2. dubna 2015 • 22:32

VIDEO: To byla MELA. Kde je puk? Přiřítil se Hlinka a rozhodl

Autor: vrb
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
Dresy repre? Neurazí, ale žádná sláva. Konečně zajímavé nápady, ale sráží je…
VŠECHNA VIDEA ZDE

Moment, který výrazně ovlivnil další průběh série. Sparta rozhodla čtvrté semifinále s Třincem gólem na 2:1 až v prodloužení. V nepřehledné situaci v brankovišti Ocelářů se nejlépe zorientoval Jaroslav Hlinka, který kotouč dostal za brankovou čáru. Díky tomu Sparta vyrovnala sérii na 2:2 a smazala tak dvoubodový náskok. Semifinále pokračuje v sobotu.



Necelé dvě minuty po začátku prodloužení vznikla skrumáž kolem brankáře Ocelářů Petera Hamerlíka, a ten jen ležel na zádech. Myslel si, že kotouč je pod ním, ale v tom se přiřítil Hlinka a dostal ho za čáru. „Střela byla tečovaná a propadlo mi to mezi nohama. Necítil jsem, kde je puk,“ přiblížil Hamerlík.

Neuvěřitelný gól. Hamerlík puk nezalehl a Hlinka ho dotlačil do sítě
Video se připravuje ...

Hlinka se tak stal hrdinou. „Z dálky jsem viděl, že za třineckým gólmanem ležel volný puk, tak jsem se tam snažil najet a šťouchnout do toho. Ani nevím, jak to tam padlo. Trefil jsem kotouč, ale jestli ho někdo ještě po mě dorazil, to nevím,“ popsal Hlinka moment, díky kterému Sparta semifinále

„Gólmanovi puk nějak propadl a viděli jsme, že je celou dobu za ním. Jarda Hlinka si ho všiml jako první a dal to tam,“ dodal další sparťanský útočník Petr Kumstát .

Útočník Sparty Jaroslav Hlinka dotlačil puk do branky Třince a napínavou bitvu tím v prodloužení rozhodl
Útočník Sparty Jaroslav Hlinka dotlačil puk do branky Třince a napínavou bitvu tím v prodloužení rozhodl

Třinecké branka hodně zaskočila. Sparťané už se chystali na děkovačku s fanoušky a Hamerlík dál stav v brance s upřeným pohledem na kostku nad ledem a čekal na záznam celé akce. Nedočkal se ho.

„Viděl jsem ten puk pod Hamasem (Hamerlíkem) a myslel jsem, že rozhodčí pískne. Najednou se ale objevil v bráně, takže přesně nevím, co se tam stalo,“ přiznal třinecký Antonín Pechanec.

Oceláře tak porážka pochopitelně hodně mrzela. Vždyť během dvou dnů na ledě Sparty promarnili náskok 2:0 na zápasy. „Jsme samozřejmě zklamaní, že nám tento zápas unikl a dovolili jsme Spartě, aby srovnala krok. Uvidíme, jaký bude další průběh. My se poctivě připravíme na sobotní domácí utkání, abychom podali lepší výkon, než teď a opět se vrátili do Prahy s vedením v sérii,“ uzavřel hostující kouč Václav Varaďa.

MATCH OVERVIEW LEGACY
2. 4. • 18:20
HC Sparta Praha
HC Sparta Praha
2:1
ONLINE
2. dubna
18:20
HC Oceláři Třinec
HC Oceláři Třinec
Góly

Domácí: 30:57. Hlinka, 61:45. Hlinka

Hosté: 23:23. Polanský

Sestavy

Domácí: Novotný (Janus) – Ďaloga, Mikuš, Pilař (A), Polášek, Piskáček, Barinka, Eminger – Kumstát, Pech, Vondrka – Sabolič, Hlinka (A), Rolinek – Forman, Přibyl, Buchtele – Réway, Dragoun, Dvořáček – Černoch. Trenér: Josef Jandač.

Hosté: Hamerlík (Hrubec) – Roth, Klesla (C), Galvas (A), Linhart, Hrabal, M. Doudera, Foltýn – Hrňa, Klepiš, Ružička – Dravecký, Polanský (A), Adamský – Cienciala, Plíhal, Orsava – Chmielewski, Pechanec, Růžička. Trenér: Jiří Kalous.

Rozhodčí

Hodek, Šír – Brejcha, Suchánek

Stadion

Tipsport arena, Praha

SESTŘIH: 4. semifinále play off, Třinec - Sparta 2:1 v prodloužení
Video se připravuje ...

Potyčka Klepiše s Dragounem. Společně zbourali i rozhodčího
Video se připravuje ...

Hlinka po gólu hecoval diváky: Trošku mě to vtáhlo, přiznal
Video se připravuje ...

Nedáš, dostaneš! Klesla v obrovské šanci neuspěl a Sparta trestala
Video se připravuje ...

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Čtvrtfinále
Články odjinud


Články odjinud