Tomáš Vrábel
2. dubna 2015 • 23:00

Třinecká jednička na střídačce. Místo Hrubce nečekaně chytal Hamerlík

TOP VIDEA
Penalty ve šlágrech? Křapka měl proti Krejčímu namále, Chorý pádu přidal
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tento krok měl Třinec nakopnout, ale nestalo se. Do čtvrtého semifinále hokejové extraligy nasadili trenéři Ocelářů do branky Petera Hamerlíka místo Šimona Hrubce, ani ten však porážku 1:2 v prodloužení neodvrátil. Série tak bude pokračovat v sobotu za stavu 2:2.



Třiadvacetiletý Hrubec byl nejlepším gólmanem základní části, co se týče průměru inkasovaných branek na zápas. V procentuální úspěšnosti byl s hodnotou 92,41% třetí (Hamerlík pětadvacátý, 91,18%). Odchytal 37 utkání, jeho parťák jen 16. Byl nominován i do národního týmu.

V klíčové chvíli ale třinečtí trenéři vsadili na zkušenější 33letého Hamerlíka, který před čtyřmi lety vychytal Ocelářům titul. „Tak jsme to prostě cítili. Peterovi jsme to oznámili po středečním utkání (4:1),“ přiblížil asistent trenéra Václav Varaďa.

SESTŘIH: 4. semifinále play off, Třinec - Sparta 2:1 v prodloužení
Video se připravuje ...

Hrubec má sice v play off horší statistiky než v dlouhodobé části, ale nijak výrazně – 2,42 gólu na zápas a úspěšnost zákroků 91,63%. Nejslabší chvilku si v semifinále vybral ve druhém utkání, kdy pustil Vondrkovu střelu příklepem téměř od modré čáry. Žádných výraznějších chyb se však jinak nedopustil.

„Hamas (Hamerlík) chytal výborně, stejně tak Šimon předtím. Chtěli jsme udělat nějaký nový impuls a věřili jsme, že vyhrajeme, bohužel to nevyšlo,“ litoval třinecký útočník Antonín Pechanec.

Neuvěřitelný gól. Hamerlík puk nezalehl a Hlinka ho dotlačil do sítě
Video se připravuje ...

Sparťané v tom, že v třinecké brance nastoupil Hamerlík místo Hrubce, žádnou výhodu nebo nevýhodu neviděli. „Nebylo to znát. Chytal dobře, předtím Hrubec také,“ přiznal Jaroslav Hlinka, který ve dvou utkáních na domácím ledě vstřelil čtyři branky.

A podobně mluvil i Petr Kumstát. „Nějak jsme to neřešili. Chytal dobře a moc puku z něj nevypadávalo. Ale gólmani oba ty zápasy chytali slušně.“

Následující zápas bude nesmírně důležitý – vítěz totiž získá ‚mečbol‘. Vsadí třinečtí trenéři v brankovišti na dravé mládí, nebo na zkušenost? Jasno bude už v sobotu.

Hlinka po gólu hecoval diváky: Trošku mě to vtáhlo, přiznal
Video se připravuje ...

Potyčka Klepiše s Dragounem. Společně zbourali i rozhodčího
Video se připravuje ...

Nedáš, dostaneš! Klesla v obrovské šanci neuspěl a Sparta trestala
Video se připravuje ...

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Finále
Články odjinud


Články odjinud