31. března 2015 • 04:40

Kometě požehnání nepomohlo. Chystá spolupráci s kostelem

Autor: vrb
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
Rock vs. Cataloni. Liverpool proti Londýnu v Oktagonu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Před pondělním semifinále zažili brněnští hokejisté neobvyklé rozbruslení. Navštívil ho římskokatolický kněz Mons. ThLic. Václav Slouk, brněnský děkan a farář ve farnosti u kostela sv. Jakuba, který požehnal tamní aréně. Ani to však Kometě nepomohlo, Litvínov zvítězil 3:0 a stejným poměrem vede v celé sérii.



„Byl jsem požádán, abych požehnal zdejší DRFG Areně. Platí to i pro lidi, kteří tady pracují. Tedy hlavně pro hokejisty, aby se jim dařilo a také všem ostatním zaměstnancům klubu, které tady vykonávají své poslání. Prostě, aby snažení lidí bylo v tomto oboru dobré a čestné,“ řekl kněz pro klubový web.

Václav Slouk má sport ve velké oblibě a Kometa je jeho oblíbeným týmem. Váží si toho, že má obrovskou podporu fanoušků. „Mám k tomu jen slova obdivu. Co Kometa působí v Brně, je to úžasné. I ven jezdí mnoho diváků, dá se tak říct, že výborné výsledky jsou i dílem fandů, kteří projevují svému týmu podporu. Je to zkrátka úžasné,“ přiznal kněz.

SESTŘIH: 3. semifinále play off, Kometa Brno - Litvínov 0:3
Video se připravuje ...

Zároveň brněnského děkana těší, že se brněnský extraligový klub zapojuje i do charitativních projektů. „Byl jsem velmi překvapen, jaký má Kometa široký záběr. Její aktivita je velmi dobrá, ať už pomáhá dětem vzdělávat se nebo se zaměřuje na postižené spoluobčany, z toho mám velkou radost.“

Václav Slouk také přiznal, že se mezi klubem a kostelem Sv. Jakuba připravuje vzájemná spolupráce. „Zatím je náš kostel mimo provoz, ale poté budeme rozvíjet určitou formu spolupráce, o které se jistě dozvíte,“ řekl bez bližších detailů.

Litvínov je krůček od postupu do finále extraligy
Litvínov je krůček od postupu do finále extraligy

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud