10. dubna 2015 • 19:50

Slavia porazila Motor a je první, Chomutov padl s Olomoucí

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

V osmém kole hokejové baráže o extraligu uspěli hokejisté pražské Slavie. Venku porazili České Budějovice a vrátili se na první místo čtyřčlenné tabulky. Za nimi je Chomutov, který nestačil na Olomouc.



Slavia porazila Motor a je znovu první

Hokejisté Slavie zabrali po dvou domácích porážkách a vyhráli v 8. kole baráže o extraligu na ledě Českých Budějovic 4:2. Pražané se tak posunuli se tak do čela tabulky a vedou o bod před druhým Chomutovem a třetí Olomoucí. Čtyřmi body za gól a tři asistence se podílel na výhře Slavie Jaroslav Bednář, dvakrát za vítěze skóroval maďarský útočník János Vas. Poslední Jihočeši na postupovou pozici ztrácejí už pět bodů.

První třetina patřila od úvodu do konce hostům. Ti začali zápas ve velkém stylu a už po 21. vteřinách skóroval Vas. Domácí na soupeře v ničem nestačili a ten mohl přidat i další zásahy. Velké šance měl především útočník Holec, ale ve 12. a později ani ve 20. minutě neskóroval.

Také v počátku druhé třetiny se zdálo, že Slavia nepovolí z tempa. Opět se jí gólově povedl začátek, když se prosadil Bednář, který skóroval v přesilovce pěti proti třem. Jenže domácí se dokázali zvednout. V polovině zápasu propálil od modré čáry Furcha obránce Dan Růžička a Českobudějovičtí rázem ožili.

Ve zlepšeném výkonu pokračovali Jihočeši i ve třetí části. Z přesilové hry se jim podařilo ve 45. minutě díky Kuchejdovi vyrovnat na 2:2. Jenže za 29 vteřinách udeřila i Slavia, když se prosadil opět Vas. Zlomem v utkání pak byla 98 sekund trvající přesilovka pěti proti třem, kterou domácí nedokázali využít. Naděje pak Českobudějovickým definitivně sebral v 53. minutě Bednář, jenž vstřelil čtvrtý gól hostů a zby zbytek zápasu pak strávil na trestné lavici po desetiminutovém trestu za nesportovní chování.

SESTŘIH: 8. kolo baráže, České Budějovice - Slavia 2:4
Video se připravuje ...

ČEZ Motor České Budějovice - HC Slavia Praha 2:4 (0:1, 1:1, 1:2)
Branky a nahrávky: 33. Dan Růžička (Pajič), 45. Kuchejda (Žovinec) - 1. Vas (Sklenář, Bednář), 22. Vlasák (Valach, Bednář), 45. Vas (Bednář, Knot), 53. Bednář. Rozhodčí: Hribik, Pešina - Gebauer, Lederer. Vyloučení: 4:6, navíc Bednář (Slavia) 10 min. Využití: 2:1. Diváci: 6244.

České Budějovice: Bláha - Punčochář, Žovinec, Suchánek, Vráblík, Mucha, Semrád, Dan Růžička - Marek, Pajič, Švihálek - Nouza, J. Straka, Kuchejda - A. Přibyl, Rob, Vaniš - Pašek, Trummer, D. Boháč. Trenéři: Rosol a Bělohlav.
Slavia Praha: D. Furch - A. Růžička, Štich, Valach, Knot, Beňovič, Kolařík - Bednář, Vas, Sklenář - M. Čermák, Vlasák, Pletka - Stránský, Holec, Kolář - Babka, Andres, J. Doležal. Trenéři: J. Beránek a Srdínko.

MATCH OVERVIEW LEGACY
10. 4. • 17:00
ČEZ Motor České Budějovice
ČEZ Motor České Budějovice
2:4
ONLINE
10. dubna
17:00
HC Slavia Praha
HC Slavia Praha
Góly

Domácí: 32:32. D. Růžička, 44:15. Kuchejda

Hosté: 00:21. Vas, 21:24. Vlasák, 44:44. Vas, 52:11. Bednář

Sestavy

Domácí: Bláha (Gába) – Punčochář, Žovinec, Suchánek, Vráblík, D. Růžička, Mucha, Semrád – Marek, Pajič, Švihálek – Nouza, J. Straka, Kuchejda – Vaniš, Rob, Přibyl – Pašek, Trummer, Boháč – Švec.

Hosté: Furch (A. Svoboda) – A. Růžička, Štich, Valach, Knot, Beňovič, Kolařík, Drahorád, Šulc – Bednář, Vas, Sklenář – Čermák, Vlasák, Pletka – Stránský, Holec, Kolář – Babka, Andres, Doležal.

Rozhodčí

Hribik, Pešina – Gebauer, Lederer

Stadion

Budvar aréna

Návštěva

6244 diváků

ONLINE: České Budějovice - Slavia (17:00)


Olomouc si venku poradila s Chomutovem

Hokejisté Olomouce vyhráli v 8. kole baráže o extraligu na ledě Chomutova 4:3 a na druhé Piráty se bodově dotáhli. Oba sokové ztrácejí bod na vedoucí Slavii. Předposlední tým extraligy vylepšil svou pozici druhou výhrou za sebou. Chomutov, který doma neuspěl podruhé za sebou, prohrával v 47. minutě už 0:4 a přes závěrečný finiš zůstal bez bodu.

Lepší vstup do zápasu měli hosté a v přečíslení dvou na jednoho měl příležitost olomoucký Matai, ale Hanuljak puk vyrazil. Domácí pak nevyužili dvě přesilovky, ale od poloviny úvodní části získali převahu. Největší možnost měl v 15. minutě Chlouba, který také v přečíslení přestřelil Vošvrdovu branku. V závěru úvodní části ještě zasáhl olomoucký gólman proti Gajovskému.

Hned po dvou minutách druhé třetiny měl velkou šanci domácí Lukáš Květoň, ale jeho střelu, směřující do poloprázdné brány, zastavila brusle hostujícího obránce. Domácí měli nadále převahu, ale zničehonic udeřilo na druhé straně, když v 27. minutě z levého kruhu prostřelil chomutovského brankáře Vyrůbalík.

Za dvě minuty mohl vyrovnat Šulák, ale proti jeho střele zasáhl Vošvrda vyrážečkou. A tak se opět prosadila Olomouc. Ve 30. minutě ve skrumáži před domácí brankou zůstal puk na lapačce ležícího Hanuljaka a Říha ho lehce sklepl do sítě. Rozhozeného Hanuljaka za další dvě minuty překonal Knotek, který vybruslil zpoza brány a zasunul puk do sítě potřetí.

Do branky Pirátů se následně postavil Miroslav Kopřiva, který držel čistý štít do 47. minuty. V té jej překonal v přesilovce z mezikruží Marosz, který trefil levý horní roh domácí branky. Chomutov se ale nevzdal, za 73 sekund poprvé překonal Vošvrdu tečí Rýglovy střely osamocený Hřebejk.

V 52. minutě se trefil z mezikruží Kämpf a za dalších 86 vteřin upravil na rozdíl jediného gólu nehlídaný Gajovský. Těsný náskok ale už hosté ubránili i při dlouhé power play Pirátů.

Piráti Chomutov - HC Olomouc 3:4 (0:0, 0:3, 3:1)
Branky a nahrávky: 48. Hřebejk (Rýgl), 52. Kämpf (L. Květoň, Rýgl), 54. Gajovský (D. Květoň, Skinner) - 27. Vyrůbalík (Marosz), 30. Řípa (Herman, Pekr), 32. J. Knotek (Laš, Staněk), 47. Marosz (T. Rachůnek, Skrbek). Rozhodčí: Šír, Hradil - Brejcha, Suchánek. Vyloučení: 3:3. Využití: 0:1. Diváci: 4579.

Chomutov: Hanuljak (32. M. Kopřiva) - Rutta, Skinner, Rýgl, J. Drtina, Šulák, Toman - Hovorka, Dušek, L. Květoň - O. Kaše, V. Růžička ml., Gajovský - D. Květoň, Kämpf, Hřebejk - McGregor, Chlouba, Šagát. Trenéři: B. Kopřiva a Totter.
Olomouc: Vošvrda - Houdek, Skrbek, Majeský, Vyrůbalík, Škůrek, Ondrušek, od 21. navíc Staněk - Matai, Patera, Buc - Kucharczyk, J. Knotek, Laš - Pekr, Herman, Řípa - Zuzin, Marosz, T. Rachůnek. Trenéři: Fiala, Dopita a Tomajko.

MATCH OVERVIEW LEGACY
10. 4. • 17:30
Piráti Chomutov
Piráti Chomutov
3:4
ONLINE
10. dubna
17:30
HC Olomouc
HC Olomouc
Góly

Domácí: 47:44. Hřebejk, 51:38. Kämpf, 53:04. Gajovský

Hosté: 26:26. Vyrůbalík, 29:19. Řípa, 31:48. Knotek, 46:32. Marosz

Sestavy

Domácí: Hanuljak (32. Kopřiva) – Rutta, Skinner, Rýgl, Drtina (C), Šulák, Toman – Hovorka (A), Dušek, L. Květoň – O. Kaše, Růžička, Gajovský – D. Květoň, Kämpf, Hřebejk (A) – McGregor, Chlouba, Šagát – Račuk, Veselý.

Hosté: Vošvrda (Trvaj) – Skrbek, Houdek, Vyrůbalík (A), Staněk, Ondrušek (A), Škůrek, Rašner – Buc, Patera (C), Matai – Laš, Knotek, Kucharczyk – Řípa, Herman, Pekr – Rachůnek, Marosz, Zuzin.

Rozhodčí

Hradil, Šír – Brejcha, Suchánek

Stadion

SD ARÉNA

Návštěva

4679 diváků

ONLINE: Chomutov - Olomouc (17:30)

Tabulka:

1. Slavia Praha 8 4 1 0 3 15:13 14
2. Chomutov 8 3 2 0 3 22:17 13
3. Olomouc 8 4 0 1 3 21:19 13
4. České Budějovice 8 2 0 2 4 17:26 8

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud