19. dubna 2015 • 22:46

Třinec přežil klinickou smrt! Litvínov byl milimetry a vteřiny od titulu

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Litvínov mohl slavit extraligový titul, v klíčových chvílích ale selhal a Třinec si vynutil šestý zápas. Oceláři vyrovnali na 1:1 36 vteřin před koncem třetí třetiny a zápas dovedli do prodloužení. V něm byl Litvínov opět blízko rozhodujícího gólu, ale sudí rozhodl, že puk brankovou čáru nepřešel. A v nájezdech už uspěli Oceláři a snížili sérii na 2:3. Finále pokračuje v úterý v Litvínově.



SESTŘIH: 5. finále play off, Třinec - Litvínov 2:1 po nájezdech
Video se připravuje ...

Závěr pátého finále nabídlo pořádné drama. Litvínov vedl od 11. minuty 1:0 a stejné skóre platilo i v poslední minutě. Verva sahala po historicky prvním titulu, ale 36 vteřin před koncem třetí části vyrovnal Tomáš Plíhal, který přesnou bekhendovou střelou vymetl horní růžek branky Pavla Francouze .

Plíhal odmítl konec sezony. 36 vteřin před koncem poslal zápas do prodloužení
Video se připravuje ...

„Pořádně jsem puk nevyhodil, ten se odrazil k Plíhalovi, který to zavěsil. Bohužel se mi to nepovedlo zahrát na zakázané uvolnění a dostali jsme gól. Ale nemůžeme si to připustit, musíme jít dál a zápas vyhrát a všechno to ukončit,“ řekl v přestávkovém rozhovoru pro Českou televizi litvínovský obránce Karel Kubát.

Litvínov se o pauze otřepal a v prodloužení si vytvořil tři gólové šance. Obránce Tomáš Pavelka nastřelil břevno, Martin Ručinský při přečíslení dvou proti jednomu netrefil odkrytou branku. „Chtěl jsem vystřelit z voleje, ale led už byl špatný. Když už jsem si to zpracoval, tak jsem chtěl zakončit nahoru, puk se mi překulil přes čepel, a pak už jsem to nemohl zvednout,“ přiblížil Ručinský.

Třinec přežil klinickou smrt. Ručinský v obrovské šanci trefil jen beton Hamerlíka
Video se připravuje ...

Poté byl rozhodující brance ještě blíž. Nejprve třineckého gólmana Petera Hamerlíka nepřekonal, ale z dorážky už ano. Puk se povaloval po brankové čáře a zastavil se za tyčkou. Podle brankového sudího ji ovšem nepřekročil, situace však byla hodně nepřehledná.

„Myslím, že by se čáry měly před každým zápasem zvýrazňovat, protože máme problém ji vůbec najít. Kotouč se zastavil, tady je polštář, který by měl být tak vzdálený, aby byl dostatečně za čárou, nevím, o co se zastavil. Možná by stálo za to, se jít podívat na tu bránu a prohlédnout si ji, protože puk měl dost energie, aby se ještě sklouzl. Z mého pohledu chybělo pár milimetrů, aby to byl gól,“ popsal expert David Pospíšil.

K titulu chyběly centimetry. Situaci musel rozhodnout videorozhodčí
Video se připravuje ...

Samotný Ručinský vůbec nevěděl, jak arbitři rozhodnout. „Neviděl jsem to. Od Petryho ( Petružálka ) jsem dostal puk zpoza brány a jen jsem se ho snažil hodit na bránu a zvednout ho. Poprvé mi to chytil betonem, a pak už to byly jen dorážky. Kluci zvedali ruce, ale já to neviděl. Karel Kubát si myslel, že to bylo za čárou, ale nevím, jestli to viděl dobře, nebo ne.“

„Rozhodčí to neuznal, takže to nebyl gól. My kvůli tomu nebudeme brečet. Šance jsme měli, abychom rozhodli, a tím jsme sami sebe potrestali,“ pravil kouč Miloslav Hořava. 

Při tomto momentu se také zranil Hamerlík, pro kterého podle prvních prognóz sezona nejspíš skončila. Nahradil ho Hrubec, jenž neinkasoval ani v nájezdech. Jediným úspěšným střelcem byl Vladimír Dravecký a Třinec mohl slavit.

„Je to zklamání, že jsme nedokázali vyhrát, ale my tam nechali všechno a jedeme dál. Nikdy jsme se z ničeho nehroutili, je to hokej a nemůžeme si myslet, že budeme mít štěstí pořád, teď ho měl Třinec, ale čeká nás domácí zápas,“ dodal litvínovský trenér.

Ručinský po prohře: Dneska nám to nebylo souzený
Video se připravuje ...

Trončinský o vyrovnání: Tolik radosti jsem nezažil
Video se připravuje ...

Doma už po titulu sáhneme, věří gólman Francouz
Video se připravuje ...

Pavelka mohl rozhodnout, od modré čáry trefil jen horní tyč
Video se připravuje ...
Kouzlo nechtěného. Chaloupkův lob skončil na síťce na brance
Video se připravuje ...
Litvínov žije hokejem. Takhle na stadionu Ivana Hlinky fandily tisícovky fanoušků
Video se připravuje ...
Hamerlík za brankou chyboval, Hübl šanci nevyužil
Video se připravuje ...
Peter Jánský mohl navýšit náskok Litvínova, v úniku pálil do horní tyčky
Video se připravuje ...
Hamerlík plachtil vzduchem marně. Po ráně Guly vedl Litvínov 1:0
Video se připravuje ...

Zaplaťpánbůh, že to tam padlo, řekl hrdina Dravecký
Video se připravuje ...

MATCH OVERVIEW LEGACY
19. 4. • 18:20
HC Oceláři Třinec
HC Oceláři Třinec
2:1
ONLINE
19. dubna
18:20
HC Verva Litvínov
HC Verva Litvínov
Góly

Domácí: 59:24. Plíhal, 80:00. Dravecký

Hosté: 10:45. Gula

Sestavy

Domácí: Hamerlík (od 74. Hrubec) – Roth, Klesla (C), Nosek, Linhart, Trončinský, M. Doudera, Foltýn – Irgl, Klepiš, Dravecký – Orsava, Polanský (A), Adamský – Hrňa, Plíhal, Ružička – Cienciala, Matuš, Rákos – Růžička. Trenér: Jiří Kalous.

Hosté: Francouz (Petrásek) – Chaloupka, Kubát, Pavlík, Sklenička, Gula, Pavelka, Baránek, Kokeš – Jánský, Hübl (A), Lukeš – Petružálek, Hanzl, Ručinský (A) – Martynek, Gerhát, Trávníček (C) – Jurčík, Piroš, Hořava. Trenér: Radim Rulík.

Rozhodčí

Oldřich Hejduk, Robin Šír – Vít Lederer, Rudolf Tošenovjan

Stadion

Werk Arena, Třinec (kapacita: 5200 míst)

Návštěva

5200 (vyprodáno) diváků

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud