlavní problém vidím v tom, že jsme v prvních dvou třetinách nepustili Litvínov k ničemu, neměl žádnou pořádnou šanci a bylo klíčové, že jsme nepřidali druhý gól. Je to škoda, hráče ale musím pochválit za dobrý výkon,“ uznal.

SESTŘIH: 2. semifinále play off, Litvínov - Kometa Brno 2:1
Video se připravuje ...

Litvínov do třetí třetiny nastoupil s velkou aktivitou, na což zkoprněné Brno nedokázalo zareagovat. A hlavně ani v závěru si žádný souvislejší tlak nevytvořilo. „Ve třetí třetině nám strašně pomohli diváci, byli fantastičtí a hráče takovým způsobem hnali dopředu, až mi šel mráz po zádech,“ popsal Hořava.

Semifinálová série se přesouvá do Brna, kde se bude hrát v pondělí a úterý. 

František Lukeš, střelec první branky Litvínova.
František Lukeš, střelec první branky Litvínova.

Statečné srdce. Malec zablokoval Hüblovu střelu vlastním obličejem
Video se připravuje ...

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Čtvrtfinále
Články odjinud


Články odjinud