Tomáš Vrábel
1. dubna 2015 • 22:09

Ďábelský tah, gól a bitka. Třinec odvolal brankáře ve druhé třetině

Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Sázka na jednu kartu. Vabank. All in. Třinec ve třetím semifinále hokejové extraligy prohrával do 38. minuty na Spartě 0:2, trenéři se tak rozhodli k riskantnímu kroku. Přesilovku čtyř proti třem zdvojnásobili tím, že odvolali brankáře a na led poslali pátého hráče. A tento tah jim vyšel, Jakub Klepiš snížil. Ani to však Ocelářům nestačilo, prohráli 1:4 a Sparta snížila stav série na 1:2. Semifinále pokračuje ve čtvrtek v Praze.



„Měl jsem takový pocit, že to můžeme zkusit, když jsme prohrávali a soupeř nám toho moc nedovolil. Vsadili jsme na jednu kartu, mohli jsme inkasovat a to už by bylo asi po zápase. Ale vyšlo nám to, a pak už to bylo vyrovnané utkání, nervóznější, ale vyrovnané,“ popsal kouč Václav Varaďa.

Přitom nešlo o žádnou nacvičenou akci. „Kluci to sehráli spontánně, v takové přesilovce s otevřenou kasou se toho nedá moc natrénovat. Je to velký risk, ale dostal nás do hry,“ dodal asistent hlavního trenéra Jiřího Kalouse.

A podobně mluvil i kapitán Ocelářů Rostislav Klesla. „Nemohli jsme se dostat do nějakých super šancí, zkusili jsme to a vyšlo to. Byl to kontaktní gól, a pak jsme měli další šance, bohužel nám to tam nespadlo.“

Třinec si podobnou situaci vyzkoušel už v základní části v Hradci Králové, kde na konci druhé třetiny dostal početní výhodu pěti proti třem na 116 vteřin a rovněž odvolal brankáře. Tehdy mu to ale nevyšlo, neskóroval a naopak mohl inkasovat, Tomáš Knotek ale odkrytou klec netrefil.

„Překvapený jsem nebyl, protože to v sezoně už zahráli. Myslím, že to nijak nehrálo roli, že bychom byli v šoku, a proto jsme inkasovali,“ přiznal sparťan Tomáš Rolinek, který byl při této situaci na ledě. Třinecký Jakub Klepiš propálil gólmana Filipa Novotného střelou téměř od modré čáry. „Měl jsem ji zblokovat, i brankáři jsem clonil, takže to beru na sebe,“ doplnil domácí kapitán.

Naopak Miroslav Forman nečekaný krok Třince ani nezaregistroval. „Ani jsme si toho nevšiml,“ přiznal s úsměvem.

Rolinek se navíc vzápětí pustil do bitky s Tomášem Plíhalem, za což vyfasoval dvě trestné minuty, třinecký útočník čtyři. „Nic to nebylo, klasická šarvátka. Šli jsme jeden na jednoho do rvačky a nic víc bych v tom nehledal,“ uzavřel Rolinek.

Hlinka střílí gól za třineckého brankáře Hrubce
Hlinka střílí gól za třineckého brankáře Hrubce

SESTŘIH: 3. semifinále play off, Sparta - Třinec 4:1
Video se připravuje ...

Loktem do hlavy. Orsava se těžce sbíral, Buchtele dostal desítku
Video se připravuje ...

Klepiš chyboval při rozehrávce a namazal Spartě na gól
Video se připravuje ...

MOMENT: Šance Jaroslava Hlinky na druhý gól
Video se připravuje ...

MOMENT: Tomáš Rolinek doslat pukem do zápěstí
Video se připravuje ...

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud