22. dubna 2015 • 10:05

Francouz poprvé v play off zaváhal: dostal PĚT gólů a střídal

Autor: vrb
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
VŠECHNA VIDEA ZDE

Místo oslav titulu zmar. Brankář Pavel Francouz zažil v úterý nešťastný den pro Litvínov v tu nejhorší možnou chvíli. Ve finále hokejové extraligy na svém ledě útočil na titul, ale padl 3:6 a Třinec si vynutil rozhodující sedmý zápas doma. Litvínovský brankář z šestnácti střel pětkrát inkasoval a do třetí třetiny už nenastoupil – byl poprvé v play off vystřídaný.



Francouz chytá famózně celé play off, ale v úterý si vybral slabší chvilky. Třinci hodně pomohly góly na 2:1 a 4:2, které dal bleskově po litvínovských brankách. Na obou se litvínovský gólman mírně podepsal.

Nejprve mu propadla střela Tomáše Plíhala, na kterou si sáhl lapačkou. Pak nedodatečně zakročil i proti schované střele Tomáše Linharta. Do třetí části ho nahradil Lukáš Horák.

„Ty slepené góly nám hodně pomohly. Podle mého šel (Francouz) ven, aby se mu něco nestalo. Nechtěli ho vystavovat riziku, že by do něj někdo zajel nebo tak něco. Ve čtvrtek jistě bude opět připraven a my se s ním budeme muset znovu poměřit. Nemyslím si ale, že by to měl být nějaký problém,“ řekl třinecký Erik Hrňa, autor úvodního gólu z druhé minuty.

SESTŘIH: 6. finále play off, Litvínov - Třinec 3:6
Video se připravuje ...

Francouz přitom do šestého finálového duelu třinecké hráče svými zákroky deptal. „Říkali jsme si, že nemůže mít pořád dokola takové štěstí. Tentokrát se to otočilo proti němu, dokázali jsme využít naše šance a je to jenom dobře,“ dodal Hrňa.

Litvínovský kouč Radim Rulík ve studiu České televize nechtěl rozvádět, proč Francouz ani Martin Ručinský do třetí třetiny nezasáhli. „Nebudu prozrazovat, proč nehráli dál. Oba odstoupili ze hry a fanoušci si budou muset počkat na sestavu, která nastoupí do posledního zápasu. Víc bych to nekomentoval. Kdybychom ale snížili, Martina Ručinského bychom stejně nepovolali,“ řekl Rulík.

Ani Jakub Petružálek nebyl sdílnější. „Asi už ho chtěli (trenéři) šetřit, nevím. Já se většinou o přestávce zaobírám svým výkonem. Možná to bylo rozhodnutí trenérů, možná Pavla, to jsou ale jen spekulace. Šel tam mladý Horák a ten to v takto vypjatém utkání zvládnul.“

I tak má Francouz úspěšnost zásahů ve vyřazovacích bojích 94,95% a této statistice suverénně vládne, v play off však střídal poprvé. Předtím v základní části nedochytal pět utkání.

Hrňa otevřel skóre šestého finále s Litvínovem
Video se připravuje ...
MOMENT: 2 góly ve finálovém zápase krátce za sebou
Video se připravuje ...
Na gól Litvínova ve druhé třetině Třinec rychle odpověděl
Video se připravuje ...
Štefan Růžička zmařil Litvínovu naděje gólem na 5:2
Video se připravuje ...
Naštvaný Ručinský! Po hitu Adamského se zranil a bouchl do kamery
Video se připravuje ...

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud