11. dubna 2015 • 17:33

SESTŘIH: Litvínov udeřil v přesilovkách, Třinec na úvod padl 1:3

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
Zdrcený Trpišovský, Hranáč je teď NEJ stoper ligy. Co Svědík a plzeňská stopa?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejisté Litvínova zaskočili v prvním extraligovém finále Třinec a díky třem využitým přesilovkám na ledě vítěze dlouhodobé části vyhráli 3:1. O všechny góly se zasloužil František Lukeš: jeden vstřelil a na zbylé dva přihrál. Třinec utrpěl v sedmém utkání play off první domácí porážku. Finálová série pokračuje druhým utkáním v neděli od 17:20 znovu v Třinci.



MATCH OVERVIEW LEGACY
11. 4. • 15:00
HC Oceláři Třinec
HC Oceláři Třinec
1:3
ONLINE
11. dubna
15:00
HC Verva Litvínov
HC Verva Litvínov
Góly

Domácí: 26:01. Polanský

Hosté: 05:53. Kubát, 33:47. Lukeš, 38:41. Pavelka

Sestavy

Domácí: Hrubec (Hamerlík) – Roth, Klesla (C), Galvas (A), Linhart, Hrabal, M. Doudera, Foltýn – Hrňa, Klepiš, Ružička – Irgl, Polanský (A), Orsava – Dravecký, Plíhal, Adamský – Cienciala, Matuš, Rákos – Růžička. Trenér: Jiří Kalous.

Hosté: Francouz (Soukup) – Chaloupka, Kubát, Gula, Pavelka, Pavlík, Sklenička, Baránek – Jánský, Hübl (A), Lukeš – Petružálek, Hanzl, Ručinský (A) – Martynek, Gerhát, Trávníček (C) – Majdan, Piroš, Jurčík. Trenér: Radim Rulík.

Rozhodčí

René Hradil, Robin Šír – Petr Blaha, Jiří Svoboda

Stadion

Werk Arena, Třinec (kapacita: 5200 míst)

Návštěva

5200 (vyprodáno) diváků

SESTŘIH: 1. finále play off, Třinec - Litvínov 1:3
Video se připravuje ...

Třinecký kouč Kalous překvapil před prvním finálovým vhazováním roztržením sehraných hokejových "dvojčat" Polanského s Adamským, ale efekt jeho taktická rošáda nepřinesla.

Hned v úvodu zmáčkli domácí soupeře v přesilovce, při které hostující Chaloupka navíc přišel o hokejku, ale velký tlak a stoprocentní Hrňovu šanci zhatil s přehledem chytající Francouz. Severočeši se z prvotního náporu ale bleskově otřepali a Kubát v první přesilovce v šesté minutě švihem z pravého kruhu prostřelil Hrubce.

Litvínov využil přesilovku, na střelu Kubáta brankář Hrubec nedosáhl
Video se připravuje ...

Přízrak výtečně chytajícího Francouze se Ocelářům začal vyjevovat hned od prvních finálových minut. Irgl dostal od Linharta parádní pas do jízdy, ale ani třinecký semifinálový žolík ze sóla na litvínovského brankáře nevyzrál. Mírně navrch měli domácí, ale na šance byla partie naprosto vyrovnaná. Těsně před koncem první třetiny mohl vedení Litvínova navýšit Trávníček, ale po brejku dva na jednoho Hrubce nepropálil.

Irgl jel sám na Francouze, trefil jen vyrážečku brankáře Litvínova
Video se připravuje ...

Zatěžkávací zkouškou si litvínovské ambice prošly v první desetiminutovce druhé části. Třinec v sérii přesilových her pořádně přitlačil. Propásl výhodu pěti proti třem, ale pak se dokázal prosadit Polanský, který bekovi před brankou šikovně nadzvedl hůl, ukradl puk a z otočky skóroval.

Jenže početní výhody dnes byly excelentní disciplínou Litvínova. Hlavně Lukeš si v nich počínal jako ryba ve vodě a zinscenoval dvě rychlé odpovědi. Nejprve v 34. minutě příklepem z voleje vymetl Hrubcovi šibenici a pak střílenou přihrávkou vybídl ke gólové teči ještě Pavelku.

Dělostřelec Lukeš. Parádní bombou vrátil Litvínovu náskok
Video se připravuje ...

Pro třetí část domácí trenéři seskládali všechny třinecké hvězdy do dvou útoků a Oceláři ještě na pár střídání ožili. Ale jejich tlak brzy uvadl. Osm minut před koncem mohl naopak vše vyřešit Trávníček.

Jak jinak než v přesilovce měl na holi tři gólové příležitosti, které mu však bravurně zlikvidoval Hrubec. Domácí v závěrečné minutě ještě odvolali brankáře, ale nic významného už se na ledě nestalo.

HC Oceláři Třinec - HC Verva Litvínov 1:3 (0:1, 1:2, 0:0)
Branky a nahrávky: 27. Polanský (Orsava, Irgl) - 6. Kubát (Lukeš), 34. Lukeš (Hübl, Kubát), 39. Pavelka (Lukeš, Hübl). Rozhodčí: Hradil, Šír - Bláha, Svoboda. Vyloučení: 7:9. Využití: 1:3. Diváci: 5200 (vyprodáno).
Stav série: 0:1.

Sestavy:

Třinec: Hrubec - Roth, Klesla, Galvas, Linhart, Hrabal (28. Foltýn), M. Doudera - Hrňa, Klepiš, Ružička - Irgl, Polanský, Orsava - Dravecký, Plíhal, Adamský - Ciencala, Matuš, Rákos. Trenéři: Kalous a Varaďa.
Litvínov: Francouz - Chaloupka, Kubát, F. Pavlík, Z. Sklenička, Gula, T. Pavelka - Jánský, Hübl, Lukeš - Petružálek, R. Hanzl, Ručinský - Martynek, Gerhát, Trávníček - Majdan, Piroš, Jurčík. Trenéři: Rulík a M. Hořava st.

Super TROJZÁKROK. Hrubec třikrát znemožnil Trávníčka
Video se připravuje ...

První finále rámují fauly. Chaloupka nesmyslně stáhl za dres
Video se připravuje ...

Senzační Francouz. Lapačkou vytáhl jasný gól po střele Hrni
Video se připravuje ...

Litvínov využil přesilovku a jde do vedení.
Litvínov využil přesilovku a jde do vedení.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud