2. dubna 2015 • 04:50

Drsná ŘEŽ na Spartě. Bitka střídala bitku, Polášek vláčel soka po ledě

Autor: vrb
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
VŠECHNA VIDEA ZDE

Několik rvaček a 56 trestných minut. Středeční semifinále hokejové extraligy mezi Spartou a Třincem (4:1, 1:2 na zápasy) ovládly emoce. Největší mela se strhla za rozhodnutého stavu v závěru utkání, kdy vzniklo několik znepřátelených dvojic. „A jiné už to nebude,“ shodují se aktéři série, která pokračuje ve čtvrtek.



První opravdová bitka se strhla na konci druhé třetiny, kdy třinecký Jakub Klepiš při nečekané powerplay snížil na 1:2. Hned se do sebe pustili Tomášové Rolinek a Plíhal. Sparťan vyfasoval dvě trestné minuty a třinecký hráč čtyři. „Nic to nebylo, klasická šarvátka. Šli jsme jeden na jednoho do rvačky a nic víc bych v tom nehledal,“ popsal Rolinek.

Emoce zaplavily led hlavně v závěru utkání. Dvě minuty před koncem shodili rukavice Petr Kumstát a Rostislav Klesla. Na závěrečné chvíle pak třinečtí trenéři poslali na led mladíky včetně Michaela Foltýna, který do utkání zasáhl poprvé a v potyčkách byl velice iniciativní. Postavil se mu tvrdý sparťanský obránce Adam Polášek, jenž rvačku jednoznačně ovládl a soupeře chvíli vláčel po ledě. Šlo o důrazný vzkaz: Tohle teda ne! Vyloučeni navíc za další šarvátky byli Karel Pilař a Miroslav Forman na jedné straně a David Cienciala na druhé.

MOMENT: Emoce na konci zápasu
Video se připravuje ...

„Myslím, že to vyhrotili oni, šli na led kvůli tomu. Takhle to v play off ale je a ještě to bude dlouhé. Asi nám chtěli poslat nějaký vzkaz nebo nás zastrašit. Na hřiště šli mladí kluci, kteří se seběhli na Příbu (Daniela Přibyla) a my se musíme bránit,“ popsal Forman.  

Potěšilo ho také to, že sparťané měli v bitkách většinou navrch. „Když se rozhlédnu po kabině, tak nikdo nemá problém shodit rukavice a s kýmkoli se poprat a zastat se spoluhráče. V tomhle jsme strašně silní a zastrašit se nenecháme. Asi jsme dali najevo, že tudy cesta nevede,“ přidal sparťanský útočník.

Sám se pak ještě pustil do slovní přestřelky s Kleslou na trestné lavici. Třineckému kapitánovi se nelíbila gesta sparťanského útočníka směrem k tribunám. „Nemusím to divadlo, je zbytečné mávat na lidi a dělat takové extempore, to k tomu nepatří. Když trefí mladého hráče, fajn, ale divadlo je zbytečné,“ vysvětlil Klesla.

SESTŘIH: 3. semifinále play off, Sparta - Třinec 4:1
Video se připravuje ...

A přiznal, že ve vyřazovacích bojích je tvrdost důležitá. „My chceme hrát technicky, ofenzivně i tvrdě, obzvláště v play off. Jak se říká, ‚nechceme pustit kostičku‘ a jdeme do toho naplno. Osobní souboje k tomu patří a my nechceme ucuknout.“

A třinecký kouč Václav Varaďa předpokládá, že další průběh série už jiný nebude. Lze očekávat plno osobních soubojů, rvaček nevyjímaje. „Emoce hrají roli, oběma týmům jde o hodně a moc se tomu nedivím. A diváci ani hráči podle mě překvapení nejsou,“ pravil asistent Jiřího Kalouse.

Sparťanský kouč Zdeněk Moták má stejný názor. „Emoce k zápasům play off určitě patří, ale jestli týmy chtějí podávat dobré výkony, tak se budou muset hrát v pěti. Z naší strany se budeme snažit ty správné emoce vydat a ty špatné udržet na uzdě.“

Ke konci utkání se hráči Sparty a Třince porvali
Ke konci utkání se hráči Sparty a Třince porvali

MOMENT: Tomáš Rolinek doslat pukem do zápěstí
Video se připravuje ...

MOMENT: Odvolaný brankář ve druhé třetině, gól a bitka
Video se připravuje ...

Loktem do hlavy. Orsava se těžce sbíral, Buchtele dostal desítku
Video se připravuje ...

Klepiš chyboval při rozehrávce a namazal Spartě na gól
Video se připravuje ...

Hlinka gólem otevřel třetí vzájemný zápas s Třincem
Video se připravuje ...

MOMENT: Šance Jaroslava Hlinky na druhý gól
Video se připravuje ...

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud