31. března 2015 • 19:48

SESTŘIH: Kometa odvrátila vyřazení, Litvínov porazila 4:1

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
Dresy repre? Neurazí, ale žádná sláva. Konečně zajímavé nápady, ale sráží je…
VŠECHNA VIDEA ZDE

Odmítli konec sezony. Hokejisté Komety Brno zvítězili ve čtvrtém semifinále hokejové extraligy na svém ledě nad Litvínovem 4:1 a snížili stav série na 1:3. Semifinále se přesouvá na sever Čech, kde je příští duel na programu v pátek.



SESTŘIH: 4. semifinále play off, Kometa - Litvínov 4:1
Video se připravuje ...

Trenéři Komety sáhli k velkému přeskupení sestavy, do které se po operaci vrátil obránce Kempný. Od úvodního buly uběhlo jen 28 vteřin a názory si o něco ostřeji vyměnili Jánský s domácím kapitánem Čermákem, za což inkasovali menší tresty. Při hře ve čtyřech na obou stranách působili domácí o něco živěji a i po návratu obou hříšníků na led se snažili ostřelovat Francouzovu branku ze všech možných pozic.

V osmé minutě se proti pravidlům provinil Trávníček a Brňané početní výhodu využili, když Zohorna zaskočil Francouze a se štěstím otevřel po ledě skóre. Strážce litvínovské branky tak inkasoval po 107 minutách a 14 vteřinách. V 15. minutě Hübl neuspěl v nájezdu proti Čiliakovi, na druhé straně neuspěli Burian a Koreis.

Pouhých 19 sekund po návratu ze šaten si pomohl faulem Chaloupka a znemožnil tak zakončení Zohornovi, jenž dostal šanci na opravu při trestném střílení. Svou druhou dnešní trefu ale nepřidal - Francouz zasáhl pravým betonem. Ve 24. minutě inkasoval Hübl za faul vysokou holí dvě minuty, po přetrvávajícím přemlouvání Čermáka se sudí ještě zajel podívat na oběť jeho zákroku Hanzlíka a další dvě minuty přidal navrch.

Vymíchal, ale neproměnil. Neúspěšné trestné střílení Tomáše Zohorny
Video se připravuje ...

Právě dodatečně udělený trest se ukázal jako velmi podstatný, neboť ve 27. minutě jen krátce poté, co Brno hrálo kvůli své nepozornosti pár vteřin ve čtyřech, napálil puk na modré čáře Malec a zvýšil na 2:0. Po polovině zápasu vyrazili v oslabení na zteč do přečíslení dvou na jednoho Hübl se zakončujícím Kubátem, ale Čiliak skvěle zasáhl. Ve 35. minutě však hosté dočkali, když Kuboš nechtěně "namazal" Petružálkovi.

Krátce poté rozezvučel Martynek tyč za Čiliakovými zády. Na konci 37. minuty zazvonila branková konstrukce i na druhé straně, když trefil tyč bekhendovou dorážkou Burian. I on se ale dočkal 24 vteřin před druhou přestávkou, když těsně před Francouzem tečoval Kubošovu ránu.

Zkraje třetí třetiny minul ve slibné pozici Gerhát. Domácí si však jinak pečlivě hájili vybojované vedení a Verva se příliš do šancí nedostávala. V závěru sáhli Severočeši k oddechovému času a následně i ke hře bez brankáře, čehož využil k potvrzení výhry trefou do prázdné branky Káňa.

Zohorna odčaroval Francouze. Kometa po překvapivé střele vedla 1:0
Video se připravuje ...
Horké hlavy. Ručinský a Čermák se dvakrát za deset vteřin dostali do konfliktu
Video se připravuje ...
Ani na střídačce není bezpečno. Puk způsobil útočníkovi Komety krvavé zranění
Video se připravuje ...

HC Kometa Brno - HC Verva Litvínov 4:1 (1:0, 2:1, 1:0)
Branky a nahrávky: 10. H. Zohorna (Honejsek, Hanzlík), 27. Malec (Honejsek, Koreis), 40. Burian (Kuboš, Vondráček), 59. J. Káňa II (Dočekal) - 35. Petružálek. Rozhodčí: Šír, Šindler - Brejcha, Charvát. Vyloučení: 3:6. Využití: 2:0. Diváci: 7200 (vyprodáno). Stav série: 1:3.

Brno: Čiliak - Ptáček, Kempný, Kováčik, Hanzlík, Kuboš, Malec, Hájek - Ton, L. Čermák, J. Káňa II - Vondráček, Koreis, Burian - Honejsek, H. Zohorna, J. Hruška - Mrázek, Wasserbauer, Dočekal. Trenéři: Kýhos, Pešout a K. Beran.
Litvínov: Francouz - Chaloupka, Kubát, Gula, T. Pavelka, F. Pavlík, Z. Sklenička - Jánský, Hübl, Lukeš - Petružálek, R. Hanzl, Ručinský - Martynek, Gerhát, Trávníček - Majdan, Piroš, Jurčík. Trenéři: Rulík a M. Hořava st.

MATCH OVERVIEW LEGACY
31. 3. • 17:20
HC Kometa Brno
HC Kometa Brno
4:1
ONLINE
31. března
17:20
HC Verva Litvínov
HC Verva Litvínov
Góly

Domácí: 09:06. Zohorna, 26:18. Malec, 39:36. Burian, 58:50. Káňa

Hosté: 34:36. Petružálek

Sestavy

Domácí: Čiliak (Falter) – Kempný, Ptáček, Hanzlík, Kováčik, Malec, Kuboš, Hájek – Káňa, Čermák (C), Ton – Burian, Koreis, Vondráček – Hruška, Zohorna, Honejsek – Dočekal, Wasserbauer, Mrázek. Trenér: Vladimír Kýhos.

Hosté: Francouz (Petrásek) – Kubát, Chaloupka, Pavelka, Gula, Sklenička, Pavlík, Kokeš – Lukeš, Hübl, Jánský – Ručinský, Hanzl, Petružálek – Trávníček (C), Gerhát, Martynek – Jurčík, Piroš, Majdan. Trenér: Radim Rulík.

Rozhodčí

Robin Šír, Vladimír Šindler – Tomáš Brejcha, Petr Charvát

Stadion

DRFG Arena

Návštěva

7200 diváků

ONLINE: Brno - Litvínov (17:20)

Za tuto potyčku Čermák a Jánský zamířili na trestnou lavici
Za tuto potyčku Čermák a Jánský zamířili na trestnou lavici

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Čtvrtfinále
Články odjinud


Články odjinud