29. března 2015 • 20:35

SESTŘIH: V přestřelce zvítězil Třinec, porazil Spartu v prodloužení

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Penalty ve šlágrech? Křapka měl proti Krejčímu namále, Chorý pádu přidal
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejisté Třince zvládli i druhé semifinálové utkání se Spartou, ale o jejich výhře 5:4 rozhodl teprve čtyři minuty před koncem prodloužení Vladimír Roth. Oceláři měli v normálním čase namále, jejich porážku odvrátil v 58. minutě Milan Doudera. Na oba klíčové góly přihrál Štefan Ružička. Třetí a čtvrté utkání se bude hrát ve středu a čtvrtek v Praze.



Sparťané po sobotní prohře nezůstali jen u slibů a do druhého semifinále vpadli velmi aktivně. I tak měl ale ve druhé minutě úvodní možnost třinecký Žejdl, který však nedokázal z brankoviště dostat puk za Novotného. Hostující kouč Josef Jandač před druhým utkáním zamíchal složením útoků a měl šťastnou ruku, když spojil do čtvrté řady Buchteleho, Přibyla a Formana. Jejich alchymie poprvé zapůsobila v páté minutě a Buchtele po závaru zápěstím zavěsil pod horní tyč.

Třinec měl cestu před Novotného hodně komplikovanou. Fungující defenzívu Sparty přechytračil v 15. minutě chytrou příhrou Polanský, ale Dravecký zblízka nedal. Na opačné straně po Poláškově ráně v početní výhodě za Hrubcem zazvonila tyč, ale necelou minut před koncem první části navíc podruhé udeřila čtvrtá hostující formace a Forman opět našel místo nad Hrubcovou lapačkou. "První třetina nám vyšla. Byli jsme míň vylučovaní, tlačili jsme se do brány, dali dva góly. Bohužel ve druhé přišel výpadek," řekl Miroslav Forman.

SESTŘIH: 2. semifinále play off, Třinec - Sparta 5:4 po prodloužení
Video se připravuje ...

Poté ale na ledě znovu začaly tryskat emoce, přitvrdilo se a hra rozbitá častým vylučováním svědčila mnohem více Ocelářům. Ti se odrazili od ubráněného čtyřminutového oslabení, v němž soupeře nepustili do vyložené šance. Pak během 94 sekund otočili stav. Novotný ještě zhatil sólový nájezd Krepse, ale z podobné situace si ho pak Klepiš vychutnal bekhendovou kličkou.

Domácím, kteří místy točili na ledě už jen řady Klepiše a Polanského, narostla křídla a vzápětí srovnal Polanský, při jehož přesilovkové střele od modré čáry šikovně stínil Novotnému Adamský. Drtivý tlak Třince o dalších 25 sekund později vyústil v třetí gól Hrni, který se obtočil kolem Barinka a z otočky zavěsil pod břevno. "Když budeme hrát takovou hru, tak ty góly nám tam budou padat. Ale v první třetině jsme nehráli to, co jsme chtěli. Pak jsme měli větší tah na branku a bylo to celkově lepší," uvedl Jiří Polanský.

Sparta však vrátila úder na začátku třetí části a mazák Vondrka nenápadnou ranou zpoza Trončinského dal svůj první gól v letošním play off. Už o dvě minuty si Pražané vzali vedení nazpět. Poprvé v sérii využili svou obávanou přesilovku, když puk za čáru z brankoviště doklepl Pilař.

Vypadalo to, že třineckým elitám v závěru chybí síly z pracného obratu v druhé části a domácí tlak neměl takovou intenzitu. Přesto se 134 sekund před koncem řádné doby z úhlu prosadil technickou střelou Milan Doudera. Ještě v normálním čase málem rozhodl Ružička, ale jeho sólo v poslední chvíli zastavil Hlinka.

Oceláři strávili valnou část prodloužení v tlaku, ale gól nedal ani ze sóla Polanský. Čtyři minuty před koncem jim však bezvadně vyšla kombinace mezi Ružičkou a Rothem, který rozhodl. "Byla tam nepřehledná situace, možná tam na naší straně došlo ke komunikačnímu šumu. Bohužel došlo k rychlému protiútoku a byl z toho gól. Musíme se podívat, jak to vzniklo a uděláme závěr," řekl sparťanský asistent Zdeněk Moták.

MOMENT: Několik potyček ve druhém zápase Třince se Spartou
Video se připravuje ...

HC Oceláři Třinec - HC Sparta Praha 5:4 v prodl. (0:2, 3:0, 1:2 - 1:0)
Branky a nahrávky: 34. Klepiš (Hrňa, Linhart), 36. Polanský (Ružička, Adamský), 36. Hrňa, 58. M. Doudera (Ružička, Hrňa), 76. Roth (Ružička, Trončinský) - 5. Buchtele (D. Přibyl), 20. Forman (D. Přibyl), 43. Vondrka (Pilař, Polášek), 45. Pilař (J. Hlinka, Réway). Rozhodčí: Hodek, Šír - Blümel, Kis. Vyloučení: 8:10. Využití: 1:1. Diváci: 5200 (vyprodáno). Stav série: 2:0.

Třinec: Hrubec - Roth, Klesla, Galvas, Linhart, Trončinský, M. Doudera - Hrňa, Klepiš, Ružička - Žejdl, Kreps, Orsava - Dravecký, Polanský, Adamský - Ciencala, Pechanec, Matuš - od 41. navíc Marek Růžička. Trenéři: Kalous a Varaďa.
Sparta: F. Novotný - Ďaloga, J. Mikuš, Pilař, Polášek, Piskáček, Barinka, Eminger - Kumstát, Pech, Vondrka - Réway, J. Hlinka, Rolinek - Dvořáček, Cingel, Sabolič - Forman, D. Přibyl, Buchtele. Trenéři: Jandač a Moták.

MATCH OVERVIEW LEGACY
29. 3. • 17:20
HC Oceláři Třinec
HC Oceláři Třinec
5:4
ONLINE
29. března
17:20
HC Sparta Praha
HC Sparta Praha
Góly

Domácí: 33:57. Klepiš, 35:06. Polanský, 35:31. Hrňa, 57:46. M. Doudera, 75:06. Roth

Hosté: 04:12. Buchtele, 19:04. Forman, 42:18. Vondrka, 44:41. Pilař

Sestavy

Domácí: Hrubec (Hamerlík) – Roth, Klesla (C), Galvas (A), Linhart, Trončinský, M. Doudera, Foltýn – Hrňa, Klepiš, Ružička – Žejdl, Kreps, Orsava – Dravecký, Polanský (A), Adamský – Cienciala, Pechanec, Matuš – Růžička. Trenér: Jiří Kalous.

Hosté: Novotný (Janus) – Ďaloga, Mikuš, Pilař (A), Polášek, Piskáček, Barinka, Eminger – Kumstát, Pech, Vondrka – Réway, Hlinka (A), Rolinek (C) – Forman, Přibyl, Buchtele – Sabolič, Cingel, Dvořáček – Černoch. Trenér: Josef Jandač.

Rozhodčí

Pavel Hodek, Robin Šír – Petr Blümel, Milan Kis

Stadion

Werk Arena, Třinec (kapacita: 5200 míst)

Návštěva

5200 (vyprodáno) diváků

ONLINE: Třinec - Sparta (17:20)

MOMENT: Jiřího Polanského zasáhl pukem Marek Trončinský
Video se připravuje ...

MOMENT: Pavel Hodek zkomplikoval rozehrávku Filipa Novotného
Video se připravuje ...

Linhart v souboji s Pechem
Linhart v souboji s Pechem

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud