8. dubna 2015 • 16:49

Kýhos v Kometě skončí, s majitelem nenašli společnou řeč

Autor: jp
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Třetí mužstvo hokejové extraligy Kometa Brno je bez trenéra. Po dvou medailích ve dvou po sobě jdoucích sezonách nenabídlo vedení klubu novou smlouvu Vladimíru Kýhosovi a místo toho si hledá nového kouče. Klub to potvrdil v tiskové zprávě. Důvodem je podle informací iSport.cz komunikační bariéra mezi Kýhosem a majitelem Liborem Zábranským.



K ukončení spolupráce s Vladimírem Kýhosem dění v Brně v posledních dnech směřovalo. Kometa šla do play off s jednoznačným cílem, jímž byl mistrovský titul, k tomu se však po semifinálovém vyřazení s Litvínovem nedostala. A tak přijdou změny.

„Po zvážení všech pro a proti jsme se rozhodli, že po vypršení stávající smlouvy s trenérem Kýhosem o další jednat nebudeme,“ potvrdil očekávanou skutečnost v tiskové zprávě Libor Zábranský.

„Za odvedenou práci v Kometě mu za celé vedení děkuji a jsem si jist, že své trenérské kvality brzy potvrdí v jiném extraligovém klubu. Za všechny v Kometě mu do další kariéry přejeme hodně štěstí. O složení realizačního týmu pro následující sezónu budeme nadále intenzivně jednat. Do letní přípravy máme času relativně dost,“ dodal.

S Kýhosem bilancoval sezonu v úterý, trenér ale svůj konec tušil už dřív. Ještě během série s Litvínovem poskytl deníku Sport otevřený rozhovor, v němž vyjádřil svoje rozčarování z toho, že s ním o budoucnosti nikdo nemluví.

„S kolegy trenéry jsme společně vybudovali mužstvo, složené přitom z poloviny, dá se říct, prvoligových hráčů. Kus práce je za námi vidět. Jak v minulé sezoně, tak v nynější. Já za ocenění naší práce nepovažuju umístění, mnohem víc to, že se podařilo začlenit spoustu mladých kluků, kteří dokázali hrát dobrý hokej, na nějž chodí plný stadion. V tom vidím důvod, proč by za námi někdo měl přijít s nabídkou nové smlouvy. Sám sebe se ptám, zda si vůbec někdo váží práce, kterou jsme tu s (asistenty) Martinem Pešoutem a Karlem Beranem pro Kometu odvedli,“ řekl. S tím, že ho taková odezva ze strany vedení klubu mrzí i lidsky.

Podle zákulisních zpráv byl tento rozhovor jedním z důvodů ukončení spolupráce. Zábranský nedal na medailovou bilanci Komety pod Kýhosem a podruhé během svého šéfování Kometě (poprvé se tak stalo v sezoně 2009/10) 58letého trenéra z klubu vyhodil.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Čtvrtfinále
Články odjinud


Články odjinud