Tomáš Vrábel
3. dubna 2015 • 09:25

ČTYŘI góly ve DVOU zápasech. Hlinka ukázal srdce bojovníka

TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Na třineckém ledě se mu nedařilo a Sparta prohrála oba zápasy. V domácím prostředí už se Jaroslav Hlinka rozjel a ve dvou utkáních vstřelil čtyři góly. Nejprve režíroval výhru 4:1, pak zařídil cenný skalp v prodloužení 2:1. Hlavně díky němu Sparta srovnala semifinále hokejové extraligy s Oceláři na 2:2.



„Je to opravdový bojovník se srdcem na správném místě. Tyto domácí zápasy byly jeho,“ přiznal sparťanský kouč Zdeněk Moták.

Hlinka se s deseti body rázem vyhoupl do čela kanadského bodování play off, přestože Sparta zvládla čtvrtfinále nejrychlejším možným způsobem 4:0 a na kontě tak má jenom osm utkání, nejméně z elitní osmičky produktivity. Semifinále ale pro něj a celý pražský tým nezačalo vůbec dobře, ztrátu dvou venkovních zápasů však Sparta dokázala napravit. Ve druhém duelu navíc ještě nastřelil tyč.

SESTŘIH: 4. semifinále play off, Třinec - Sparta 2:1 v prodloužení
Video se připravuje ...

„Já nevím, jestli to je forma nebo ne, hlavně, že to pomáhá mužstvu. Důležité je, že jsme zase urvali vítězství, které jsme potřebovali, série je znovu vyrovnaná a jedeme do Třince za stavu 2:2. Pokusíme se vyhrát i tam,“ řekl Hlinka po čtvrtém semifinále, které rozhodl v prodloužení kuriózní brankou.

V nepřehledné situaci v třineckém brankovišti našel kotouč, který dokázal poslat za brankovou čáru. „Z dálky jsem viděl, že za gólmanem zůstal ležet volný puk. Snažil jsem se tam najet a šťouchnout do toho. Ani nevím, jak to tam padlo, ten puk jsem trefil, ale jestli ještě někdo po mně, to nevím,“ přiblížil rozhodující moment.

Neuvěřitelný gól. Hamerlík puk nezalehl a Hlinka ho dotlačil do sítě
Video se připravuje ...

Jeho samotného atmosféra před 11 tisíci diváky strhla a vyrovnávací gól na 1:1 slavil velkolepými gesty. „Trošku mě to vtáhlo, v tu chvíli jsem cítil, že ty diváky potřebujeme. Bylo to spontánní, nic, že bych si chtěl honit tričko. Chtěl jsem, aby nám diváci v tu chvíli pomohli,“ přiznal.

Hlinka tak v důležité fázi semifinále potvrdil roli tahouna Sparty. „Rozhodl obě utkání. Táhne nás jako správný lídr a doufám, že mu to vydrží,“ pravil Petr Kumstát. A obránce Marek Ďaloga zdůraznil: „Je to náš lídr celou sezonu, ale nesmíme se spoléhat jen na něj. Musíme mu pomáhat tím, že góly budou dávat i jiní.“

Série pokračuje v sobotu v Třinci, kde Sparta obě utkání v play off prohrála. A opět pro ni bude klíčové, jestli se Hlinka dokáže prosadit.

Hlinka po gólu hecoval diváky: Trošku mě to vtáhlo, přiznal
Video se připravuje ...

Útočník Sparty Jaroslav Hlinka dotlačil puk do branky Třince a napínavou bitvu tím v prodloužení rozhodl
Útočník Sparty Jaroslav Hlinka dotlačil puk do branky Třince a napínavou bitvu tím v prodloužení rozhodl

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Finále
Články odjinud


Články odjinud