20. dubna 2015 • 15:10

Rolinek si musí vybrat. Sparta, nebo Pardubice? Brno padlo

Autor: mir, lah
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
VŠECHNA VIDEA ZDE

Návrat Tomáše Rolinka do Pardubic? Je to ve hře. Kapitánu mistrů světa z Německa 2010 končí kontrakt ve Spartě a rozmýšlí nad dalším znovunavázáním kariéry v klubu, odkud vyšel do světa. A odkud se s ne zrovna nejlaskavějším loučením vydával před dvěma roky do pražských Holešovic.



Ačkoli hokejistům vyprší smlouvy až koncem měsíce, v zákulisí je pořádně živo. A každý volný hráč zvučného jména se může probírat interesantními nabídkami. Jedním z takových je 35letý pracant Tomáš Rolinek . Která extraligová stáj vyhraje dostih o jeho pořízení?

„Takového hráče bychom brali všema deseti. Z naší strany je zájem enormní a věříme, že chuť má i Tomáš,“ tvrdí pardubický sportovní manažer Dušan Salfický.

Seznam zájemců byl zprvu široký, postupně však dochází k selekci a konečný ortel se pozvolna blíží. Z osudí nejprve vypadla Kometa. „Měli jsme tam i Brno, ale z hlediska dostupnosti jsme tento tým vyloučili,“ líčí Rolinkův zástupce Robert Spálenka ze společnosti Sport Invest.

Ještě zkraje týdne se na majitele kompletní sady medailí ze světových šampionátů vyptával hradecký Mountfield, ale i ten už přestal závodit. „Dostali jsme tři oficiální nabídky od Sparty, Hradce Králové a Pardubic,“ pokračuje Spálenka s tím, že jeho klient rozmýšlí variantu setrvat v rudém dresu, anebo vyslyšet volání rodné hroudy. „V úvahu samozřejmě bere rodinné záležitosti, v blízké době se chystá rozhodnout.“

Hokejky v obličejích. Pět nešťastných zásahů Třince a Sparty
Video se připravuje ...

Tomáš Rolinek se po návratu z KHL, kde strávil čtyři plodné ročníky v Magnitogorsku, vydal zpět do Pardubic, kde v průběhu ročníku 2012/13 stihl odehrát 15 zápasů základní části (4+5) a pět duelů play off . Po sezoně se k jisté nevoli pardubického vedení natáhl po sparťanském lasu.

Netajil se tím, že do metropole si přišel pro titul, svůj druhý v kariéře (první 2005). Pražské partě odvedl výborné služby, leč zlatá mise se nepodařila naplnit. Sparta loni hořce padla v semifinálové řeži s Kometou, nedávno se ve stejné fázi zastavila na Třinci.

To nic nemění na tom, že v Jandačově týmu chtějí Rolinka udržet.

„S Tomášem jsme po finanční stránce na všem domluvení, smlouvu už jsme připravovali v průběhu ročníku. Záleží jenom na tom, jak se domluví se svou rodinou,“ informoval Patrik Martinec, který má kádr Pražanů na starosti. „Nijak na něj netlačíme, jeho služeb si nesmírně vážíme,“ zopakoval známou pravdu s tím, že na stole leží roční kontrakt.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud