16. dubna 2015 • 22:04

VIDEO: Drsné finále! Pomstu na druhou zakončil metrákový skok

Autor: lah, pab
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Penalty ve šlágrech? Křapka měl proti Krejčímu namále, Chorý pádu přidal
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Už neměli kam couvnout, za stavu 3:0 bylo rozhodnuto, a tak chtěli Oceláři zřejmě v posledních minutách pátého duelu v Litvínově zanechat důrazný pozdrav na rozloučenou. První mela se strhla po signalizovaném faul Karla Kubáta na hostujícího útočníka Radima Matuše, po kterém ho srazil Marek Růžička. Drsný litvínovský bek Zbyněk Sklenička nejde pro ránu daleko, a tak vyrazil svého spoluhráče bránit, načež na něj plnou vahou skočil metrákový Rostislav Klesla. 



MATCH OVERVIEW LEGACY
16. 4. • 17:20
HC Verva Litvínov
HC Verva Litvínov
3:0
ONLINE
16. dubna
17:20
HC Oceláři Třinec
HC Oceláři Třinec
Góly

Domácí: 30:40. Gula, 36:27. Hanzl, 55:30. Hübl

Hosté:

Sestavy

Domácí: Francouz (Soukup) – Chaloupka, Kubát, Pavlík, Sklenička, Gula, Pavelka, Baránek, Kokeš – Jánský, Hübl, Lukeš – Petružálek, Hanzl, Ručinský – Martynek, Gerhát, Trávníček – Jurčík, Piroš, Hořava Trenér: Radim Rulík

Hosté: Hamerlík (Hrubec) – Klesla, Roth, Linhart, Galvas, Doudera, Trončinský, Foltýn, Nosek – Ružička, Klepiš, Dravecký – Adamský, Polanský, Irgl – Orsava, Plíhal, Hrňa – Matuš, Růžička, Cienciala Trenér: Jiří Kalous

Rozhodčí

Fraňo, Hribik – Lederer, Tošenovjan

Stadion

Zimní stadion Ivana Hlinky

Návštěva

6011 diváků

„Bránil jsem Karla Kubáta. Někdo vysoký na něm ležel, ani nevím, kdo. Musel jsem do toho jít, nemůžeme si přece nechat všechno líbit. Ale očekávali jsme, že se to přitvrdí, protože dost prohrávali, neměli moc času a potřebovali se nakopnout na další zápas,“ líčil po zápase Sklenička.

Třetí třetinu orámovaly brutální zákroky. Za fauly na hlavu pykali Růžička a Kubát
Video se připravuje ...

Zanedlouho byla u Francouzovy branky strkanice znovu, jakmile Tomáš Plíhal zalehl litvínovského gólmana. „Oni vědí, že Francík je pro ně velká překážka, snaží se tedy do něj chodit. My se snažíme si to hlídat, ale když provedou něco takového, tak se to dá už těžko bránit. Ale když už předvádějí tohle, tak to je nechutné,“ vracel se Michal Trávníček. „Oni chtěli jít do Francíka, kdyby si něco náhodou natáhl, kdyby se mu něco stalo. Asi to měli nařízené od trenérů, tak do toho šli,“ přidal se Sklenička.

„Vůbec žádný takový pokyn nebyl,“ bránil se asistent třineckého trenéra Václav Varaďa a hned podal vysvětlení: „Na klucích oceňuji, že jdou po hlavě za skórováním gólů. To že tam ve finále play off napadá na sebe pět hráčů, tak to k tomu asi patří. To je na tom hezké, jde o hodně a musíme za tím pukem chodit. Jsem samozřejmě rád, že se nikomu nic nestalo,“ reagoval.

Zalehnutí Francouze vyvolalo hromadnou potyčku. Tresty vyfasovali Jánský a Plíhal
Video se připravuje ...

Litvínovský kouč Radim Rulík však měl za to, že Třinec na konci přitvrdil záměrně. „Myslím si, že Třinec to udělal cíleně, ale v prvním případě to bylo po našem ataku. Nejsem přesvědčený, že byl tak závažný, musím se podívat. Ale později v tom brankovišti mi vadilo, že tam přijel hráč z opačné strany, než byl puk a my se soustředili, aby nedošlo k dorážkám. Tohle není úplně fér, na moje gusto se mi to nelíbí. Mrzí mě, že hráč soupeře skočí na našeho brankáře, aniž by byl atakován. To tam asi nepatří. Ale jinak souhlasím s Vencou, to je hokej, to je play off,“ řekl trenér Vervy.

Podobný repertoár Třinec vytáhl už v třetím zápase semifinálové série proti Spartě. Tehdy došlo i na pěsti, tentokrát se však rukavice neshazovaly. I když třeba drsan Sklenička přiznal, že ho svrběly ruce. „Ale to mě svrbí dlouho. Ale rukavice jsem neshodil, protože chci hrát další zápas, jsem potřebný i do hry, nejen, že se poperu. Nebyla to tak vyhrocená věc, jen když na mě skočil Klesla. Nemohl mi už nic udělat, to byla taková šaškárna,“ usmíval se Sklenička. 

Hamerlík chyboval. Hanzl ho zaskočil střelou z úhlu
Video se připravuje ...

Kalousovi tah nevyšel. Třinec pět minut před koncem odvolal brankáře a inkasoval
Video se připravuje ...

Hamerlík připomněl Haška. Úžasným zákrokem na zádech vychytal Lukeše
Video se připravuje ...

Takhle pálí Gula. Obránce Litvínova odčaroval pumelicí Hamerlíka
Video se připravuje ...

Vyřizování účtů. Gula nechtěně srazil rozhodčího Hribika
Video se připravuje ...

Zlomený NOSek? Obránce Třince schytal nepříjemný úder hokejkou do obličeje
Video se připravuje ...

Litvínov si poradil s Třincem a je výhru od titulu
Litvínov si poradil s Třincem a je výhru od titulu

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud