28. března 2015 • 18:00

SESTŘIH: Třinec přejel v semifinále pražskou Spartu, porazil jí 6:2

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejisté Třince vstoupili do semifinálové série play off proti Spartě impozantní výhrou 6:2. Po bezbrankové první části se domácí ve vypjatém souboji rozstříleli a na všech šest gólů jim pak stačilo 24 minut. Druhé utkání se bude hrát v Třinci v neděli od 17:20.



První semifinálové bitvě nescházelo snad nic. Dva velcí aspiranti na titul se do sebe zaklesli ve velkém stylu a strhující podívanou mohl jako první gólově okořenit domácí Roth, který si v desáté minutě položil Novotného, ale z úhlu přestřelil odkrytou bránu. Hosté v závěru první části kontrovali akcí Saboliče, jehož ránu přes obránce Hrubec vyrazil betonem.

Werk Aréna poprvé explodovala ve 24. minutě: Polášek zahákoval ve vyložené příležitosti Matuše, který z nařízené penalty chladnokrevnou kličkou bezpečně překonal Januse a nijak ho z míry před nájezdem nevyvedlo ani střídání sparťanských gólmanů.

Poláškovu frustraci zakrátko prohloubil Adamský, který v přesilovce potrestal jeho vyloučení. Sparťany tím spíše muselo zabolet, že jenom pár vteřin předtím promarnil v oslabení velkou šanci na vyrovnání Rolinek.

Domácí v dvouminutových intervalech mohli přidat třetí trefu, ale Ružička po paralelním zaváhání Ďalogy s Mikušem netrefil za bezmocným Novotným prázdnou klec. Tak se Sparta vrátila do hry. Při hře čtyři na čtyři se dostala do přečíslení tři na jednoho a Pech nadvakrát pokořil Hrubce. Vzepětí Pražanů ale netrvalo dlouho a třetím gólem ho odrazil Hrňa, od jehož nohy doputovala do sítě Kleslova rána.

Zmar Sparty dovršil ve 42. minutě přesilovkovou střelou do horní tyče Polášek, Dravecký se pak krásně proháčkoval útočným pásmem ke čtvrtému gólu a pak už nebylo o vítězi pochyb. Hostům se smůla dále lepila na hokejky. Mikuš kuriózně upadl jako poslední muž na útočné modré čáře a Doudera ze sóla zvýšil na 5:1. Vedle řady strkanic, potyček a pěstních výměn diváci viděli ještě jeden gól v síti hostů, v přesilovce ho zblízka dal Plíhal. Sparta těsně před koncem pouze zmírnila porážku, když Přibyl tečoval střelu Barinky.

SESTŘIH: 1. semifinále play off, Třinec - Sparta 6:2
Video se připravuje ...

HC Oceláři Třinec - HC Sparta Praha 6:2 (0:0, 3:1, 3:1)
Branky a nahrávky: 24. Matuš z trestného střílení, 27. Adamský (Polanský, Klesla), 35. Hrňa (Klesla, Ružička), 44. Dravecký (Orsava, Galvas), 45. M. Doudera, 48. Plíhal (Ružička, Hrňa) - 32. Pech (Kumstát), 58. Přibyl (Barinka, Forman). Rozhodčí: Fraňo, Hejduk - Bláha, Svoboda. Vyloučení: 13:12, navíc Réway 10 min. Využití: 2:0. Diváci: 5063.

Třinec: Hrubec - Roth, Klesla, Galvas, Linhart, Trončinský, M. Doudera, od 47. navíc Foltýn - Hrňa, Klepiš, Ružička - Kreps, Plíhal, Orsava - Dravecký, Polanský, Adamský - Cienciala, Pechanec, Matuš - M. Růžička. Trenéři: Kalous a Varaďa.
Sparta: Novotný (24. na nájezd a od 45. Janus) - Ďaloga, J. Mikuš, Pilař, Polášek, Piskáček, Barinka, od 47. navíc Eminger - Kumstát, Pech, Rolinek - Réway, J. Hlinka, Buchtele - Sabolič, Cingel, Vondrka - Forman, Přibyl, Dvořáček. Trenéři: Jandač a Moták.

MATCH OVERVIEW LEGACY
28. 3. • 15:00
HC Oceláři Třinec
HC Oceláři Třinec
6:2
ONLINE
28. března
15:00
HC Sparta Praha
HC Sparta Praha
Góly

Domácí: 23:14. Matuš, 26:08. Adamský, 34:47. Hrňa, 43:23. Dravecký, 44:40. M. Doudera, 47:15. Plíhal

Hosté: 31:10. Pech, 57:15. Přibyl

Sestavy

Domácí: Hrubec (Hamerlík) – Roth, Klesla (C), Galvas (A), Linhart, Trončinský, M. Doudera, Foltýn – Hrňa, Klepiš, Ružička – Kreps, Plíhal, Orsava – Dravecký, Polanský (A), Adamský – Cienciala, Pechanec, Matuš – Růžička. Trenér: Jiří Kalous.

Hosté: Novotný (od 45. Janus) – Ďaloga, Mikuš, Pilař (A), Polášek, Piskáček, Barinka, Eminger – Kumstát, Pech, Rolinek (C) – Réway, Hlinka (A), Buchtele – Sabolič, Cingel, Vondrka – Forman, Přibyl, Dvořáček – Černoch. Trenér: Josef Jandač.

Rozhodčí

Martin Fraňo, Oldřich Hejduk – Jaromír Bláha, Jiří Svoboda

Stadion

Werk Arena, Třinec (kapacita: 5200 míst)

Návštěva

5063 (97 % celkové kapacity) diváků

ONLINE: Třinec - Sparta (15:00)

MOMENT: Milan Doudera - gól 5:1
Video se připravuje ...

MOMENT: Martin Réway - emoce na konci druhé třetiny
Video se připravuje ...

MOMENT: Šance Sparty a zvýšení Třince na 2-0
Video se připravuje ...

MOMENT: Trestné střílení Radima Matuše
Video se připravuje ...

MOMENT: Hromadná potyčka u mantinelu
Video se připravuje ...

MOMENT:Vladimír Roth spálil obrovskou šanci
Video se připravuje ...

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud