Tomáš Vrábel
30. března 2015 • 21:52

Francouz deptá Kometu. Nechč*je nám to, zoufal si Hanzlík

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nebýt jeho, semifinále mezi Litvínovem a Brnem se mohlo vyvíjet úplně jinak. Jenže Verva má v brance Pavla Francouze, který je pro Kometu obrovskou překážkou. Hlavně díky němu loňský finalista hokejové extraligy prohrál na domácí půdě 0:3, stejným poměrem ztrácí v celé sérii a je na pokraji vyřazení.



MOMENT: Pavel Francouz v nesnázích po nahození Viléma Buriana
Video se připravuje ...

Ve třech semifinálových duelech Francouz inkasoval jen třikrát, celkem na něj šlo 78 střel, z čehož má úspěšnost zákroků neuvěřitelných 96,2%!

„Je skvělý. Je to náš stavební kámen defenzivy. Když uděláme chybu, on to napraví. V tomto třetím utkání vychytal 4-5 tutovek,“ řekl v rozhovoru pro Českou televizi litvínovský obránce Tomáš Pavelka.

Francouz sice pochytal všechny šance Komety, ale dopustil se i první velké hrubky v sérii. V polovině třetí třetiny za stavu 0:2 nezachytil lob ze středního pásma a volný puk se válel před odkrytou brankou mimo Francouzovu kontrolu. V této chvíli ho však zachránil vracející se obránce Gula, který včas kotouč odpálil do bezpečí.

MOMENT: Jan Káňa nastřelil tyč
Video se připravuje ...

„Snažil jsem se proti nahození vyjet, ale puk zůstal pode mnou. Myslel jsem, že je dokonce zamnou, tak jsem se tam začal válet… Mrzelo by mě, kdybych takovou chybou dostal Brno do hry,“ popsal reprezentační gólman.

Ještě předtím se v závěru druhé části Kometě podařilo Francouze překonat, ale Káňova střela švihem skončila na horní tyčce. To byly jediné dvě situace, které Francouz nekontroloval. Jinak byl pevný jako skála.

„Když to řeknu sprostě, tak nám to nechč*je. Když už to Francouz nechytne, tak je to břevno. Musíme se prostě víc tlačit do brány, jejich obránci ale hodně blokují střely,“ popsal brněnský obránce Jan Hanzlík.

I podle domácího kouče Vladimíra Kýhose bylo Káňovo břevno jedním z klíčových momentů utkání. „My chvíli poté inkasovali další branku. Obecně v této sérii málo střílíme, ale je to těžké, protože hráči Litvínova hrají hodně obětavě a chodí do střel, k brankáři se dostane minimum puků, které navíc Francouz vychytá.“

Ano, beci jsou pro Francouzovy statistiky a úspěšnost nesmírně důležité a sám brankář si to uvědomuje. „Kluci přede mnou hrají velmi dobře,“ přiznal Francouz.

SESTŘIH: 3. semifinále play off, Kometa Brno - Litvínov 0:3
Video se připravuje ...

Hokejisté Litvínova oslavují gól do brněnské sítě
Hokejisté Litvínova oslavují gól do brněnské sítě

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud